18 Φεβ 2017

Μπηχτή Αλέγκρι και κατά Κόντε: Πριν τρία χρόνια φοβόμασταν ότι δε θα νικήσουμε την Μάλμε και τώρα έχουμε πάει στο άλλο άκρο

Για τα πάντα ρωτήθηκε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μετά τη νίκη επί της Παλέρμο.

Ακολουθούν τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους μετά τη νίκη επί των Σικελών.

Για το ματς: «Κλείσαμε το πρώτο ημίχρονο στο 2-0 αν και δεν παίζαμε καλά. Γενικά ήταν μια καλή νίκη, αν και επιτρέψαμε στην Παλέρμο αρκετά σουτ εκτός περιοχής. Ηταν ένα ματς πρωταθλήματος με τρεις βαθμούς που είναι τόσο σημαντικοί όσο και αυτοί με την Ιντερ. Απομένει μια νίκη λιγότερη για το σκουντέτο και συγχαίρω τους παίκτες μου για αυτό».

Για το πώς πάει η Γιουβέντους στο πρώτο ματς με την Πόρτο: «Είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση, αντιμετωπίζουμε αυτά τα ματς με ενθουσιασμό και θέλουμε να προκριθούμε. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη για την 11άδα πάντως ενώ το σύστημα θα είναι το ίδιο».

Για τον Ντάνι Αλβες: «Τα πήγε καλά, βρίσκει ρυθμό, είναι ένας πρωταθλητής και θα αποδειχθεί πολύ σημαντικός από τώρα και ως το τέλος της σεζόν».

Για τον Πιάτσα: «Θα βελτιωθεί με την εμπειρία. Εχει σπουδαία ποιότητα αλλά είναι διαφορετικό το να παίζεις στο ιταλικό πρωτάθλημα από αυτό της Κροατίας. Τα πήγε καλά στο πρώτο ημίχρονο αλλά είναι φυσικό να χρειάζεται χρόνο, έτσι είναι με τους πιτσιρικάδες, πρέπει να έχεις υπομονή».

Για τον Μαρκίζιο: «Θα επανέλθει σιγά-σιγά στην τοπ κατάσταση, έκανε πολύ καλό ματς και θα τον βοηθήσει και ψυχολογικά το γεγονός ότι σκόραρε».


Για το αν ο Ιγκουαΐν είναι καλύτερος από τον Ιμπραΐμοβιτς: «Είναι και οι δύο υπέροχοι, είναι δύσκολο να ξεχωρίσω. Είμαι τυχερός που έχω προπονήσει και τους δύο».

Για το αν έχουν βελτιωθεί τα αγγλικά του και αν θα πάει στην Αρσεναλ: «Αρχισα μαθήματα αγγλικών πριν πάω στη Μίλαν, τώρα τα έχω παρατήσει. Αν θα πάω στην Αρσεναλ; Εγώ δεν το έχω πει αυτό. Εσείς το λέτε, εγώ σας ακούω».

Για το αν η Γιουβέντους είναι στα φαβορί για το Champions League: «Το γεγονός ότι έχασε η Μπαρτσελόνα δεν σημαίνει ότι αυτομάτως γίναμε εμείς το φαβορί. Πρώτα θα πρέπει να παίξουμε με την Πόρτο, η οποία είναι συνηθισμένη να παίζει νοκ-άουτ αγώνες στο Champions League. Με κάνει να χαμογελάω το γεγονός ότι πριν τρία χρόνια, όταν ήρθα, φοβόμασταν ότι δεν θα νικήσουμε την Μάλμε και τώρα έχουμε πάει στο άλλο άκρο και παρουσιαζόμαστε σαν πρώτο φαβορί. Χρειάζεται ισορροπία και χρειάζεται, πρώτα από όλα, να είμαστε προσεκτικοί με την Πόρτο και να προκριθούμε. Νιώθουμε ότι είμαστε στο επίπεδο των άλλων και πρέπει να παίξουμε για να νικήσουμε, κάθε χρόνο η Γιουβέντους πρέπει να παίζει για να νικήσει σε κάθε διοργάνωση».

Για το αν έχει κριθεί η υπόθεση τίτλος: «Εχουμε 63 βαθμούς. Με 63 βαθμούς μόλις που μπαίνεις στο Europa League. Ρόμα και Νάπολι θα συνεχίσουν τις νίκες, άρα έχουμε δρόμο ακόμη. Η Ρόμα μπορεί να φτάσει, αν νικήσει όλα τα ματς, στους 95 βαθμούς, άρα πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου