11 Φεβ 2017

Υπήρχε ποτέ περίπτωση να σηκώσουν τέτοιο πανό οι οπαδοί της Γιουβέντους;

Διάβαζα την ανακοίνωση της Ιντερ, την ανακοίνωση που έβγαλε πόσα 24ωρα μετά το ντέρμπι στο Τορίνο.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Σχεδόν ολόκληρη είναι παιδική αλλά αντιγράφω το πιο χαρακτηριστικό σημείο: «Το γεγονός ότι πάντα υπάρχει τόσο μεγάλη προσοχή προς την Ιντερ, είναι προφανώς η επιβεβαίωση του πόσο σημαντικό είναι το κλαμπ».

Μια ομάδα ιστορική, με κύπελλα και κατακτήσεις και κόσμο, γράφει πως είναι σημαντική επειδή μια αντίπαλη ομάδα ασχολείται μαζί της; Πόσο ετών είναι ο τύπος που συντάσσει τις ανακοινώσεις της Ιντερ;

Είναι ποτέ δυνατόν επί Τζάνι ή Ουμπέρτο Ανιέλι, ή ακόμη και επί Αντρέα, να έβγαινε ποτέ μια ανακοίνωση και να έλεγε κάτι τέτοιο; Ούτε ο Μπερλουσκόνι δε θα έπεφτε σε τέτοιο ατόπημα.

Επειδή η Γιουβέντους βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, και δε μιλάμε αγωνιστικό, αλλά ποδοσφαιρικής κουλτούρας, δε σημαίνει πως όλοι είναι ίδιοι.

Για παράδειγμα, οι φίλαθλοι της ίδιας ομάδας αναρτούσαν στις 6 Νοεμβρίου του 2016 ένα πανό που έγραφε: «Είναι ένας Αγγλος, ένας Ινδονήσιος και ένας Κινέζος θέλουν να μας ξανακάνουν το ανέκδοτο της Ιταλίας».


Στο Ιντερ-Κροτόνε, οι οργανωμένοι των νερατζούρι παραδέχονταν σε όλη την Ιταλία και την Ευρώπη πως θα ξαναγίνουν το ποδοσφαιρικό ανέκδοτο της χώρας. Πιθανόν για δεύτερη φορά, για τρίτη ή ποιος ξέρει για πόσες.

Τέτοιες κινήσεις σε στιγματίζουν και σε ακολουθούν. Η ποδοσφαιρική κουλτούρα δε γίνεται να δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων. Κάνα πρωτάθλημα μπορεί. Αλλά και όταν αγωνίζεσαι με το σήμα του σκουντέτο ραμμένο στη φανέλα, δε σημαίνει πως έχεις τη βαρύτητα να το κουβαλάς.

Ο Αγγλος που έλεγε το πανό ήταν ο Μάικλ Μπόλινγκμπροουκ. Είχε το ρόλου του CEO. Τον έδιωξαν μετά από λίγο. Έτσι, το σωστό πανό για την Ιντερ είναι: «Ενας Ινδονήσιος, ένας Κινέζος και… ο Μοράτι».

Πραγματικά, τι θα είχε απογίνει αυτή η ομάδα αν δεν υπήρχε το Calciopoli;

1 σχόλιο:

  1. Τους στιγματίζουν, τους ακολουθούν και τους ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ. Αυτή είναι και ΘΑ ΕΙΝΑΙ πάντα η Ιντερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή