2 Μαρ 2017

Ο διευθυντής της Tuttosport εξηγεί μια χαρά στη Νάπολι την πραγματικότητα

Ο διευθυντής της Tuttosport, Πάολο Ντε Πάολα, έγραψε άρθρο για το κλίμα που προσπαθούν να δημιουργήσουν τα τελευταία 24ωρα εναντίον της Γιουβέντους.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο του...

«Κανείς δεν μίλησε για σκάνδαλο, κανείς δεν έκρινε σαν απίστευτα λανθασμένες τις διαιτητικές αποφάσεις στο Γιούβε-Νάπολι. Στις μέσα σελίδες ζητάμε την άποψη δύο ειδικών στον τομέα και τα σκέφτονται διαφορετικά, ή μάλλον αντίθετα, αλλά αμφότεροι είναι πεπεισμένοι ότι ειδικά για αυτό τον λόγο δεν μπορείς να θεωρήσεις υπερβολική καμία απόφαση.

Οπότε; Γιατί αυτή η εξοργισμένη αντίδραση της Νάπολι, η οποία εξαπλώνεται από μια ομάδα σε μια πόλη που ενθαρρύνεται από τις έντονες, ασυνήθιστες και δυσανάλογες αντιδράσεις ενός παράγοντα και ενός ποδοσφαιριστή, οι ομαδικοί στους οποίους δόθηκε άδεια (γιατί όχι στον Σάρι;) να μιλήσουν «χωρίς αντίλογο», με ένα ύφος εντελώς άγνωστο σε μια φυσιολογική διαλεκτική και επικοινωνιακή δημοκρατία;


Η Νάπολι έχει χτίσει μέσα στα χρόνια ένα αριστούργημα αλλά όπως αποδείχθηκε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και στη Γιουβέντους, λείπει ακόμη κάτι. Μιλάμε για ποιότητα. Είναι κοντά στο τελευταίο σκαλοπάτι για την οριστική καθιέρωση της αλλά αυτό το τελευταίο βήμα πρέπει να κατακτηθεί όπως και τα άλλα: Με τη δουλειά και τη σοβαρότητα. Οχι με κραυγές και τέτοιες χοντρώδεις συμπεριφορές. Ή πιστεύει κανείς στις συντομεύσεις;

Οποιος επιλέγει την θυματοποίηση, την αναφορά σε διαιτητικές αδικίες και χαρακτηρίζει ακόμη και "κομματικές" τις μεταδόσεις της RAI, θολώνει τα πάντα. Για ποιο λόγο; Μόνο για το μίσος του προς τη Γιούβε, με πολλές φιλοφρονήσεις προς το αθλητικό πνεύμα...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου