6 Μαρ 2017

Ο απαραίτητος που έχει γίνει παγκίτης στην πιο δύσκολη σεζόν της καριέρας του

Από υπεραπαραίτητος, ο Κλαούντιο Μαρκίζιο έχει μετατραπεί σε αναπληρωματικό, στην πιο περίεργη και δύσκολη σεζόν της καριέρας του.

Την στιγμή που τραυματιζόταν στους χιαστούς, τον περσινό Απρίλιο κόντρα στην Παλέρμο, άπαντες μπορούσαν να καταλάβουν ότι η φετινή σεζόν δεν θα ήταν σαν όλες τις προηγούμενες για τον Principino. Ο τραυματισμός του, άλλωστε, ήταν ο χειρότερος που μπορεί να τύχει σε έναν ποδοσφαιριστή.

Η επιβεβαίωση ήρθε και έρχεται φέτος, με τα συνεχή σκαμπανεβάσματα, όχι τόσο αγωνιστικά όσο στην ιεραρχία του προπονητή. Ο Κλαούντιο επέστρεψε στη δράση τέλη Οκτωβρίου και όλοι, με πρώτο τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, έλεγαν ότι θα πρέπει να μπει προσεκτικά στον ρυθμό της ομάδας και χωρίς να υπερφορτωθεί το πόδι του.

Ο προπονητής, όντως, το πήγε πολύ προσεκτικά το θέμα Μαρκίζιο τους πρώτους μήνες μετά την επιστροφή του στα γήπεδα αλλά τώρα το πράγμα έχει αλλάξει. Οι γιατροί λένε ότι οι πιο επικίδυνοι μήνες για έναν ποδοσφαιριστή που προέρχεται από ρήξη χιαστών, δεν είναι τόσο οι πρώτοι 2-3 μήνες μετά την επιστροφή του αλλά το επόμενο τρίμηνο. Γιατί είναι πολύ εύκολο να... ξεχάσει κάποιος ότι έρχεται από χιαστούς, να πιεστεί περισσότερο από όσο πρέπει και να έρθει μετά η «τραγωδία».


Οι ενοχλήσεις που ένιωσε πριν λίγες εβδομάδες ο Κλαούντιο, επομένως, λειτούργησαν σαν καμπανάκι για τον Αλέγκρι. Ο προπονητής προσπαθεί να είναι προσεκτικός αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο διεθνής χαφ έχει... χαθεί. Θυμόμαστε όλοι πώς περίμενε πώς και πώς η Γιουβέντους την επιστροφή του στη δράση και πόσο σημαντικό το θεωρούσε αυτό ο Αλέγκρι.

Τώρα, μέσα στην ίδια σεζόν, ο Μαρκίζιο έχει γίνει παγκίτης και ειδικά μετά την αλλαγή του συστήματος σε 4-2-3-1. Ο προπονητής λέει συνεχώς τα καλύτερα για το πώς βάζει νέα στοιχεία στο παιχνίδι του ο Πιάνιτς, λέει συνεχώς για το πώς ο Κεντίρα ξέρει ανά πάσα στιγμή πώς να κινείται σε αυτό το σύστημα που έπαιζε σχεδόν σε όλη την καριέρα του, και λέει και πώς χρειάζεται προσοχή και υπομονή για τον Μαρκίζιο...

«Αυτή την περίοδο μπορεί να παίζει ένα ματς την εβδομάδα, δεν χρειάζεται να τον πιέσουμε παραπάνω», είπε πριν δέκα μέρες για τον Κλαούντιο ο Μαξ. Λόγια που σίγουρα δεν... εύχεται κιόλας να ακούσει ένας ποδοσφαιριστής, ασχέτως αν ο Μαρκίζιο είναι ο τελευταίος που θα προκαλέσει πρόβλημα στα αποδυτήρια για τον χρόνο συμμετοχής του.

Αυτά τα αποδυτήρια, που είδαν φέτος περισσότερη ένταση ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές και προπονητή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μια περίεργη σεζόν για όλους, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του παγκίτη, πλέον, Μαρκίζιο...

1 σχόλιο:

  1. Ρε παιδιά, η συνέχεια αυτού που γράφετε, για το 1 ματς την εβδομάδα, είναι και ότι ο Μαρκίζιο ψάχνει φανέλα.. Οκ.., τι να κάνουμε; Πρέπει να είμαστε εντελώς ψυχροί.. ΟΣΟ ΣΥΜΠΑΘΉΣ ΚΙ ΑΝ ΕΊΝΑΙ, ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΟΎΤΕ πΙΆΝΙΤς, ΟΎΤΕ λΕΝΤΊΡΑ ΠΑΙΔΙΆ1 δΗΛ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΗ ΡΕΑΛ, ΣΤΗ ΜΠΑΡΤΣΑ, ΣΤΗ ΜΠΑΓΙΕΡΝ; ΟΧΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.. ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΙΣΑΞΙΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΟΜΑΔ , ΑΝ ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, Ο ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ... ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΑΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔA, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.. ΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟΡΕΝΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ.. ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ FORZA JUVE SOPRATUTTO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή