4 Μαρ 2017

Ο Ρουμενίγκε συνδέει τον Αντρέα Ανιέλι με το γερμανικό μοντέλο ομάδων, εξηγεί γιατί δεν πήραν τον Ντιμπάλα και η ρήτρα του Κομάν

Ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε ευχήθηκε να αργήσει το ραντεβού με τη Γιουβέντους, σχολίασε τη δουλειά του Αντρέα Ανιέλι, μίλησε για τα μεταγραφικά και απέρριψε την συζήτηση για διαιτησία.

Ξέρει καλά την ιταλική νοοτροπία, αφού έπαιξε στην Ιντερ την δεκαετία του '80, ξέρει καλά και πώς δουλεύει το σύγχρονο ποδόσφαιρο, έχοντας τα αποτελέσματα της Μπάγερν να τον δικαιώνουν.

Ο Ρουμενίγκε μίλησε στην Tuttosport και αφού χαρακτήρισε «θόρυβο για το τίποτα, χωρίς λόγο» όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες, μίλησε για πιο σοβαρά θέματα.

Για το αν θα συναντηθούν και φέτος Γιουβέντους και Μπάγερν: «Στο Champions League πρέπει να πας βήμα-βήμα. Τα μεγάλα κλαμπ θέλουν να συναντηθούν όσο το δυνατόν πιο αργά, οπότε ας ελπίσουμε ότι δεν θα τα πούμε σύντομα με τη Γιουβέντους. Δεν ξεχάσαμε τα δύο παιχνίδια πέρυσι, πολύ ενδιαφέροντα και τα δύο και ήμασταν και λίγο τυχεροί. Στο Μόναχο έδειχνε χαμένο αλλά στο τέλος καταφέραμε να το σώσουμε και μετά να προκριθούμε».

Για τη δουλειά που γίνεται στη Γιούβε: «Οταν ο Αντρέα Ανιέλι έγινε πρόεδρος και προκάλεσε την μετά-Calciopoli αναγέννηση της Γιουβέντους, είχε εμπνευστεί από την Γερμανία, από το μοντέλο της Μπάγερν και το πώς εμείς κάνουμε δουλειές. Δεν είμαστε όπως τα αγγλικά ή ισπανικά κλαμπ, γιατί πάνω από όλα εμείς πρέπει να τρέξουμε το κλαμπ με αυτοχρηματοδότηση, χωρίς Σεΐχηδες ή ολιγάρχες που πληρώνουν τους λογαριασμούς. Ο Αντρέα έχει κάνει εκπληκτική δουλειά επαναφέροντας τη Γιούβε εκεί που ανήκει. Είναι πολύ επαγγελματίας και επέλεξε άριστους συνεργάτες, όπως οι Μπέπε Μαρότα και Φάμπιο Παράτιτσι».


Για τον Αρτούρο Βιντάλ: «Θέλαμε τον Βιντάλ για χρόνια αλλά η Λεβερκούζεν επέλεξε να τον πουλήσει στη Γιούβε και όχι σε εμάς. Στην πρώτη ευκαιρία, κατάφερα να τον πάρω. Είναι μία από τις μεταγραφές για τις οποίες είμαι πολύ υπερήφανος. Είναι εγγύηση στο γήπεδο και σημαντική παρουσία και στα αποδυτήρια. Και άλλαξε και τις βραδινές συνήθειες του».

Για τον Κίνγκσλεϊ Κομάν: «Εχουμε μια οψιόν που έχει ισχύ ως τις 30 Απριλίου. Είχε κάποιες δυσκολίες μετά το Euro αλλά τώρα τελευταία επέστρεψε στο επίπεδο του. Κατά πάσα πιθανότητα θα ενεργοποιήσουμε την οψιόν του».

Για τον Μεχντί Μπενάτια: «Το ταλέντο του Μπενάτια δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, δυστυχώς όμως είχε κάποια προβλήματα τραυματισμών. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι θα παραμείνει στο Τορίνο αφού έχουμε μια καθαρή συμφωνία με τη Γιουβέντους».

Για τον Πάουλο Ντιμπάλα: «Η Μπάγερν δεν προσπάθησε να τον αποκτήσει όταν ήταν στην Παλέρμο, αλλά μόνο επειδή είχαμε διαφορετική μεταγραφική στρατηγική. Ο Ντιμπάλα είναι ταλαντούχος αλλά είχαμε ήδη πολλούς σε αυτή την περιοχή του γηπέδου. Ο Λίο Μέσι είναι μοναδικός, αλλά είναι αλήθεια ότι ο Ντιμπάλα αποδεικνύει ότι είναι πραγματικά πολύ καλός».

1 σχόλιο:

  1. Χαχα! Αυτό που γράφω για τις ``χαστουκάρες`` και τους ``χαστούκαρους``, μια για τη Νάπολι και μια για τη Ρόμα, βγαίνει γούρικο πολύ τελικά.. Θα το συνεχίσω..χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή