18 Μαρ 2017

«Το τελευταίο Champions του Ενρίκε στην Μπάρτσα και μπορεί το τελευταίο του Αλέγκρι στη Γιούβε κάνει την παρτίδα πιο ενδιαφέρουσα»

Πώς σχολιάζει ένας ουδέτερος το μεγάλο ζευγάρι του Champions League;

Ο Βασίλης Σαμπράκος έγραψε στο gazzetta.gr την άποψή του και για τα τέσσερα ζευγάρια που έβγαλε η κλήρωση της Παρασκευής.

Επικεντρωνόμαστε στην άποψή του για το Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα και παραθέτουμε αυτούσιο το σχόλιό του, όπως δημοσιεύθηκε στο gazzetta.gr.

«Το πιο ενδιαφέρον από τα δύο “βαριά” ζευγάρια, στο δικό μου μυαλό. Κι αυτό επειδή το παρελθόν μας έχει δείξει ότι μπορούμε να περιμένουμε πολλή στρατηγική από την Γιουβέντους του Αλέγκρι, αλλά και πολύ καλά ειδικά αγωνιστικά πλάνα από τον Λουίς Ενρίκε για αυτές τις παρτίδες. Η εκτίμηση ότι αυτό το Champions League, που είναι το τελευταίο του Ενρίκε με την Μπάρτσα, μπορεί να είναι το τελευταίο του Αλέγκρι με την Γιούβε, κάνει αυτή την παρτίδα ακόμη πιο ενδιαφέρουσα: και οι δύο προπονητές θα παίξουν ρέστα.

Αν η Γιούβε δεν κρατούσε τόσο χαμηλές ταχύτητες σε όλη τη διάρκεια της σεζόν μέχρι σήμερα, ο παρατηρητής θα μπορούσε να εκτιμήσει ότι αυτό το ζευγάρι θα γεννήσει τις πιο ψυχαγωγικές παρτίδες της φάσης των 8. Οσα έχω δει όμως από την Γιούβε στην Serie A και όσα είδα από τον τρόπο της στα ματς με την Πόρτο με οδηγούν στην εκτίμηση ότι ο Αλέγκρι θα επιδιώξει να πάει και τα δύο παιχνίδια σε χαμηλό ρυθμό, και ότι για αρχή θα επιχειρήσει να χαλάσει τις επιθέσεις της Μπάρτσα και να κόψει την τροφοδότηση των Μέσι, Νέιμαρ, Σουάρες στο ματς του Καμπ Νόου.


Στην περίπτωση αυτού του ζευγαριού δεν περιμένω ότι θα αλλάξουν πολλά στη διάρκεια των επόμενων 25 ημερών. Αν βασίσω την εκτίμηση στην υπόθεση ότι και οι δύο θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν στο πρώτο ματς τις καλύτερες ενδεκάδες τους, η Μπαρτσελόνα είναι στο μυαλό μου το φαβορί, αλλά η Γιουβέντους έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι θα τα καταφέρει. Μάλιστα αν είχε έναν αποτελεσματικότερο, ανασταλτικά, κεντρικό μέσο για να βάλει μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς της, πιθανόν σήμερα να την αντιλαμβανόμουν ως φαβορί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου