18 Απρ 2017

Το απλό που θα πει ο Αλέγκρι στους παίκτες του στην ομιλία πριν το ματς με την Μπάρτσα

Για πολλά θέματα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την αυριανή ρεβάνς στο Καμπ Νου ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους.

Για το παιχνίδι που πρέπει να κάνει η Γιουβέντους: «Το τέλειο παιχνίδι της Γιουβέντους θα είναι αυτό που θα της δώσει την πρόκριση. Πέρα από αυτό, θα πρέπει να είμαστε ψυχροί, με καθαρό μυαλό. Θα υπάρξει η στιγμή να επιτεθούμε και αυτή να αμυνθούμε, γνωρίζοντας ότι οι αμυντικές αδυναμίες της Μπαρτσελόνα δεν μπορούν να αλλάξουν σε μια εβδομάδα. Από εκεί και πέρα, βέβαια, έχουν πάντα σπουδαία δύναμη μπροστά. Πρέπει να έχουμε πίστη και καθαρό μυαλό».

Για τη σημερινή Γιουβέντους σε σχέση με αυτή του 2015: «Είναι μια Γιουβέντους διαφορετική στα χαρακτηριστικά των παικτών της, ειδικά στο κέντρο. Τώρα έχω εξτρέμ όπως οι Κουαδράδο και Μάντζουκιτς που δεν είχα, δεν έχω τους μέσους που είχα το 2015, αλλά πρέπει να ξέρεις να αξιοποιείς τα χαρακτηριστικά τους. Και αύριο είναι μια σημαντική στιγμή για την σεζόν μας».

Για το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα το πιστεύει: «Δεν ξέρω αν το πιστεύει ο Λουίς Ενρίκε. Ξέρω ότι εμείς έχουμε πολύ σεβασμό, ξέρουμε ότι θα χρειαστεί ακόμη ένα σπουδαίο ματς, αλλά έχουμε λίγα να σκεφτούμε και πολλά να κάνουμε. Επιθετικά και αμυντικά, όπως σε κάθε παιχνίδι. Εχουν μπροστά τρεις πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές, αλλά οι αμυντικοί και οι μέσοι μας ξέρουν τι να κάνουν».


Για την 11άδα: «Ο Ντιμπάλα είναι καλά, όλοι είναι καλά. Δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, αλλά το ματς θα είναι διαφορετικό».

Για τη νοοτροπία της Γιουβέντους: «Η δύναμη αυτής της ομάδας είναι το γεγονός ότι σε πνευματικό επίπεδο είναι μια σκληρή ομάδα με ποδοσφαιριστές που έχουν διεθνή εμπειρία και ως σύνολο έχει αναπτυχθεί πολύ η αυτοπεποίθηση, η αυτοεκτίμηση. Δεν πρέπει να σκεφτούμε τα τρία γκολ αλλά ότι πρέπει να νικήσουμε».

Για το αν θα επηρεαστεί η αγωνιστική νοοτροπία από το 3-0: «Λέω και επαναλαμβάνω: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον αγώνα χωρίς να σκεφτόμαστε τι έγινε στο πρώτο ματς αλλά με το σκεπτικό ότι είναι ένα μονό παιχνίδι στο οποίο θέλουμε θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε καλοί στο να διαβάσουμε τον αγώνα. Είναι καθοριστικός παράγοντας το να έχουμε καθαρό μυαλό. Δεν θα κάνουμε υπολογισμούς με το σκορ του πρώτου αγώνα, δεν μου αρέσουν οι υπολογισμοί».

Για το αν είναι το ματς που θα δώσει... διεθνές πτυχίο στη Γιούβε: «Οχι, είναι μία συνεχής ωρίμανση σε ένα μονοπάτι που περπατάμε. Η Γιουβέντους πρέπει να είναι πάντα στον προημιτελικό, από εκεί και πέρα μια χρονιά θα σου πάει καλά και μια όχι, αλλά πρέπει να είσαι πάντα εκεί. Η γνώση είναι διαφορετική. Αύριο δεν είναι μια εξέταση, αλλά μια σημαντική ευκαιρία να πάμε στον ημιτελικό. Ενα βήμα για να φτάσουμε στο Κάρντιφ, δεν κατακτάς κάτι αύριο. Αν προκριθούμε δεν θα έχουμε κατακτήσει τίποτα. Ηρεμία και ισορροπία».


Για τον διαιτητή, με τον οποίο έχει προηγούμενα: «Είναι ένας διαιτητής διεθνούς επιπέδου και εμπιστεύομαι τις ικανότητες του. Το σημαντικό είναι εμείς να είμαστε στο γήπεδο για 95 λεπτά».

Για το τι θα πει στην ομιλία του πριν την έναρξη: «Πολύ απλό: Κάντε ένα ματς με καλή αμυντική και καλή επιθετική λειτουργία».

Για το γεγονός ότι το κλίμα έχει αλλάξει πολύ υπέρ του στις τάξεις των οπαδών: «Το ότι υπάρχει ένας δεσμός ανάμεσα σε εμένα και στους τιφόζι με κάνει να χαίρομαι πολύ. Τα συγχαρητήρια αυτής της ανάπτυξης της ομάδας αρχίζουν από την διοίκηση, την οποία βοήθησαν οι ποδοσφαιριστές».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει... υπερβολική χαλάρωση: «Για να μην υπάρχει τέτοιο θέμα, αρκεί να ξαναδούμε τον περσινό ημιτελικό κυπέλλου με την Ιντερ ή ακόμη και τον φετινό με τη Νάπολι».

4 σχόλια:

  1. Άντε επιτέλους το είπε κάποιος από την ομάδα μας.Το περίμενα τόσες μέρες:Αύριο δεν θα πρέπει να ξεκινήσουμε έχοντας στο μυαλό το 3-0 αλλά αντιθέτως θα πρέπει να το ξεχάσουμε για 90+ λεπτά και να μπούμε με το σκεπτικό ότι αυτό το ματς είναι ένα διαφορετικό ματς και ότι πρέπει να κερδίσουμε χωρίς να ρισκάρουμε,όπως πολύ καλά είπε ο κόουτς,όπως πέρσι με την ιντερ χαλαρώνοντας.Forza Juve!!!Fino alla fine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τι θα γίνει θα το δούμε αύριο στο γήπεδο.
    Για σήμερα πάντως αφιερώνω (μαζί με τα χαιρετίσματα που του στέλνω)στον Βιντάλ ξανά το παρακάτω τραγούδι από τους Olympians, όσον αφορά στη δήλωσή του όταν έφυγε από τη Γιούβε και πήγε στη Μπάγερν για να κατακτήσει το Champions League ή τη φετινή ότι ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ένα τελικό Γιούβε - Μπάγερν. Το τραγούδι έχει τίτλο ``Ψεύτικη αλήθεια`` (..τ` όνειρο είναι μια αλήθεια..που ποτέ δεν είναι αληθινή)..βλ. you tube > https://youtu.be/0IEAc2LsV28 άντεψ και του χρόνου Αρτούρο, όταν θα φύγει όλη η γερουσία της Μπάγερν... Και να μην ξεχάς το τραγούδι> you tube > https://youtu.be/0IEAc2LsV28

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .. σε στίχους του πρώτου μουσικοπύ καθοδηγητή μου Λευτέρη Κογκαλίδη!

      Διαγραφή
  3. κατη λαθακια που κανη τακτηκα να μην τα κανη με την μπαρτσα δε τα σηνχωρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή