17 Απρ 2017

«Το αριστούργημα του Αλέγκρι καταλαβαίνει τη δύναμή του: επίθεση, πρέσινγκ, δύναμη»

Ο Αρίγκο Σάκι τα είχε πει πριν το πρώτο ματς της Γιουβέντους με την Μπαρτσελόνα και τώρα, νιώθοντας δικαιωμένος, ζητάει νίκη και στο Καμπ Νου.

Με άρθρο του στη Gazzetta dello Sport την ημέρα του αγώνα με τους μπλαουγκράνα (μπορείτε να το διαβάσετε εδώ), ο πρώην προπονητής της Μίλαν και της εθνικής Ιταλίας εξέφραζε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους μπιανκονέρι, καταλήγοντας ότι έχουν όσα χρειάζεται για να κατακτήσουν το Champions League και ότι ενδεχομένως να μην ξέρουν ούτε οι ίδιοι πόσο δυνατοί είναι.

Τώρα, μετά το 3-0 και ενόψει της ρεβάνς στη Βαρκελώνη, ο Σάκι μίλησε στη Gazzetta dello Sport με τον αέρα του δικαιωμένου. «Δεν με εξέπληξε το αποτέλεσμα, κάθε άλλο. Από τα πρώτα λεπτά φαινόταν ότι η Μπαρτσελόνα δεν είναι η γνωστή Μπαρτσελόνα. Δεν ήξεραν τι να κάνουν, δεν έκαναν κίνηση, ήταν ακίνητοι και περίμεναν την μπάλα. Πώς να παίξεις έτσι; Η Γιούβε φανέρωσε όλες τις αδυναμίες των Καταλανών, ήταν ένα αριστούργημα του Αλέγκρι, ο οποίος έστειλε μήνυμα στους παίκτες του και στους αντιπάλους του με την επιθετικογενή 11άδα που επέλεξε. Η Μπάρτσα έδειχνε νευρική, έδειχνε να μην έκπληκτη από την επιθετικότητα και το πρέσινγκ της Γιούβε», είπε αρχικά ο Σάκι, ο οποίος ρωτήθηκε αν μπορεί να πάθουν οι μπιανκονέρι στη ρεβάνς ό,τι και η Παρί Σεν Ζερμέν.


«Δεν νομίζω. Η Γιουβέντους είναι δυνατή, πραγματικά δυνατή. Το πλέον σημαντικό είναι ότι πλέον αρχίζουν να το καταλαβαίνουν, αρχίζουν να πείθονται για την δύναμη τους. Το πιο κρίσιμο στοιχείο της ρεβάνς θα είναι το να μην δώσει χώρους στην Μπαρτσελόνα. Αντιθέτως, θα πρέπει να παίξει όπως και στον πρώτο αγώνα: Επίθεση, πρέσινγκ, δύναμη. Αυτή είναι η νοοτροπία που σε οδηγεί στην επιτυχία στην Ευρώπη. Αυτή η Γιούβε μπορεί να νικήσει στο Καμπ Νου».

Σχετικά θέματα

Ο Σάκι γράφει για τη μοναδική ευκαιρία αλλά και το σημείο που δεν μπορεί η Μπαρτσελόνα να φτάσει τους παίκτες της Γιούβε. Ο Αρίγκο Σάκι πιστεύει στη Γιουβέντους και το δείχνει μέσω του σημερινού του άρθρου στη Gazzetta dello Sport. Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου