22 Απρ 2017

Η βραδιά που άλλαξε τα πάντα στη φετινή Γιουβέντους, μπορεί και την ιστορία της

Τη βραδιά που οι οπαδοί της Φιορεντίνα πανηγύριζαν για τη νίκη επί της Γιουβέντους, δεν ήξεραν πόσο καλό έκαναν στους μπιανκονέρι.

«Σε κάθε σεζόν υπάρχει μια ήττα που αποδεικνύεται, εκ των υστέρων, ότι είναι η στιγμή που αλλάζουν όλα. Ας ελπίσουμε ότι η ήττα της Φλωρεντίας είναι μια τέτοια», είχε πει πριν ένα μήνα ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αναφερόμενος στη βραδιά που άλλαξαν όλα. Στις 15 Ιανουαρίου η Γιούβε ηττήθηκε με 2-1 στο Αρτέμιο Φράνκι, δέχθηκε σκληρή κριτική για την εμφάνιση της και από την επόμενη εβδομάδα όλα ήρθαν τούμπα.

Στις 22 Ιανουαρίου, στο ματς με την Λάτσιο στο Juventus Stadium, ο Αλέγκρι αποφάσισε να παρατάξει για πρώτη φορά την ομάδα με 4-2-3-1 και από εκείνη την ημέρα άρχισε η τρελή πορεία προς το... τρεμπλ! Δεν ξέρουμε, φυσικά, αν η Γιουβέντους θα κατακτήσει και τους τρεις τίτλους αλλά είναι γερά στη διεκδίκηση τους. Και αυτό οφείλεται στην αλλαγή τακτικής από τον Αλέγκρι, όπως επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί.


Σε 20 αγώνες, μετά την ήττα από την Φιορεντίνα, για όλες τις διοργανώσεις, η Γιούβε του 4-2-3-1 έχει απολογισμό 16 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις μία (ανούσια) ήττα, έχοντας βάλει 37 γκολ και έχοντας δεχθεί μόλις 9. Βασικά θα ήταν λιγότερα κι από 9 αλλά στη ρεβάνς του κυπέλλου με τη Νάπολι, από την στιγμή που είχε εξασφαλιστεί η πρόκριση στον τελικό, ο Νέτο και οι συμπαίκτες του χαλάρωσαν και επέτρεψαν στους παρτενοπέι να σκοράρουν τρεις φορές (3-2).

Στη Serie A οι μπιανκονέρι έχουν 11-2-0 και 24-4 γκολ με αυτό το σύστημα, στο Coppa Italia έχουν 2-1-1 με 7-5 γκολ και στο Champions League είναι στο 3-1-0 και γκολ... 6-0! Εκείνη τη βραδιά στη Φλωρεντία άλλαξε η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Αν έρθει και το Champions League, θα έχει γίνει μια μεγάλη αλλαγή και στη σύγχρονη ιστορία της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου