10 Απρ 2017

Αλέγκρι: Είτε είναι η Κιέβο ή η Μπαρτσελόνα, εμείς θα επιμένουμε στα αδύνατα σημεία του αντιπάλου

Η Γιουβέντους θα παίξει από την αρχή για τη νίκη είπε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αφού, όπως συμπλήρωσε, από την Μπαρτσελόνα το περιμένεις ότι μάλλον θα δεχθείς γκολ.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής των μπιανκονέρι στη συνέντευξη Τύπου.

Για το σύστημα: «Οι τέσσερις μπροστά (Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Μάντουκιτς, Ιγκουαΐν) θα παίξουν όλοι τους, δεν βλέπω γιατί δεν θα πρέπει να παίξει κάποιος... Θα είναι ένα ωραίο ματς για να το παίξεις, θα παίξουμε γνωρίζοντας τη δύναμη της Μπαρτσελόνα, με αυτούς τους τρεις μπροστά που εγγυώνται πάντα το γκολ. Είμαστε δυνατοί όμως, έχουμε ωριμάσει πολύ στην αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση. Αυτό πρέπει να είναι ένα από τα ματς που θα αποτελούν ρουτίνα για τη Γιουβέντους. Πρέπει να έχουμε σπουδαία ισορροπία και να παίξουμε για να βάλουμε γκολ γιατί φαίνεται αδύνατο να μην σου βάλουν αυτοί».

Για τις αδυναμίες της Μπαρτσελόνα: «Εχει αμυντικές αδυναμίες και πρέπει να δουλέψουμε σε αυτές. Είτε είναι, με κάθε σεβασμό, η Κιέβο ή η Μπαρτσελόνα, εμείς πρέπει να βλέπουμε τον αντίπαλο και να επιμένουμε στα αδύνατα σημεία του. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι θα πάμε για δύο 0-0 για να καταλήξουμε στα πέναλτι. Η Μπαρτσελόνα παίζει πολύ επιθετικά, οπότε αφήνει χώρους και πρέπει να τους εκμεταλλευτούμε. Θα παίξουμε για τη νίκη από το πρώτο λεπτό. Με ηρεμία, τεχνική, σωστή νοοτροπία».

Για τον Ντιμπάλα: «Ο Πάουλο έχει κάνει βήματα γίγαντα, άλλαξε θέση στο γήπεδο. Σε σχέση με τον Μέσι, ο οποίος είναι ο Νο 1 στον κόσμο για πολλά χρόνια, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Και ο Νεϊμάρ είναι διαφορετικός... Αυτοί οι δύο, τελικά, μπορούν να είναι οι δύο πιο δυνατοί τα προσεχή χρόνια».


Για τις αναμνήσεις από το Βερολίνο: «Η Μπαρτσελόνα ήταν και είναι πολύ δυνατή, είναι σχεδόν οι ίδιοι παίκτες με πριν δύο χρόνια. Εμείς σε σχέση με εκείνο τον τελικό έχουμε δύο παίκτες στην 11άδα: Μπουφόν και Μπονούτσι».

Για τα κίνητρα: «Οταν πρόκειται για το Champions League πας με τον αυτόματο πιλότο. Γίνεται εύκολη η προετοιμασία γιατί οι ποδοσφαιριστές, με κάποιο μαγικό τρόπο, είναι όλοι καλά. Σε σχέση με πριν δύο χρόνια η ομάδα έχει κάνει βήματα μπροστά στον ψυχολογικό τομέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου