9 Απρ 2017

Ο ένας δημιουργεί, ο άλλος εκτελεί σε ένα Juventus Stadium που το χτυπάει… ηλεκτροσόκ!

Ο Πάουλο Ντιμπάλα δημιουργούσε, ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν εκτελούσε και η Gazzetta dello Sport τους αποθεώνει και τους δύο.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο της εφημερίδας μετά το 2-0 επί της Κιέβο.

«Το θέμα στα 180 λεπτά είναι εξασφαλισμένο, με δεδομένο ότι θα αναμετρηθούν η ομάδα με το περισσότερο ταλέντο στον κόσμο και μία από τις λίγες που μπορεί να της βάλει δύσκολα. Δύο αγώνες σε ένα tweet: Η "παράνομη" ποιότητα της Μπαρτσελόνα κόντρα στο δέσιμο της Γιουβέντους με την καλύτερη άμυνα του Champions League. Η οποία, όμως, δεν μπορεί να αρκεί από μόνη της για να αποκλειστούν οι μπλαουγκράνα. Χρειάζεται το ταλέντο, η κλάση.

Η ικανότητα να καθαρίζεις τα ματς με μια φάση. Και οι δύο μπιανκονέρι που ξεχωρίζουν περισσότερο για αυτό, είναι ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν και ο Πάουλο Ντιμπάλα. Το να πάρουμε σαν απόλυτο παράδειγμα το ματς με την Κιέβο δεν θα είχε πολύ νόημα. Το δίδυμο HD της Γιουβέντους, όμως, έστειλε καθαρά μηνύματα ενόψει της Τρίτης. Ο Pipita έβαλε τα δύο γκολ, ο Joya, μετά από μια δύσκολη περίοδο, προκάλεσε... ηλεκτροσόκ στις εξέδρες του Juventus Stadium.


Ιγκουαΐν για ρεκόρ
Η πρώτη σεζόν του Ιγκουαΐν στη Γιουβέντους έχει ήδη δικαιώσει τους Ανιέλι και Μαρότα για τα 90 εκατ. ευρώ που ξόδεψαν. 27 γκολ συνολικά (21 στη Serie A) στις αρχές Απρίλη είναι δυνατή επίδοση. Στην μπιανκονέρα ιστορία οι τελευταίοι που έβαλαν περισσότερα από 20 γκολ στο πρωτάθλημα στην πρώτη τους σεζόν ήταν οι Τσαρλς και Σίβορι το 1957-58. Πολλά γκολ, αρκετά από αυτά "βαριά". Ο Pipita έδιωξε ένα βάρος από πάνω του αποκλείοντας την πρώην ομάδα του από το Coppa Italia.

Η κατάσταση του είναι άριστη: Ο Ιγκουαΐν είναι ο τύπος ποδοσφαιριστή που έχει ανάγκη να παίζει για να παραμένει σε top κατάσταση και ο Αλέγκρι δεν τον βγάζει ποτέ. Ενα από τα κλειδιά κόντρα στην Μπαρτσελόνα θα είναι να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που η εύθραυστη αμυντική λειτουργία του Λουίς Ενρίκε σου προσφέρει. Ενας Ιγκουαΐν πάνω από το 50% και για την Μπάρτσα θα υπάρξουν προβλήματα. Και οι τελευταίοι που κριτικάρουν, αυτοί που τον κατηγορούν ότι σκοράρει λίγο στα πραγματικά καθοριστικά ματς, δεν θα έχουν πια τι να πουν.


Ντιμπάλα, τι θέαμα
Εξαιρώντας τον Μάντζουκιτς λόγω των ενοχλήσεων της τελευταίας εβδομάδας, ήταν ο άνθρωπος της Γιουβέντους των πέντε αστέρων, για τον οποίο υπήρχαν οι περισσότερες αμφιβολίες. Το μυικό πρόβλημα στο ματς με την Σαμπντόρια τον ανάγκασε να μείνει αρκετές μέρες εκτός προπονήσεων, εκτός Βινόβο μάλιστα γιατί η Αργεντινή αποφάσισε να τον κρατήσει στην εθνική ομάδα στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος. Ο Ντιμπάλα έπαιξε λίγα λεπτά στο ματς πρωταθλήματος με τη Νάπολι και δεν μάγεψε ούτε στη ρεβάνς του κυπέλλου. Η απάντηση του, όμως, στο ματς με την Κιέβο ήταν ενθουσιώδης, ανεξάρτητα από το επίπεδο του αντιπάλου.

Δημιούργησε από το ξεκίνημα καταστάσεις ανάμεσα στις γραμμές με την κλάση που κρύβεται μέσα στο αριστερό παπούτσι του. Η Γιούβε θα χρειαστεί την γρήγορη μετάβαση του κάθε φορά που θα κλέβει την μπάλα και την ικανότητα του να κινείται ανάμεσα στις γραμμές. Ειδικά από την στιγμή που ο Λουίς Ενρίκε δεν θα έχει στη διάθεση του την Τρίτη τον δικό του Αϊνστάιν, τον αναντικατάστατο για την ισορροπία που προσφέρει στην ομάδα, Σέρτζιο Μπουσκέτς. Ο Λίο Μέσι υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι ο Ντιμπάλα αποτελεί μέλος των εκλεκτών του ποδοσφαίρου και οι καταλανικές εφημερίδες γράφουν για το ενδιαφέρον της Μπάρτσα.

Στη Serie A είναι εδώ και καιρό κορυφαίος, στο Champions League όχι ακόμη. Ηρθε η στιγμή να δώσει μεγαλύτερη συνοχή, συνέχεια στη σύγκριση μεταξύ των δύο, σήμερα ακόμη αδύνατη;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου