22 Απρ 2017

«Ανέλαβα μια ομάδα, με τρία σερί πρωταθλήματα, που είχε δουλέψει καλά, δε μου αναλογεί μερίδιο επιτυχίας…»

Για τον ημιτελικό του Champions League, το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα αλλά και την προσωπική του επιτυχία μίλησε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Η αλήθεια είναι πως οι πρώτες ερωτήσεις της συνέντευξης Τύπου του Σαββάτου ήταν… αναγκαστικά για τη Τζένοα και μετά η κουβέντα πήγε εκεί που όλοι περίμεναν.

Οι απαντήσεις του προπονητής της Γιουβέντους έδειξαν, για άλλη μια φορά, πόσο προσγειωμένος και σοβαρός είναι. Αλλά και πόσο έξυπνος.

Για τον ενθουσιασμό που υπάρχει στο περιβάλλον της Γιουβέντους μετά την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα: «Εχει δημιουργηθεί ένα κλίμα σαν να κατακτήσαμε ήδη το τρόπαιο, καλός είναι ο ενθουσιασμός αλλά είναι καλύτερο να κρατήσουμε τα πόδια στη γη και να διατηρήσουμε την ισορροπία μας. Ολοι δουλεύουμε για τον ίδιο στόχο, όλοι έχουν βάλει στην άκρη τους προσωπικούς στόχους και σκέφτονται μόνο αυτούς της ομάδας. Μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο, για παράδειγμα στο δεύτερο ημίχρονο στο Καμπ Νου δεν χειριστήκαμε την μπάλα όσο καλά έπρεπε».

Για το τι διαφορετικό πρέπει να κάνει η Γιούβε σε σχέση με το 2015: «Καταρχάς πρέπει να κάνουμε κάτι ίδιο, να πάμε στον τελικό. Από εκεί και πέρα, αν πάμε, σίγουρα θα παίξουμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, γιατί είμαστε μια ομάδα που ωριμάζει συνεχώς και πρέπει να γίνει συνήθεια το να παίζουμε τέτοια ματς. Οπως ήταν στο παρελθόν για την Γιουβέντους».


Για το αν θα προτιμούσε την Ρεάλ αντί για την Μονακό στον ημιτελικό: «Οχι, δεν θα προτιμούσα την Ρεάλ ή κάποιον άλλο. Αν η Μονακό είναι στον ημιτελικό, σημαίνει ότι αξίζει να είναι στον ημιτελικό, σημαίνει ότι έχει αξία τεχνικά και τακτικά, ότι έχει καλούς πιτσιρικάδες. Δεν έχει την ιστορία της Γιουβέντους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε εύκολα στον τελικό. Ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το Champions League αλλά αυτό θα το σκεφτούμε μετά το ματς της επόμενης Παρασκευής στο Μπέργκαμο».

Για το μερίδιο που του αναλογεί από τις επιτυχίες της Γιουβέντους: «Δεν μου αναλογεί τίποτα. Εγώ ανέλαβα μια ομάδα που είχε δουλέψει πάρα πολύ καλά, ένα γκρουπ που είχε πάρει τρία σερί πρωταθλήματα, για να τους βοηθήσω και να με βοηθήσουν ώστε όλοι μαζί να βελτιωθούμε στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου