12 Απρ 2017

Η Γιουβέντους πάει στη Βαρκελώνη να χαλάσει και μια παράδοση που έχει φτιάξει η Μπαρτσελόνα όταν χάνει με 3-0

Η Γιουβέντους δεν έχει αποκλειστεί ποτέ στα ευρωπαϊκά κύπελλα ενώ έχει πετύχει σκορ 3-0 στον πρώτο αγώνα. Τι έχει κάνει όμως η Μπαρτσελόνα σε περιπτώσεις τέτοιων ηττών;

Η αντίπαλος της Γιουβέντους στα προημιτελικά του Champions League έχει βρεθεί τρεις φορές με την πλάτη στον τοίχο έχοντας χάσει το πρώτο παιχνίδι με 3-0.

Και τρεις φορές έχει ανατρέψει την κατάσταση. Και τις τρεις φορές στα πέναλτι!

Τη χρονιά 1977-78 χάνει από την Ιπσουιτς στο κύπελλο UEFA. Ισοφαρίζει στην έδρα της το σκορ του πρώτου αγώνα και παίρνει την πρόκριση στα πέναλτι (3-1).

Ενα χρόνο αργότερα, οι μπλαουγκράνα χάνουν και πάλι με 3-0, αυτή τη φορά από την Αντερλεχτ για το Κυπελλούχων. Το σενάριο επαναλήφθηκε στη ρεβάνς στη Βαρκελώνη και η πρόκριση πάλι ήρθε μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι (4-1).


Η τρίτη φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο ήταν την περίοδο 1985-86, για το κύπελλο Πρωταθλητριών. Η Γκέτεμποργκ πέτυχε το 3-0 στη Σουηδία αλλά έχασε με το ίδιο σκορ στην Ισπανία. Από την άσπρη βούλα (5-4) ήρθε και πάλι το εισιτήριο για την επόμενη φάση, τον τελικό με τη Στεάουα.

Ολα τα σερί, μικρά ή μεγάλα, κάποτε τελειώνουν και στην προκειμένη περίπτωση οι παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους ή -αν προτιμάτε- στα πόδια τους.

4 σχόλια:

  1. Λίγο άσχετο με το θέμα: Πάνσας έγραφα εδώ το σενάριο να πάειτα τελικλος Γιούβε- Ρεάλ αφοή η τελευταία θα έχει πετάξει έξω τη Μπάγερν.Και επειδή ποτέ δεν το παίρνει η ίδια ομάδα θα το πάρουμε εμείς. ΑΛΛΑ ΠΕΡΑ ΑΠ ΑΥΤΟ που πιθανότατα να επαληυευτεί, χαίρομαι με την απογοήτευση του Βιντσλ που πήγε στους ν. να πάρει το τσάμπιονς λιγκ.. Και με τον Πογμπά που βλέπει από την τηλελοραση το τάμπιος και τη Γιούβε να ξεσκίζει και αυτός αγωνίζεται να βγει του χρλονου δτο Γιουρίοα λόγκ..χαχαForza Juve

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σλορι για τα λάθη στην έκφραση πριν.. τα εγραψα βιαστικα κ πάνω στη χαρα μου δεν τα διόρθωσα..

      Διαγραφή
    2. Ας βγεις αληθινός! Είμαστε μαζί σου. Forza Juve!

      Διαγραφή
  2. Τελικά στον τελικό του Βερολίνου ξέραμε τι έφταιγε που χάσαμε από την Μπαρτσα ο Vidal και ο Pogba......
    Finoallafine forza juve!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή