10 Απρ 2017

Ντάνι Αλβες: Είμαι σίγουρος ότι τους λείπω στη Μπαρτσελόνα αλλά τώρα είμαι με θρύλους του ποδοσφαίρου

Ο Ντάνι Αλβες είναι ένα από τα πρόσωπα του Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα και μίλησε στην ιστοσελίδα της FIFA.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βραζιλιάνος στην παγκόσμια ομοσπονδία.

- Εχοντας ζήσει πολλά χρόνια στην Ισπανία, πως αισθάνεσαι σε άλλη χώρα και ένα νέο κλαμπ;
«Είναι διαφορετικό, είναι και πρόκληση. Ηταν περίεργο να ξεκινήσω από το μηδέν αλλά είναι πάντα μία πρόκληση και ο λόγος για τον οποίο έκανα αυτή την επιλογή. Πρέπει να πω ότι δεν ένιωθα πλέον άνετα στην Μπαρτσελόνα, τα πράγματα είχαν αλλάξει στο καμπ και αποφάσισα να φύγω για να βρω την ευτυχία αλλού».

- Επαιξες στη Σεβίλλη από το 2002 ως το 2008, κατακτώντας το κύπελλο και δύο φορές το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
«Επαιξα για την ίδια ομάδα με τους ίδιους συμπαίκτες για πολλά χρόνια. Είμαι ένα άτομο που αγαπάει τις νέες εμπειρίες, αυτό μου αρέσει περισσότερο από όλα και είναι αυτό που ζω με την Γιούβε».

- Πώς ήταν το να μπεις στην άμυνα με συμπαίκτες όπως ο Μπουφόν, ο Κιελίνι και ο Μπονούτσι;
«Είναι θρύλοι του ποδοσφαίρου. Είναι καλοί αμυντικοί, αυτό που περιμένεις δηλαδή, γιατί το ιταλικό πρωτάθλημα είναι πολύ περίπλοκο σε αυτό το θέμα. Ακόμη κι όταν παίζεις πιο μπροστά, όπως εγώ, πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου το να αμυνθείς. Επρεπε να βελτιωθώ σε αυτό το θέμα, αυτούς τους μήνες, για τη νέα μου ομάδα. Νομίζω πως κατάφερα να προσαρμοστώ, χωρίς να χάσω τα άλλα στοιχεία του παιχνιδιού μου. Αν θες να βελτιωθείς πρέπει να κρατάς τα πλεονεκτήματα σου και να μαθαίνεις και νέα».


- Πώς βλέπεις από μακριά την Μπαρτσελόνα;
«Είναι περίεργο, είμαι σίγουρος ότι τους λείπω. Με εκτίμησαν ως επαγγελματία, ως ποδοσφαιριστή, ως έναν άνθρωπο που ήταν απαραίτητος στα αποδυτήρια, κάνοντας κάθε ματς μοναδικό, με ένα νέο χορό ή με νέα μουσική. Εφερνα χαρά στα αποδυτήρια. Μίλησα μαζί τους και μου είπαν ότι αυτό τους λείπει περισσότερο από όλα. Ετσι είμαι όταν είμαι ευτυχισμένος».

- Τα αποδυτήρια της Γιουβέντους είναι πολύ διαφορετικά;
«Αυτή ήταν μία από τις προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσω. Θέλω να αισθάνομαι χαρά στη νέα ζωή μου. Εχω ανάγκη αυτή την ατμόσφαιρα. Φέρνω πάντα ενέργεια και αισθάνομαι ότι αυτό που κάνεις στο γήπεδο αντιπροσωπεύει και το ποιος είσαι εκτός γηπέδου. Αυτό ήταν ένα από τα προβλήματα που είχα. Στην Ιταλία, οι συμπαίκτες μου είναι πολύ σοβαροί μερικές φορές, εγώ το ακριβώς αντίθετο. Είμαι χαρούμενος, διασκεδαστικός και μου αρέσει να έχω ένα τέτοιο κλίμα γύρω μου. Νιώθω λίγο περιορισμένος σε αυτό το θέμα και με κάνει να σκέφτομαι αν λείπει κάτι (γελάει). Οπως είπα, είναι μια πρόκληση και πιστεύω ότι έχω πολλά να δώσω στην Γιούβε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου