12 Απρ 2017

Ενας απολαυστικός Μπουφόν δηλώνει: Πρέπει συνεχώς να αποδεικνύω ότι αξίζω να έχω θέση βασικού σε αυτή την ομάδα

Ο Τζίτζι Μπουφόν αποθέωσε τον Πάουλο Ντιμπάλα, στάθηκε στη διαφορά της Γιουβέντους σε σχέση με το 2015 και είπε για τον εαυτό του πως θα πρέπει να αποδεικνύει συνεχώς ότι... αξίζει να είναι βασικός σε αυτή την ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο αρχηγός μετά το 3-0 επί της Μπαρτσελόνα.

Για το αν είναι ο... άγιος Τζίτζι: «Οχι. Παίζω σε μια τοπ ομάδα και με την υποστήριξη που έχω από τους συμπαίκτες μου πρέπει συνεχώς να αποδεικνύω ότι αξίζω να έχω θέση βασικού σε αυτή την ομάδα».

Για την απόκρουση του στο τετ α τετ του Ινιέστα: «Ηταν μια σημαντική απόκρουση και δύσκολη αφού ήταν θέμα εκατοστών του δευτερολέπτου. Αν έχω την φιλοδοξία να θεωρούμαι ακόμη σπουδαίος τερματοφύλακας, πρέπει να κάνω τέτοια πράγματα».

Για την υπόθεση πρόκριση: «Κοιτάζουμε την ρεβάνς από θετική σκοπιά. Αυτό το 3-0 δεν είναι τυχαίο. Σημαίνει ότι είμαστε εδώ, δεν φοβηθήκαμε την Μπαρτσελόνα, παίξαμε με την ποιότητα μας. Παρ' όλα αυτά, αυτό που έγινε με την Παρί Σεν Ζερμέν σημαίνει ότι πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσεκτικοί. Είμαστε ικανοποιημένοι απόψε αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε προκριθεί ακόμη».


Για το πόσο άλλαξε η Γιουβέντους μετά τον τελικό του 2015: «Εχουμε περισσότερη πίστη, νιώθουμε πιο άνετα με την κατοχή της μπάλας και είμαστε πιο άνετοι και λιγότερο νευρικοί πλέον κόντρα σε συγκεκριμένες ομάδες. Η Μπαρτσελόνα, κατά τη γνώμη μου, παραμένει η πιο δυνατή ομάδα της Ευρώπης και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κατακτήσει κάθε τίτλο. Ευτυχώς, όμως, σε ένα ομαδικό άθλημα υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν ένα ματς».

Για τον Ντιμπάλα: «Ο Ντιμπάλα έχει εξελιχθεί απίστευτα αυτή την διετία. Οταν μιλάω με τους διοικούντες ή με άλλους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, λέω πάντα ότι είναι αρκετά καλός για να θεωρείται ήδη ένας από τους πέντε καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου και δεν νομίζω πως θα ήταν άδικη και μία θέση στους τρεις καλύτερους. Αυτό, όμως, θα πρέπει να το αποδεικνύει κάθε φορά σταθερά, να δείχνει ότι είναι αντάξιος των προσδοκιών που υπάρχουν από αυτόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου