11 Απρ 2017

Λίπι: Οι μπιανκονέρι δεν είναι ισοδύναμοι της Μπαρτσελόνα όμως η Γιούβε ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο να μάχεται

Ο Μαρτσέλο Λίπι ανυπομονεί κι αυτός για το αποψινό Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα, καταθέτοντας την άποψη του.

Αναλυτικά όσα είπε για το πρώτο ματς των μπιανκονέρι με τους μπλαουγκράνα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Sportitalia, ο πρώην προπονητής της Κυρίας.

- Πώς «διαβάζεται» το Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα;
«Το διάβασμα αυτού του ματς περνάει από δύο παράγοντες: Την σημαντική ωρίμανση της Γιουβέντους και την μικρή πτώση της Μπαρτσελόνα, η οποία όπως άλλες ομάδες, σκέφτομαι τις Ρεάλ και Μπάγερν, δεν μοιάζουν με τους οδοστρωτήρες του παρελθόντος. Υπάρχει περισσότερη ελπίδα, η Γιούβε μπορεί να προκριθεί. Η ελπίδα είναι να μην δεχθεί γκολ στο πρώτο ματς, ελπίζω σε ένα καλό 2-0. Μετά πρέπει να δούμε, θα είναι 180 ενδιαφέροντα λεπτά».

- Στον τελικό του 2015 η Γιουβέντους εντυπωσίασε μένοντας ζωντανή μέχρι και το τέλος. Σε σχέση με εκείνο το ματς, ποιος είναι καλύτερα και ποιος χειρότερα;
«Η Γιούβε σίγουρα έχει κάτι περισσότερο πλέον. Εχει Ιγκουαΐν, Ντιμπάλα, έχει πραγματικά σπουδαία ποιότητα. Οι μπιανκονέρι δεν είναι ισοδύναμοι της Μπαρτσελόνα, η οποία έχει την πιο δυνατή τριάδα του κόσμου. Η Γιούβε, όμως, ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο να μάχεται. Δεν είναι σίγουρα ο τύπος ομάδας που μπορεί να δεχθεί έξι γκολ, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν».


- Πώς θα το σχεδιάζατε εσείς το ματς από τακτικής πλευράς;
«Ο Αλέγκρι ξέρει πολύ καλά τι να κάνει».

- Η άμυνα της Μπαρτσελόνα δεν είναι από τις καλύτερες.
«Η επίθεση της Γιουβέντους είναι. Ελπίζουμε...».

- Πώς φτιάχνει την ομάδα ψυχολογικά ο προπονητής την παραμονή τέτοιων αγώνων; Εσείς ζήσατε πολλές...
«Δεν είναι κάτι στάνταρντ, εξαρτάται από τον τύπο των ποδοσφαιριστών που έχεις, κυρίως στον πνευματικό τομέα. Υπάρχει ο παίκτης που πρέπει να τον φτιάξεις ψυχολογικά, υπάρχει και αυτός που πρέπει να τον ηρεμήσεις. Ο προπονητής πρέπει να καταλάβει εκείνη την στιγμή τι πρέπει να κάνει τι πρέπει να πει, πώς να φτιάξει την ομάδα».

- Ο Ντιμπάλα άφησε να εννοηθεί ότι δεν του αρέσουν οι συγκρίσεις με τον Μέσι.
«Το φαινόμενο της Μπαρτσελόνα είναι ακόμη πιο μπροστά από όλους. Ο Ντιμπάλα, όμως, έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου