18 Απρ 2017

Την ώρα που ο Ενρίκε σχεδιάζει πώς θα βάλει τέσσερα στη Γιούβε, ο Αλέγκρι πρέπει να χτυπήσει εκεί που θα πονάει η Μπάρτσα

Σαν το Walking Dead παρομοιάζουν ευρωπαϊκά ΜΜΕ την κατάσταση στην Μπαρτσελόνα.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Οι μπλαουγκράνα ψάχνουν τη μεγάλη ανατροπή και αυτόν τον ρόλο, όπως είναι φυσικό, τον έχουν επωμιστεί -περισσότερο απ’ όλους- οι Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες.

Βέβαια, για τους γηπεδούχους δεν αρκεί αυτό καθώς το να σκοράρουν (μία ή και παραπάνω φορές) δε σημαίνει αυτομάτως πως θα προκριθούν. Εκεί είναι, μάλλον, το μεγάλο όπλο του Μπασιμιλιάνο Αλέγκρι. Μεγαλύτερη σημασία έχουν, ίσως, τα επιθετικά σχέδια του προπονητή της Γιουβέντους παρά τα αμυντικά.

Ο Ιταλός κόουτς ξέρει πως κάτω από τα δοκάρια έχει έναν έμπειρο και πολύ καλό τερματοφύλακα. Τον Τζανουίτζι Μπουφόν. Μπροστά από αυτή την τεράστια ποδοσφαιρική μορφή θα έχει το δίδυμο Μπονούτσι-Κιελίνι. Δυο αμυντικούς με την πραγματική έννοια του ρόλου, δύο παίκτες της καλύτερες αμυντικής σχολής του πλανήτη, της ιταλικής.


Δίπλα τους, δεξιά και αριστερά, όπως και μπροστά τους, θα υπάρχουν καταξιωμένοι συμπαίκτες. Ανάλογης ποιότητας είναι και όσοι βρίσκονται ακόμη πιο μπροστά: Ιγκουαΐν, Μάντζουκιτς, Κουαδράδο και Ντιμπάλα.

Οποιοι επιλεγούν από τον Αλέγκρι για να παίξουν, ξέρουν καλά τη δουλειά τους, ξέρουν καλά το σύστημα της ομάδας, ξέρουν καλά τι θα πρέπει να κάνουν όταν πατήσουν το χορτάρι του Καμπ Νου. Πρέπει να σκοράρουν ώστε να κάνουν τη δουλειά όλων πιο εύκολη.

Αν στο πρώτο ματς το ζητούμενο ήταν το μηδέν στην άμυνα και ό,τι καλύτερο βγει στην επίθεση, τώρα, το κλειδί είναι η αντίστροφη λογική. Να σκοράρει η Γιουβέντους, μία ή και παραπάνω φορές στην Ισπανία και η άμυνα θα κάνει αυτά που πρέπει.

Τα πάντα στη Μπαρτσελόνα θα έχουν σχεδιαστεί περισσότερο για να πετύχει γκολ και λιγότερο για να μη δεχθεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο ενθουσιασμός του αντιπάλου είναι ο καλύτερος σύμμαχος για τον αμυνόμενο. Επιτίθεται και τον τελειώνει...

2 σχόλια:

  1. Εάν η JUVE καταφέρει να αποκλειστεί θα φταίει μόνο αυτή και όχι η Barca.Δεν υπάρχει όμως τέτοια περίπτωση γατί η JUVE είναι καλύτερη.Καντε υπομονή όλοι μέχρι αύριο το βράδυ.Και να εχετε κάπου στο μυαλό ότι το παιχνίδι έχει πολύ διπλό!!!θα με θυμήθηκε όλοι.Οσο για το κύπελλο,φέτος είναι JUVE.Το πρώτο κανονικό champions για τη JUVE. ....FORZA JUVE!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή