30 Απρ 2017

Η απολαυστική συνέντευξη του Νίκου Αναστόπουλου που αποκαλύπτει την προτίμησή του στην Ιταλία

Το καλοκαίρι του 1987, ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα αγωνιζόταν στο Καμπιονάτο ετοίμαζε βαλίτσες.

Ο Νίκος Αναστόπουλος έζησε μια μοναδική εμπειρία στην Ιταλία. Μια εμπειρία που τον άλλαξε για πάντα…

Ο θρυλικός «μουστάκιας» μιλάει αποκλειστικά στο forzajuve.gr για εκείνη την εμπειρία, για το σήμερα και μάς αποκαλύπτει την ομάδα που υποστηρίζει στη Serie A. O Αναστόπουλος έχει αγωνιστεί στο θρυλικό Κομουνάλε ενώ έχει βρεθεί -με το ρόλο του προπονητή- στις εξέδρες των υπόλοιπων γηπέδων της πόλης.

- Πώς ήταν η κατάσταση τότε; Δώστε μας το κλίμα…
«Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για να γίνει μια τέτοια μεταγραφή. Έπαιζαν μόνο δύο ξένοι στην Ιταλία και οι ομάδες έκαναν προσεχτικές επιλογές. Μην το ξεχνάμε αυτό. Επίσης, τότε στο ιταλικό ποδόσφαιρο υπήρχαν παικταράδες. Μεσουρανούσε. Τα χρήματα της μεταγραφής μου μπορεί να ήταν πολλά για τα ελληνικά δεδομένα αλλά ανάλογα με τα ποσά που παίζονταν εκείνη την εποχή στο Καμπιονάτο ήταν μηδαμινό».


- Ο Νίκος Αναστόπουλος στην Ιταλία, λοιπόν! Οι πρώτες σκέψεις;
«Είχα βάλει στόχο από πριν να παίξω στην Ιταλία. Ήταν το καλύτερο πρωτάθλημα. Και δεν το σκέφτηκα ούτε λεπτό. Οι συνθήκες που συνάντησα στην Αβελίνο ήταν διαφορετικές. Πρέπει να κολλήσεις και με την ομάδα. Ήταν μια μικρή πόλη, μια μικρή ομάδα αλλά για μένα ήταν και παραμένει μια πολύ μεγάλη εμπειρία. Ήμουν ο πρώτος Έλληνας που όχι μόνο πήγε να παίξει στο εξωτερικό αλλά πήγε στην Ιταλία. Την τότε ποδοσφαιρική Ιταλία».

- Αν γυρνούσατε το χρόνο πίσω, θα παίρνατε την ίδια απόφαση;
«Δεν το συζητάμε. Απλά η συγχωρεμένη η μητέρα μου με… γέννησε λίγο νωρίς. Αν είχα πάει πιο μετά ίσως να είχα πάει σε μεγαλύτερη ομάδα και να είχα κάνει μεγαλύτερη καριέρα».

- Τι σάς έμαθε η Ιταλία;
«Η Ιταλία με άλλαξε γενικά. Και σαν άνθρωπο και σαν ποδοσφαιριστή. Δεν είναι μόνο θέμα μπάλας αλλά ολόκληρης κουλτούρας. Μαθαίνεις να συμπεριφέρεσαι διαφορετικά. Και μπροστά από τις κάμερες και πίσω από αυτές. Σπουδαία εμπειρία. Και ειδικά για εμάς που είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου και των media».

- Βλέπετε Καμπιονάτο. Ποια είναι η γνώμη σας για το σήμερα;
«Το ιταλικό ποδόσφαιρο και το βλέπω και το αγαπάω. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην είναι στα καλύτερά του αλλά παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις μου. Υπάρχει μια κρίση αλλά θα βρει ξανά την ταυτότητά του».


- Η Γιουβέντους κατακτά το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο. Και όλα αυτά λίγα χρόνια μετά τον υποβιβασμό της. Και φέτος το ίδιο θα γίνει. Υπάρχει μυστικό για μια τέτοια επιτυχία;
«Και εγώ τη Γιουβέντους υποστηρίζω και νομίζω πως δύσκολα θα μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι οι υπόλοιποι. Η Γιουβέντους είναι μπροστά και σε αυτό έχουν παίξει ρόλο πολλά. Από τη διοίκηση, τους παίκτες μέχρι και το γήπεδο. Έχω πάει και στο Ντέλε Αλπι, έχω πάει και στο Juventus Stadium. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Εχω δει προπονήσεις του Λίπι στο Ολίμπικο, εκεί που παίζει τώρα η Τορίνο. Εκεί είχα παίξει και ως παίκτης. Και με την Εθνική και με την Αβελίνο. Το σημερινό γήπεδο είναι φοβερό».

- Τους σύγχρονους Ιταλούς προπονητές πώς τους βλέπετε;
«Ο Μαρτσέλο Λίπι είναι από τους καλύτερους προπονητές του κόσμου. Κατάκτησε τα πάντα παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή, σήμερα, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μπορεί να θεωρεί ως ο ανερχόμενος Ιταλός προπονητής. Έχει πάρει πρωταθλήματα και κόλλησε στη Γιουβέντους. Αν και βρήκε έτοιμη ομάδα, την πήγε παρακάτω. Ο Αντσελότι έχει αφήσει το στίγμα του στο Champions League. Μου αρέσει και ο Σπαλέτι ενώ ο Κόντε θα κριθεί από το τι θα κάνει στην Τσέλσι».

- Μπορεί το δίδυμο Ντιμπάλα-Ιγκουαΐν να αναστατώσει κάθε αντίπαλη άμυνα;
«Τις ικανότητες του Ιγκουαΐν δεν μπορεί να τις αμφισβητήσει κανείς. Παικταράς είναι. Μπορεί να κολλήσει στη Γιουβέντους όμως; Αυτό είναι το μοναδικό ερώτημα και θα φανεί μέσα στο χρόνο. Όσο για τον Ντιμπάλα, πέρσι έβγαλε μάτια. Νομίζω πως είναι τρομερό δίδυμο αλλά χρειάζεται να δούμε εάν έχουν διάρκεια. Πώς ήταν ο Μοράτα με τον Τέβες; Ισως βγει καλύτερο δίδυμο το τωρινό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου