30 Απρ 2017

Τι είχε πει ο Μπουφόν στον Ανιέλι με τον πρόεδρο να του απαντά: Πολλές φορές στη ζωή μας λέμε μαλ..., προχώρα

Ο Τζίτζι Μπουφόν σχολίασε την ισοπαλία με την Αταλάντα, την επιθυμία του Ντιμπάλα να γίνει σημαία σαν τον Ντελ Πιέρο και αποκάλυψε τι είχε πει στον Αντρέα Ανιέλι πριν τα ματς με την Μπαρτσελόνα και γιατί αθέτησε τον λόγο του.

Αναλυτικά όσα είπε ο αρχηγός της Γιουβέντους στο Sky Italia.

Για το 2-2 με την Αταλάντα: «Η ανάλυση είναι ότι τελικά δεν μπορείς να χαρίσεις τίποτα σε κανέναν, σε ό,τι αφορά την συγκέντρωση σου. Γιατί αν το κάνεις, θα πληρώσεις ένα τίμημα και αυτή η οπτική γωνία είναι του μισοάδειου ποτηριού. Το μισογεμάτο ποτήρι είναι ότι παρά το γεγονός ότι ξεκινήσαμε με λάθος νοοτροπία και τη διατηρήσαμε αυτή τη λάθος νοοτροπία για όλο το πρώτο ημίχρονο, φτάσαμε πιο κοντά στη νίκη από ό,τι στην γκέλα, στην έδρα μιας πολύ καλής ομάδας. Και αυτό τα λέει όλα για τη δύναμη μας. To 2-2 δεν... ανάβει καμία φωτιά, αντιθέτως πιθανότατα είναι ένα αποτέλεσμα που θα μας κάνει καλό για τα προσεχή παιχνίδια. Μια νίκη, ενδεχομένως, θα μας παραπλανούσε σε σχέση με το ποια πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά μας και τα συστατικά μας για να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένα παιχνίδια και συγκεκριμένες ομάδες από εδώ και πέρα. Οπως και να έχει, προερχόμαστε από πολύ καλά αποτελέσματα τους τελευταίους τρεις μήνες οπότε δεν χρειάζεται να υπάρχει αρνητικό κλίμα για αυτή την ισοπαλία».

Για το αν ήταν τεράστια απόλαυση το γεγονός ότι δεν δέχθηκε γκολ από την Μπαρτσελόνα σε 180 λεπτά: «Ηταν μια σπουδαία ικανοποίηση γιατί ήταν ένα αποτέλεσμα που ήρθε χάρη στη δουλειά όλης της ομάδας και το χάρηκα με όλη την ομάδα. Οι αμυντικοί, οι μέσοι, οι επιθετικοί, όλοι έκαναν τα πάντα για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα σε αυτούς τους δύο αγώνες. Θα σας αποκαλύψω και κάτι άλλο: Αυτοί οι δύο αγώνες είναι ο λόγος που για δεύτερη φορά στη ζωή μου -και δεν θα σας αποκαλύψω ποια ήταν η πρώτη- αθέτησα τον λόγο μου.


Είχα πει στον πρόεδρο ότι αν δεν δεχθώ γκολ από την Μπαρτσελόνα ούτε στο πρώτο ούτε στο δεύτερο ματς, τον Ιούνιο θα αποσυρθώ. Ο πρόεδρος, όμως, μου είπε μετά την ρεβάνς: "Πολλές φορές στη ζωή μας λέμε μαλ..., μην ανησυχείς λοιπόν, μην το σκέφτεσαι και προχώρα". Ο πρόεδρος έχει περισσότερη εμπειρία από μένα, οπότε αποδέχομαι την πολύ καλή συμβουλή του και συνεχίζω. Εκανα και έναν γρήγορο υπολογισμό και σκέφτηκα ότι όταν ξεκίνησα την καριέρα μου, έπαιζα με ποδοσφαιριστές που είχαν γεννηθεί στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '60 και θα κλείσω την καριέρα μου παίζοντας με ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν στα πρώτα χρόνια μετά το 2000. Κατά κάποιο τρόπο, δηλαδή, "έζησα" τέσσερις δεκαετίες ποδοσφαιρικά, προσπαθώντας να είμαι πάντα στο ύψος μου και να μην υποκύψω. Και η σπουδαιότερη υπερηφάνεια μου είναι ότι τα έχω καταφέρει».

Για την δήλωση του Ντιμπάλα ότι θέλει να γίνει σημαία της Γιουβέντους σαν τον Ντελ Πιέρο: «Καταρχάς εύχομαι στον Ντιμπάλα να μην φορέσει ποτέ τα γυαλιά που φοράει ο Ντελ Πιέρο (γελάει). Συγγνώμη Αλεξ αλλά... Πέρα από την πλάκα τώρα, θεωρώ σχεδόν απίθανο το να κάνει κάποιος την καριέρα που έκανε ο Αλεξ στη Γιουβέντους. Γιατί ο Αλεξ, στην τελική, αντιπροσώπευε το όνειρο κάθε οπαδού. Ηταν αυτός που έκανε πραγματικότητα τα όνειρα, με τον ρόλο που είχε, με τα γκολ που έβαζε, με τις μαγικές ενέργειες του... Ηταν, βασικά, κάτι μοναδικό για τη Γιούβε. Ο Πάουλο πιστεύω ειλικρινά ότι έχει την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά για να κάνει κάτι τέτοιο αλλά πλέον ο κόσμος είναι διαφορετικός, ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει αλλάξει πολύ και για να το πετύχει θα πρέπει να το θέλει πραγματικά πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου