20 Απρ 2017

Το ρίσκο που πήρε ο Αλέγκρι και του βγήκε πανηγυρικά

Το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα δεν έβαλε γκολ σε δύο ματς στον Μπουφόν και την άμυνά του, είναι έργο και του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ο Ιταλός προπονητής έστησε την ομάδα του υποδειγματικά και στα δύο 90λεπτα και οι ικανότητες των παικτών του βοήθησαν τα σχέδιά του.

Στη Βαρκελώνη ο Αλέγκρι έκανε κάτι που κάνει σπάνια. Ανοίχτηκε. Και δεν εννοούμε πως έπαιξε φουλ επίθεση αλλά πως επέλεξε να παίξει επιθετική άμυνα, ανεβάζοντας πολύ ψηλά την ομάδα του.

Συνεχές πρέσινγκ, κλείσιμο των ανοιχτών χώρων και σφιχτή άμυνα αλλά χωρίς να περιμένει πίσω. Οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή της μπάλας αλλά οι μπιανκονέρι έπαιξαν ποδόσφαιρο.


Ο Αλέγκρι επέλεξε να κουραστούν περισσότερο οι παίκτες του στο πρώτο 45λεπτο με το ρίσκο αν δεν του βγει να υπάρχει ορατό πρόβλημα για το δεύτερο. Η ροή του παιχνιδιού τον δικαίωσε όμως.

Η Γιουβέντους πήρε εύκολα την πρόκριση χωρίς να χάσει. Και η τακτική του πρώτου ημιχρόνου έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτή την επιτυχία.

1 σχόλιο:

  1. Ναι, του βγλαζω το καπέλι, με την έννοια λοτι η πολυδιαφημθσμλενη επίθεση της Μπάρτσα δε θυμλαμαι να λεξανε ενα σουτ στη εστια βα αποκριυσει ο Μπουφον δηκαδλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή