4 Απρ 2017

Ο Αλέγκρι έκανε τον απολογισμό του στα τρία χρόνια στη Γιουβέντους

Η τελευταία απάντηση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν το καλύτερο σημείο της συνέντευξης Τύπου ενόψει της ρεβάνς με την Νάπολι.

Στο καθιερωμένο ραντεβού με τους δημοσιογράφους στο Βινόβο, τα πράγματα εξελίσσονταν μάλλον βαρετά. Αναμενόμενες ουσιαστικά οι ερωτήσεις, αναμενόμενες και οι απαντήσεις.

Μέχρι που ήρθε η ώρα για την τελευταία ερώτηση και ο Αλέγκρι έκανε ουσιαστικά τον απολογισμό των όσων έχει πετύχει σε αυτά τα σχεδόν τρία χρόνια στον πάγκο της Γιουβέντους. Απάντηση, η οποία έδειξε την ενόχληση του στην κριτική που έγινε για το 1-1 με την Νάπολι στο Σαν Πάολο προχθές.

Παραθέτουμε το συγκεκριμένο σημείο της συνέντευξης Τύπου.

- Αύριο θα βγει μια ετυμηγορία. Πιστεύετε ότι θα επηρεάσει ενόψει της επόμενης εβδομάδας; Αν περάσετε στον τελικό όλα καλά, αν αντιθέτως αποκλειστείτε; Σας ανησυχεί το ψυχολογικό κομμάτι αυτού του αποτελέσματος;
«Καταρχάς είμαστε σε μια όμορφη στιγμή γιατί λείπει 1-1,5 μήνας για το τέλος και παίζουμε για να προκριθούμε στον τελικό του κυπέλλου, για να προκριθούμε στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, παίζουμε και για το πρωτάθλημα, στο οποίο είμαστε στην 1η θέση. Επομένως, αυτή την στιγμή δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει κάτι περισσότερο. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ο αρνητισμός, κάτι που εγώ δεν μπορώ να δεχθώ, νομίζω πως είναι καλύτερο να βλέπεις τα πράγματα θετικά.


Νομίζω πως τα τελευταία τρία χρόνια η ομάδα έπαιξε αρκετούς τελικούς, κατέκτησε δύο κύπελλα, δύο πρωταθλήματα, δεν έγινε και τίποτα αν φέρεις μια ισοπαλία. Στο τέλος το σημαντικό είναι να πετύχεις τους στόχους σου. Είναι επίσης αλήθεια ότι υπάρχει και ο αντίπαλος στον αγώνα. Εδώ το να νικάμε εκλαμβάνεται σαν κάτι υπερβολικά φυσιολογικό, όχι, είναι εκπληκτικό, γιατί μόνο μία ομάδα μπορεί να νικήσει. Πέραν αυτού, αυτή η ομάδα στα τελευταία τρία χρόνια έπαιξε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, κατέκτησε δύο κύπελλα, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, παίζει για να προκριθεί σε ακόμη έναν τελικό κυπέλλου, παίζει για να προκριθεί στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, παίζει για να πάρει τρίτο πρωτάθλημα. Περισσότερο από αυτό, δεν μπορούμε να κάνουμε. Αρέσει ή όχι.

Στη διάρκεια της σεζόν, όπως και στη διάρκεια των αγώνων, υπάρχουν στιγμές που παίζεις καλά και στιγμές που δεν παίζεις τόσο καλά, το σημαντικό είναι να έχεις ξεκάθαρο στόχο. Και δεν είναι εύκολο να το κάνεις και το πετυχαίνεις. Γιατί οι παίκτες μου κάνουν εκπληκτικά πράγματα, γιατί υπάρχουν οι αντίπαλοι, γιατί το να νικάς πάντα είναι αδύνατο. Παρ’ όλα αυτά, η εξέλιξη αυτής της ομάδας σε επίπεδο Ιταλίας αλλά πάνω από όλα σε επίπεδο Ευρώπης είναι πολύ σημαντική. Νομίζω πως αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από το πρωτάθλημα.

Αυτή την στιγμή η Γιουβέντους έχει πλέον, ξανά, τον σεβασμό όλων στην Ευρώπη, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ακούω μερικές φορές να λένε ότι η Γιουβέντους έχει χάσει έξι τελικούς. Αν αντιστρέψουμε την οπτική γωνία, η Γιουβέντους έχει παίξει οκτώ τελικούς. Είναι διαφορετικό. Γιατί άλλοι δεν παίζουν οκτώ τελικούς. Το θέμα είναι να είσαι στον τελικό, θα νικήσεις ή θα χάσεις είναι μια βραδιά, τους τελικούς τους παίζεις. Το αντιστρέφουμε και βλέπουμε ότι είναι κάτι θετικό. Εδώ τα βλέπουμε όλα αρνητικά, porca miseria. Δεν είναι έτσι. Καλημέρα σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου