19 Απρ 2017

Τα δύο βασικά σχέδια της Μπαρτσελόνα που πρέπει ν’ αποκρούσει η Γιουβέντους

Ο Λιονέλ Μέσι είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα και πάνω σε αυτόν έχει στηθεί το μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησης «ανατροπή του 3-0».

Ο προπονητής των Καταλανών, βέβαια, ξέρει πως χρειάζεται να ματώσουν οι παίκτες του και να δώσουν πολλά περισσότερα απ’ ό,τι στο επικό ματς με την Παρί γιατί οι μπιανκονέρι δεν είναι Παρί.

Ο Λουίς Ενρίκε σχεδιάζει να γυρίσει το παιχνίδι με δύο τρόπους. Ο ένας είναι να πρεσάρει τη Γιουβέντους από πολύ ψηλά. Να αναγκάσει δηλαδή τους έμπειρους αμυντικούς της Γιουβέντους να κάνουν λάθη και συγχρόνως να μεταφέρει το παιχνίδι από το μισό γήπεδο και κάτω.

Οι γηπεδούχοι θα ψάξουν, όπως είναι φυσικό σε τέτοιες περιπτώσεις, το γρήγορο γκολ για έρθουν πιο κοντά στην ανατροπή και το ασφυκτικό πρέσινγκ φαντάζει ως η ιδανική λύση. Είναι σίγουρο πως η Μπαρτσελόνα θα έχει κατοχή μπάλας, κάτι τέτοιο θα το… επιτρέψει και ο Αλέγκρι εξάλλου, αλλά κλέβοντας μπάλες ή ζορίζοντας περισσότερο τα μετόπισθεν των μπιανικονέρι θα θέλει να δημιουργήσει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Μεγάλο ρόλο θα παίξει και η απόδοση του Λιονέλ Μέσι. Πάνω στον Αργεντίνο θα έχει στηθεί από πλευράς Γιουβέντους ένας μηχανισμός ώστε να του περιορίσει τις αρμοδιότητες, χωρίς φυσικά και αφήνει τον Νεϊμάρ και τον Σουάρες ν’ αλωνίζουν.


Ο Ενρίκε το γνωρίζει αυτό και θέλει να δώσει στον Μέσι έναν πιο ουσιαστικό ρόλο. Να παίρνει την μπάλα δηλαδή σε σημεία του γηπέδου που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, χωρίς φλυαρίες.

Να τροφοδοτείται δηλαδή ενώ θα μπορεί να τελειώσει μια προσπάθεια ή να τη δημιουργεί, ένα βήμα πριν την εκτέλεσή της. Η πραγματικότητα λέει πως ο προπονητής των Ισπανών καλείται να καταστρώσει περισσότερα σχέδια από τον ομόλογό του των Ιταλών.

Όπως είπαμε, η Μπαρτσελόνα ψάχνει το γρήγορο γκολ. Από την άλλη, η Γιούβε ξέρει καλά πως αν εκείνη σκοράρει νωρίς στέλνει στο καλάθι των αχρήστων όλα τα σχέδια του Λουίς Ενρίκε και τον Μέσι και τους συμπαίκτες του εκτός Ευρώπης.

1 σχόλιο:

  1. Ο Ενρίκε τη δουλειά του θα κάνει. Τώρα, αν ο Αλέγκρι χάσει αυτή την πρόκριση με τέτομβεί ποτέ σε προημητελικό για τη Γιούβε, τότε καλύτερα θα είναι να παραιτηθεί αμέσως μετά τον αγώνα. Πιστεύω όμως πως θα ποάρουμε την πρόκριση χάνοντας με 3-1ιο αβαντάζ, που ίσως να μη ξανασυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή