3 Μαΐ 2017

Ο Ντελ Πιέρο θυμήθηκε τις ομοιότητες με το 1996, τότε που η Γιουβέντους κατέκτησε το Champions League

Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο μίλησε στην UEFA για τις αναλογίες που βλέπει στη φετινή Γιουβέντους και σε αυτή του 1996.

Ο ιστορικός αρχηγός των μπιανκονέρι είναι συνεχώς στην επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες για θέματα που αφορούν την ομάδα, κάνοντας αυτή τη φορά δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

«Είναι ένα ματς με υψηλό ρίσκο, σε αυτό το σημείο της σεζόν όποιος έχει φτάσει στους ημιτελικούς του Champions League προφανώς έχει περισσότερη ποιότητα από όποιον δεν έχει φτάσει. Μπορεί να πει ο καθένας ό,τι θέλει αλλά έτσι είναι», είπε αρχικά για την κόντρα με την Μονακό στον ημιτελικό ο Αλεξ και πρόσθεσε: «Η Γιουβέντους, πάντως, έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να νικήσει. Είναι δεμένη, δυνατή, μπορεί να σκοράρει ανά πάσα στιγμή, έχει περισσότερα από ένα όπλα στη διάθεση της. Το δέσιμο της, η οργάνωση της στον αμυντικό τομέα είναι μοναδική στην Ευρώπη και κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλο πλεονέκτημα».


Από εκεί και πέρα, αφού θυμήθηκε τα τέσσερα γκολ που είχε βάλει στους δύο ημιτελικούς με τους Μονεγάσκους το 1998, ο Ντελ Πιέρο έκανε μια σύγκριση της φετινής πορείας με αυτής του 1996: «Υπάρχουν αρκετές ομοιότητες. Εύχομαι στους πρώην συμπαίκτες μου να ζήσουν αυτό που ζήσαμε εμείς το 1996. Στον προημιτελικό είχαμε αποκλείσει μια μεγάλη ισπανική ομάδα όπως και φέτος, εμείς την Ρεάλ, αυτοί την Μπαρτσελόνα. Στον ημιτελικό μια γαλλική, τότε ήταν η Ναντ και τώρα είναι η Μονακό. Αν περάσει η Γιούβε και βρει στον τελικό την Ρεάλ, θα έχει απέναντι της την κάτοχο του τίτλου, όπως είχε συμβεί και σε εμάς το 1996 με τον Αγιαξ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου