19 Μαΐ 2017

Σαν σήμερα πριν δέκα χρόνια έκλεισε ένα κεφάλαιο και ξεκινούσε η αντεπίθεση για να φτάσει η Γιουβέντους ως εδώ

Σαν σήμερα πριν δέκα χρόνια η Γιουβέντους έκλεινε οριστικά τον εφιάλτη της Serie B.

Ηταν 19 Μαΐου 2007 όταν οι μπιανκονέρι επικρατούσαν εκτός έδρας της Αρέτσο του Αντόνιο Κόντε και εξασφάλιζαν και μαθηματικά την επιστροφή στη Serie A.

Ο ιταλικός Τύπος το θυμήθηκε αυτό και το αναφέρει στο σύνολο του σήμερα, προκειμένου να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό που έχει πετύχει η Γιούβε.

Κι αν το σκεφτείτε, σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο έγινε πιο επιχείρηση από ποτέ, αυτό που έχει πετύχει η Κυρία είναι πραγματικά μοναδικό.

Δέκα χρόνια μετά την ημέρα που ξεμπέρδευε με την Serie B, η ομάδα-σημαία του ιταλικού ποδοσφαίρου έχει πάρει πέντε πρωταθλήματα και απέχει 48 ώρες από το 6ο σερί, έχει πάρει τρία σερί κύπελλα, πάει για τρίτο σερί νταμπλ, έχει προκριθεί σε δύο τελικούς Champions League, ελπίζοντας στις 3 Ιουνίου να είναι και πρωταθλήτρια Ευρώπης!


Η Γιουβέντους που έχει σπάσει όλα τα αγωνιστικά ρεκόρ στην Ιταλία, έγινε η πρώτη ομάδα της χώρας με ιδιόκτητο υπερσύγχρονο γήπεδο, είναι η πιο δυνατή οικονομικά, είναι με διαφορά η 1η ιταλική στη βαθμολογία της UEFA και στο top5 γενικά.

Ολα αυτά, μέσα σε δέκα χρόνια. Γιατί όταν είσαι πραγματικά μεγάλη ομάδα, έτσι απαντάς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου