19 Μαΐ 2017

Οι μαγικές μεταγραφικές κινήσεις του Μαρότα και του Παράτιτσι

Ο Ντάνι Αλβες αποτελεί ακόμη ένα αριστούργημα των Μπέπε Μαρότα και Φάμπιο Παράτιτσι, οι οποίοι χτίζουν τη δική τους παράδοση.

Ενα από τα θαύματα της Γιουβέντους του Αντρέα Ανιέλι, είναι το γεγονός ότι κατάφερε να χτίσει αυτή τη δυναστεία της και να επιστρέψει στο επίπεδο που της πρέπει στην Ευρώπη, χωρίς να έχει ξοδέψει τις περιουσίες που έχουν ξοδέψει άλλοι στην Ευρώπη. Είτε δικαιώθηκαν αυτοί οι άλλοι, είτε τα κλαίνε αυτά που έδωσαν...

Οι μπιανκονέρι προφανώς έδωσαν καλά λεφτά όταν θεώρησαν ότι πρέπει να κάνουν κάτι τέτοιο, γενικά όμως έχουν δείξει συνετή οικονομική πολιτική. Οπως έχουν δείξει ότι δεν θεωρούν... ντροπή να αποκτήσουν ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Ισως επειδή ξέρουν ποιους να αποκτήσουν.

Οι Μαρότα-Παράτιτσι έκαναν το πρώτο τους τέτοιο κόλπο το καλοκαίρι του 2011 με την απόκτηση του Αντρέα Πίρλο, ο οποίος αποχωρούσε από την Μίλαν. Ενα χρόνο μετά, θα ακολουθούσε ο Πολ Πογκμπά ως ελεύθερος από την Μάντσεστερ Γ. και στη συνέχεια ντύθηκαν μπιανκονέρι, ως ελεύθεροι πάντα, οι Φερνάντο Γιορέντε, Κίνγκσλεϊ Κομάν και Σάμι Κεντίρα.

Επιλογές που δεν έπειθαν 100% τον κόσμο ή τους αναλυτές αρχικά αλλά η Γιουβέντους είχε μόνο κέρδος από όλους αυτούς. Είτε οικονομικό, είτε αγωνιστικό χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει για τις «υπηρεσίες» τους.


Σε αυτή την λίστα -στην οποία ουσιαστικά υπολογίζεται και ο Αντρέα Μπαρτσάλι που κόστισε μόνο 300.000 ευρώ- μπαίνει και ο Ντάνι Αλβες. Ο Βραζιλιάνος κάνει εντυπωσιακά πράγματα, αποδεικνύεται τέλειος (και) ως εξτρέμ στο 4-2-3-1 του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και αναγκάζει όλους τους ποδοσφαιρόφιλους να τον χειροκροτήσουν και να του αναγνωρίσουν ότι διατηρεί ακόμη τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου στη θέση του.

Αυτόν τον ποδοσφαιριστή, λοιπόν, η Γιουβέντους τον απέκτησε δωρεάν. Χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ. Γιατί οι Μπέπε Μαρότα και Φάμπιο Παράτιτσι, δεδομένα πια, ξέρουν να δουλεύουν όπως πρέπει και να κάνουν κινήσεις επιπέδου Γιούβε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου