2 Μαΐ 2017

Ο προπονητής που κρίθηκε αποτυχημένος στην Ελλάδα απειλεί τη Γιουβέντους

Το εμπόδιο της Μονακό, την έκπληξη του φετινού Champions League, καλείται να αποκλείσει η Γιουβέντους για να πάει στον τελικό του Κάρντιφ.

Οι Μονεγάσκοι είναι δημιούργημα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, του ανθρώπου που οι Έλληνες φίλαθλοι τον είχαν μάθει πριν εγκατασταθεί στο Πριγκιπάτο. Βέβαια, στη χώρα μας είχε χαρακτηριστεί αποτυχημένος και ουσιαστικά έφυγε πριν την ώρα του.

Ο Ζαρντίμ είχε έρθει στον Ολυμπιακό το 2013. Αντικατέστησε στον Ερνέστο Βαλβέρδε αλλά τελικά δε στέριωσε στους ερυθρόλευκους. Τον Πορτογάλο τον «έφαγε» το αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Τότε, η ομάδα του Ζαρντίμ είχε έρθει 2-2 στο ΟΑΚΑ και απολύθηκε μετά από λίγους μήνες ενώ είχε διετές συμβόλαιο. Εφυγε από τον Ολυμπιακό έχοντας την ομάδα του πρώτη με 10 βαθμούς διαφορά. Η είδηση της απόλυσής του είχε κάνει μεγάλο θόρυβο στον πορτογαλικό Τύπο ενώ οι κακές γλώσσες έλεγαν άλλα που δεν είχαν καμία σχέση με ποδόσφαιρο.


Το όνομα του Ζαρντίμ είχε ακουστεί στα μέσα της χρονιάς και για τη Γιουβέντους. Τότε που η ομάδα του Αλέγκρι δεν έπαιζε κακό ποδόσφαιρο και τα σενάρια ήθελαν τον Ιταλό προπονητή να πηγαίνει στην Αγγλία.

Η μονομαχία των δύο κόουτς αποκτά μία ακόμη ιδιαιτερότητα. Η Μονακό παίζει επίθεση «πυροβολώντας» στην αντίπαλη εστία και η Γιούβε καλείται να τη σταματήσει, όπως έκανε και με την Μπαρτσελόνα που την κράτησε 180 λεπτά χωρίς γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου