16 Μαΐ 2017

Όταν ο Μπουφόν αγόρασε την ομάδα της πόλης του και τελικά τον… έδιωξαν οι οπαδοί με τη γκρίνια τους!

Πριν ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική καριέρα του, ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έχει ήδη μία εμπειρία ως παράγοντας.

Μια εμπειρία που αποφάσισε να την ζήσει για συναισθηματικούς λόγους και μάλλον δεν του βγήκε σε καλό... Ηταν τον Ιούλιο του 2010 όταν ο Τζίτζι αποφάσισε να κάνει κάτι που δεν εξέπληξε όσους τον ξέρουν καλά ως χαρακτήρα.

Με την στήριξη και των Κριστιάνο Λουκαρέλι και Μαουρίτσιο Μιάν, ο Μπουφόν πήρε στην κατοχή του το 50% των μετοχών της Καραρέζε. Της ομάδας της γενέτειρας του, της Καράρα.

Η κίνηση του Μπουφόν και ο ενθουσιασμός
Η Καραρέζε ανέβαινε τότε από την 2η κατηγορία της Lega Pro στην 1η και είχε ως στόχο να φτάσει κάποια στιγμή στη Serie B. Πιστεύοντας ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και παρασυρόμενος και από τον ενθουσιασμό των συμπολιτών του, ο Μπουφόν στις 10 Ιουνίου 2011 αγόρασε ένα επιπλέον 20% των μετοχών, ανεβάζοντας το ποσοστό του στο 70%. Ο Τζίτζι σταδιακά κατέληξε να είναι ο μοναδικός χρηματοδότης της ομάδας, γεγονός που οδήγησε στο να μείνει στο τέλος μοναδικός μέτοχος.


Αυτό, όμως, δεν ήταν καλό και το κατάλαβε στη συνέχεια. Για λόγους που δεν βασίζονται στην επιχειρηματική λογική, αφού ο αρχηγός της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας δεν σκόπευε να ρισκάρει όλη την περιουσία του για την Καραρέζε, οι οπαδοί άρχισαν να γκρινιάζουν και να «απομακρύνουν» τον Τζίτζι με την συμπεριφορά τους. Φαινόταν αδύνατο να το καταφέρουν αλλά τελικά το κατάφεραν να διώξουν, ουσιαστικά, τον Μπουφόν από την ομάδα της πόλης του, αφού τον Μάιο του 2015 ανακοίνωσε την πρόθεση του να αποχωρήσει.

Το ξεκαθάρισμα
Θα το κατάφερνε, ως μεγαλομέτοχος, δύο μήνες μετά, όταν πούλησε το 70% των μετοχών στον Ραφαέλε Ταρτάλια, επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο real estate, παραμένοντας ως μικρομέτοχος, περισσότερο για συμβολικούς λόγους. Αλλά και για να καταλάβουν οι οπαδοί της Καραρέζε κάποια πράγματα, αφού στις 11 Μαρτίου 2016 ο σύλλογος κήρυξε πτώχευση και τα όνειρα των οπαδών της έγιναν εφιάλτης που ξαναζούσαν... Τον δικό του εφιάλτη, όμως, έζησε και ο Μπουφόν εκείνα τα χρόνια, με τις οικονομικές περιπέτειες που είχε σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες του.


Τις ξεπέρασε, όμως, με τον τρόπο που έπρεπε, δηλαδή κάνοντας την απόκρουση της ζωής του με το να αποφασίσει να χάσει 20 εκατ. ευρώ από τα δικά του λεφτά, προκειμένου να μην απολύσει κανέναν. Το ίδιο έγινε και στην Καραρέζε βασικά, όπου τα λεφτά μπορεί να ήταν πολύ λιγότερα, αλλά και πάλι ο Τζίτζι αποφάσισε να τα χάσει για την πόλη του, αφού γνώριζε από ένα σημείο κι έπειτα ότι δεν υπήρχε αγωνιστικό φως για την Καραρέζε...

Σχετικά θέματα

Η επιχειρηματική περιπέτεια του Μπουφόν και γιατί επέλεξε να χάσει 20 εκατ. ευρώ. Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έχει βγάλει πολλά χρήματα από το ποδόσφαιρο και όπως ήταν φυσικό, μέρος αυτών των χρημάτων επενδύθηκαν. Άλλα με κέρδος, άλλα με χασούρα. Διαβάστε περισσότερα »



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου