16 Μαΐ 2017

Κιελίνι: Με κάθε σεβασμό, το τρεμπλ είναι το τελευταίο που σκεφτόμαστε αυτή την στιγμή

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Coppa Italia, λέγοντας πως από το βράδυ της Τετάρτης οι μπιανκονέρι πρέπει να αρχίσουν την συλλογή τίτλων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κιελίνι.

Για τον τρίτο σερί τελικό της Γιούβε και αν είναι το πρώτο βήμα προς το τρεμπλ: «Είναι σημαντικό και μόνο το γεγονός ότι είμαστε εδώ για τρίτη σερί χρονιά. Ημασταν καλοί και τυχεροί τις προηγούμενες δύο φορές και ελπίζουμε αύριο να κατακτήσουμε τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Με κάθε σεβασμό, το τρεμπλ είναι το τελευταίο που σκεφτόμαστε αυτή την στιγμή. Θα ήταν τρελό να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο, το μυαλό μας είναι μόνο στο αυριανό ματς, παιχνίδι-παιχνίδι είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχεις τους στόχους σου».

Για το αν είναι απογοητευμένος από όσα λένε περί... χάρης της Γιουβέντους προς την Ρόμα στο 3-1: «Είμαστε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας και λυπημένοι επειδή δεν καταφέραμε να κλείσουμε από προχθές το θέμα scudetto. Είμαστε, όμως, μέσα σε όλους τους στόχους μας και ξέρουμε ότι όλα εξαρτώνται από εμάς. Με μεγάλη ηρεμία αυτοπεποίθηση είμαι σίγουρος ότι από αύριο βράδυ και τις προσεχείς εβδομάδας θα πάρουμε αυτά για τα οποία δουλέψαμε όλο τον χρόνο».

Για το αν μίλησαν στα αποδυτήρια μετά την ήττα από την Ρόμα: «Μιλήσαμε, αναλύσαμε το ματς όπως πάντα και ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Φέτος ήμασταν πολύ καλοί στο να εκμεταλλευτούμε κάθε ήττα που κάναμε και να ξεκινήσουμε ξανά όπως πρέπει. Δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει να το κάνουμε ξανά».


Για το γεγονός ότι η Γιουβέντους πήρε 2 βαθμούς στα τελευταία 3 ματς πρωταθλήματος: «Ξεχνάτε, βέβαια, ότι ενδιάμεσα είχαμε και τέσσερα πολύ δύσκολα ματς στο Champions League, όπου πήραμε δύο προκρίσεις βάζοντας επτά γκολ και δεχόμενοι μόνο ένα. Αυτά τα παιχνίδια, συνειδητά ή όχι, σου παίρνουν κάποια ενέργεια, κυρίως πνευματική. Από εκεί και πέρα, φέτος βασικά πάντα διαχειριζόμασταν την κατάσταση. Παίρναμε ένα προβάδισμα στη βαθμολογία, το διαχειριζόμασταν και όταν έπρεπε να πατήσουμε ξανά γκάζι, το κάναμε. Πριν δύο μήνες είδαμε το πρόγραμμα και καταλάβαμε ότι θα έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε τώρα έχοντας ένα καλό προβάδισμα να διαχειριστούμε. Τώρα, φυσικά, είναι η ώρα να μαζέψουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας. Και είμαστε πολύ ήρεμοι και αποφασισμένοι να αρχίσουμε από αύριο βράδυ».

Για την επιθετική γραμμή της Λάτσιο: «Παραδόξως τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε ομάδες αρκετά όμοιες, με παίκτες που εκμεταλλεύονται τους κενούς χώρους. Ετσι είναι η Μονακό, έτσι και η Λάτσιο με τους Ιμόμπιλε, Κεϊτά και Φελίπε Αντερσον. Η Λάτσιο είναι ομάδα που παίζει κάθετο ποδόσφαιρο, είναι δεμένη και αξίζουν συγχαρητήρια στον προπονητή και τους παίκτες για αυτά που κάνουν φέτος. Από εκεί και πέρα, είναι ένας τελικός και πάντα ένας τελικός κρίνεται στις λεπτομέρειες. Θα πρέπει να είναι υπέρ μας οι λεπτομέρειες και για να γίνει αυτό θα πρέπει να το θέλουμε περισσότερο από αυτούς. Και όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις, όπως κάναμε πάντα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου