2 Μαΐ 2017

Μπουφόν: Καθένας μας αξίζει να έχει ακόμη μία ευκαιρία για το Champions League

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους στη συνέντευξη Τύπου στο Μονακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο αρχηγός των μπιανκονέρι.

Για την Μονακό: «Μονακό και Γιουβέντους είναι εδώ γιατί το αξίζουν και γιατί αποδεικνύονται καλύτερες από τις προβλέψεις στην αρχή της σεζόν. Είναι μια νεανική ομάδα, υπήρξα κι εγώ νέος και ξέρω τι σημαίνει να αισθάνεσαι νέος και ανίκητος. Δεν έχουν φτάσει ως εδώ κατά τύχη, νίκησαν σημαντικές ομάδες».

Για το πώς προσεγγίζει το ματς η Γιούβε: «Πριν δύο χρόνια ήμασταν ήρεμοι γιατί ήταν ανέλπιστο αυτό που κάναμε, τώρα είμαστε ήρεμοι γιατί είναι το αποτέλεσμα μιας δουλειάς που άρχισε πριν χρόνια και η οποία μας έφερε σε αυτό το επίπεδο και σε αυτή την αυτοπεποίθηση. Θα έχουμε απέναντι μας ένα γεμάτο γήπεδο αλλά ποτέ δεν μας έχει λείψει η υποστήριξη των οπαδών μας, ούτε καν στο Τόκιο, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα τους αισθανθούμε δίπλα μας αύριο. Η Μονακό είναι μια ομάδα που της αρέσει να επιτίθεται, είναι απρόβλεπτη, με έναν καλό προπονητή. Οταν παίζεις με έναν τέτοιο αντίπαλο δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει».

Για τον Ιγκουαΐν και αν περιμένει σημαντική συνεισφορά: «Αν με την λέξη συνεισφορά εννοούμε σημαντικό γκολ, για μένα είναι ok όποιος κι αν το βάλει. Στα δύο ματς με την Μπαρτσελόνα ο Γκονσάλο βοήθησε πολύ ανασταλτικά, βοήθησε στο να βγάλουμε τα δύο ματς χωρίς να δεχθούμε γκολ. Πάντα έλεγα και λέω ότι όταν δεν δέχεσαι γκολ έχει γίνει δουλειά από όλους, ακόμη και από τους επιθετικούς. Ο Γκονσάλο είναι πάντα εκεί που πρέπει, με ασίστ και γκολ μας έχει βοηθήσει να νικήσουμε. Ολοι περιμένουν γκολ από αυτόν αλλά εγώ περιμένω να διατηρήσει αυτή τη νοοτροπία. Γιατί με αυτή τη νοοτροπία θα προχωρήσουμε κι άλλο».


Για το αν είναι η τελευταία του ευκαιρία για το Champions League: «Καθένας μας αξίζει να έχει ακόμη μία ευκαιρία, ανεξάρτητα από την ηλικία. Ο ανταγωνιστικός πρέπει να διαψεύδει πάντα την ηλικία του».

Για το γεγονός ότι είχε πει πως θα αποσυρθεί αν δεν δεχθεί γκολ από την Μπαρτσελόνα στα δύο ματς: «Το θεωρούσα πολύ δύσκολο... Οταν ήμουν νέος, έλεγα μερικές φορές στους επιθετικούς: "Αν μου βάλεις γκολ εκτός περιοχής θα πάω στα γραφεία και θα σκίσω το συμβόλαιο μου". Κάπως έτσι είμαστε οι τερματοφύλακες... Οπως και να έχει, τώρα ήταν πολύ καλός ο πρόεδρος Ανιέλι που μου είπε: "Είμαι το αφεντικό της Γιούβε, δεν πρέπει να συμβεί τίποτα που δεν θα το ξέρω. Δεν ήξερα ότι είπες κάτι τέτοιο, οπότε πες ότι είπες μια μαλ..., ξέχνα το και προχώρα". Το Champions League δεν είναι εμμονή για μένα, είναι μια διοργάνωση που με κάνει χαρούμενο, ανεξάρτητα από το αν θα το κατακτήσω ή όχι».

Για το Ρεάλ-Ατλέτικο: «Σίγουρα θα το δω αλλά χωρίς να υποστηρίζω κάποιον. Αν περάσουμε στον τελικό, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Μου αρέσει πολύ το δέσιμο της Ατλέτικο αλλά η Ρεάλ γεννήθηκε κάτω από ένα φωτεινό αστέρι, καταφέρνει πάντα να νικάει ματς που δεν το περιμένεις. Αυτό είναι που λέω συνεχώς: Η συνήθεια του να παίζεις συγκεκριμένα παιχνίδια, το πόσο σημαντικό είναι να είσαι πάντα σε υψηλό επίπεδο».

2 σχόλια:

  1. Όλες οι δηλώσεις και τα λόγια του, αποδεικνύουν ότι ο Μπουφόν εκτός από ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας (ο καλύτερος όλων των εποχών) είναι και ένας μορφωμένος άνθρωπος με αξίες και σεβασμό.... Πράγματα που λείπουν από την σημερινή ποδοσφαιρική κοινωνία και όχι μόνο...fino alla fine...

    ΑπάντησηΔιαγραφή