5 Μαΐ 2017

Αλέγκρι: Αν δεν με θέλει κανείς, θα σταματήσω

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού ντέρμπι με την Τορίνο έδωσε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους.

Για τους Μπελότι και Ιγκουαΐν: «Ο Μπελότι έχει εκπληκτική ποιότητα, το αποδεικνύουν και οι αριθμοί. Δεν ξέρω αν αξίζει ή όχι τα 100 εκατ. ευρώ της ρήτρας, δεν είναι δικό μου θέμα. Θα είναι ο επιθετικός της εθνικής Ιταλίας για πολλά χρόνια. Αυτός και ο Ιγκουαΐν, πάντως, δεν μπορούν να παίξουν μαζί».

Για τους Μπελότι και Ντιμπάλα: «Είναι οι πιο σημαντικοί νεαροί του πρωταθλήματος, αν και η αλήθεια είναι ότι η Serie A έχει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Εχουμε ένα πρωτάθλημα, στο οποίο βελτιώνονται στην τακτική και οι ξένοι ποδοσφαιριστές που έρχονται. Αν οι μεγάλες ομάδες του εξωτερικού ψωνίζουν από εδώ, μάλλον δεν είναι και τόσο κακό το πρωτάθλημα μας, έτσι δεν είναι;».

Για τον Μιχαΐλοβιτς: «Ο Σίνισα είναι σπουδαίος προπονητής, τα πάει καλά. Η Τορίνο θα κάνει ένα επιθετικό παιχνίδι, όπως είναι και η νοοτροπία του προπονητή της».

Για τις επιλογές του για την αυριανή 11άδα: «Θα δούμε, είναι πρόβλημα, δεν ξέρω ούτε εγώ τι θα κάνω. Παίζουμε αύριο και μετά ξαναπαίζουμε την Τρίτη. Εχω ποδοσφαιριστές, όμως, που μου επιτρέπουν να κάνω αλλαγές. Αν υπάρξει κάποια αλλαγή, δεν θα επηρεάσει την εμφάνιση μας».


Για το ντέρμπι: «Το ντέρμπι είναι ένα σημαντικό και όμορφο event, για το οποίο η πόλη πρέπει να είναι υπερήφανη. Ετσι είναι, πρέπει να πας στο γήπεδο για να υποστηρίζεις την ομάδα σου με τον σωστό τρόπο. Μπροστά στις τραγωδίες (Σουπέργκα) δεν υπάρχουν ούτε χρώματα, ούτε σημαίες. Μόνο σπουδαίος σεβασμός. Από εκεί και πέρα, στα αγωνιστικά, αυτό το ντέρμπι αξίζει το scudetto για εμάς, πρέπει να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Για το αν πρέπει ή όχι η Ρόμα να αποσύρει τη φανέλα του Τότι: «Δεν θα σχολιάσω ένα θέμα, για το οποίο δεν έχει τοποθετηθεί ο άμεσα ενδιαφερόμενος».

Για την προοπτική που υπάρχει για το φινάλε της σεζόν: «Σε αυτές τις 20 μέρες παίζουμε τα πάντα. Πρέπει να ζήσουμε αυτή την περίοδο με ενθουσιασμό και με τον στόχο να παρατείνουμε την σεζόν μας ως τις 3 Ιουνίου. Προχωράμε κάνοντας ένα βήμα κάθε φορά όμως, δεν προτρέχουμε. Οπως και να έχει, αν τα καταφέρουμε, θα το πανηγυρίσουμε όπως πρέπει. Αν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, θα το πανηγυρίσουμε και μετά θα συνεχίσουμε για τους υπόλοιπους στόχους. Πρέπει να συνδυάσουμε τη δουλειά με την ξεκούραση για να διατηρήσουμε καθαρό μυαλό».

Για το μέλλον του: «Σε ό,τι αφορά την ανανέωση του συμβολαίου, το επαναλαμβάνω, είναι νωρίς και τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε σε άλλα θέματα. Πέρα από όλα τα άλλα, άλλωστε, με τη Γιουβέντους έχω συμβόλαιο ως το 2018 και είμαι καλά εδώ. Δεν σκέφτομαι το ενδεχόμενο να μείνω εκτός για ένα χρόνο ώστε να ξεκουραστώ. Αν σταματήσω, θα είναι επειδή θα αποσυρθώ αν δεν με θέλει κανείς...».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου