29 Μαΐ 2017

Η απόλυτη… ανάκριση του Αλέγκρι πριν τον τελικό με τον Ιταλό προπονητή να απαντάει σε κάθε ερώτηση

Οι δημοσιογράφοι «ανέκριναν» τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Media Day της Γιουβέντους, απαντώντας σε ό,τι του ζητήθηκε.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Γιούβε.

- Στα ΜΜΕ υπάρχει αισιοδοξία για το Σάββατο, είναι κάτι που πρέπει να «πολεμήσετε»;
«Πρέπει να προετοιμάσουμε το ματς με μεγάλη ηρεμία, χωρίς το άγχος του να πρέπει να το προετοιμάσεις καθημερινά γιατί αν το δούμε έτσι, δεν θα παρουσιαστούμε έτοιμοι το Σάββατο. Η αισιοδοξία πρέπει να υπάρχει αλλά δεν πρέπει να πούμε ότι είμαστε φαβορί. Παίζουμε με την Ρεάλ, η οποία κατέκτησε δύο Champions League τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι μια ομάδα συνηθισμένη να παίζει τελικούς, όπως είναι και η Γιουβέντους. Πρέπει να ξέρουμε ότι το φαβορί είναι αυτοί».

- Εχει γίνει πολλή συζήτηση για την αλλαγή συστήματος, το να επιστρέψετε στο BBC θα είναι το αντίδοτο για την Ρεάλ;
«Μπορεί να είναι ο Μπουφόν, ο Μπονούτσι και ο Κιελίνι... Εχουμε όμως και τον Μπενάτια, υπάρχουν πολλά B και C στην ομάδα (γελάει). Θα είναι ένας σπουδαίος τελικός, οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά και ξέρουμε ότι παίζουμε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης».

- Πώς θα χαρακτήριζες τους ποδοσφαιριστές σου;
«Φανταστικοί. Και τους ευχαριστώ για όσα έχουν κάνει ως τώρα. Πρέπει να κάνουν ένα τελευταίο σπριντ. Το Σάββατο είναι ο τελικός του Champions League, πρέπει να έχουμε περισσότερα κίνητρα από αυτούς».

- Ηταν εύκολη η σεζόν ως τώρα;
«Εύκολη; Για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα έπρεπε να πάρουμε 91 βαθμούς και αυτό δεν ήταν εύκολο. Το να κατακτήσουμε το Coppa Italia δεν ήταν καθόλου μα καθόλου εύκολο».

- Οι τρεις λέξεις που θα χρησιμοποιήσεις περισσότερες φορές;
«Θα κάνουμε την προπόνηση και θα δω τι θα τους πω. Δεν πρέπει να πούμε όμως, πρέπει να κάνουμε. Είναι ένα θαυμάσιο event, το αξίζαμε να είμαστε στον τελικό, οι παίκτες μου χάρισαν αυτή την χαρά σε όλους. Εχουμε πίστη, περισσότερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με πριν δύο χρόνια».


- Υπάρχει καμία αμφιβολία για την 11άδα;
«Είμαστε στη Δευτέρα, απομένουν πέντε μέρες. Πρέπει να δω πώς θα εξελιχθεί η εβδομάδα. Εχουμε καλή φυσική κατάσταση, ακόμη καλύτερη πνευματική. Θα κάνουμε μία προπόνηση καθημερινά και θα πάμε στο Κάρντιφ».

- Βλέπω ότι αναφέρεστε συχνά στην πνευματική κατάσταση. Πέρα από την εμπειρία, θα δουλέψετε και στον ψυχολογικό τομέα;
«Αυτή η ομάδα έχει βελτιωθεί πολύ στο να ανεβάζει και να κατεβάζει ρυθμό την σωστή στιγμή. Τώρα πρέπει να φορτσάρουμε, μετά να σβήσουμε. Το σημαντικό είναι να επιτεθούμε την σωστή στιγμή, δηλαδή στις 20:45 (ώρα Ιταλίας) το Σάββατο».

- Από το Βερολίνο μέχρι σήμερα υπήρξε μια σπουδαία βελτίωση...
«Σταθερή και συνεχής από όλους, η Γιουβέντους πρέπει να συνηθίσει ξανά να είναι μίνιμουμ στους "8" κάθε χρόνο. Από εκεί και πέρα, γίνονται όλα. Πρέπει, επομένως, να το ζήσουμε με ηρεμία και χωρίς άγχος. Και να καταναλώσουμε όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια ως το Σάββατο».

- Το 2014 υπήρχε, όπως είχες πει, μια «κατήφεια σε ό,τι αφορά το Champions League». Πώς αντιμετωπίζεται το σύνδρομο των χαμένων τελικών;
«Είναι ένα σημαντικό ματς, στο οποίο οι παίκτες μου πρέπει να κάνουν τα ίδια πράγματα που κάνουν τα τελευταία χρόνια. Οταν ήρθα εδώ υπήρχε ένας αρνητισμός που προκαλούσε φόβο... Ακόμη και τώρα ακούω να λένε: Τους τελικούς πάντα τους χάνουμε. Μα θα πρέπει να το δουν και αλλιώς το θέμα, η Γιουβέντους έχει παίξει 8 τελικούς, δεν είναι για όλους αυτού. Δεν πρέπει να το βλέπουμε από την οπτική ότι έχει χάσει έξι, αλλά από την οπτική ότι έχει παίξει οκτώ. Γιατί ένας τελικός είναι κάτι εκπληκτικό, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του. Ολος αυτός ο αρνητισμός ήταν πολύ άσχημο».

- Η Ρεάλ έχει διλήμματα για την 11άδα...
«Εχουν εξαιρετικές ρεζέρβες και ο Καζεμίρο τους έχει δώσει σπουδαία ισορροπία».

- Η Γιουβέντους μπορεί να είναι ξανά στον τελικό μέσα στα επόμενα τρία χρόνια;
«Το Champions League είναι μια απρόβλεπτη διοργάνωση, αλλά σαν λογική η Γιουβέντους έχει μια σημαντική ομάδα. Για να παραμείνεις σε αυτό το επίπεδο χρειάζονται σπουδαίοι πρωταθλητές. Δύσκολοι στο να τους αγοράσεις, αλλά ξέρω ότι η διοίκηση ήδη δουλεύει».


- Περίμενες αυτό το feeling ανάμεσα σε Ντιμπάλα και Ιγκουαΐν από την πρώτη τους σεζόν μαζί;
«Ο Πάουλο και ο Γκονσάλο χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να συγχρονιστούν, να γνωριστούν ποδοσφαιρικά, αλλά δούλεψαν και ήταν πολύ καλοί. Τους βοήθησε και η αλλαγή του συστήματος. Τώρα έχουν μια σπουδαία συνεργασία».

- Προσεγγίζεις πολύ ήρεμα τον τελικά. Θα χρειαστεί κάτι τέτοιο και στον Ιγκουαΐν, ο οποίος θεωρείται παίκτης που δεν καθορίζει τους τελικούς;
«Πρέπει να κάνει το σωστό ματς, όπως κάθε φορά μέχρι τώρα. Και ίσως σκοράρει στον τελικό. Για μένα, ο Γκονσάλο θα κάνει έναν σπουδαίο τελικό».

- Ενας συνάδελφός σου θα κάνει το ταξίδι Κροτόνε-Τορίνο με το ποδήλατο, επειδή παρέμεινε στη Serie A. Εσύ τι θα κάνεις αν κατακτήσεις το Champions League;
«Το ποδήλατο δεν είναι για μένα. Εκανα 8 χιλιόμετρα ανηφόρα και επέστρεψα στη μηχανή. Μου αρέσει η ποδηλασία, όχι τα ποδήλατα όμως. Συγχαρητήρια στην Κροτόνε και στον Ντάβιντε Νίκολα, αν και λυπάμαι για την Εμπολι, επειδή δεν έχασαν ποτέ τον στόχο τους».

- Τι αλλάζει σε σχέση με πριν δύο χρόνια;
«Υπήρξε μια πορεία ανάπτυξης και αυτοεκτίμησης, όταν πας να παίξεις τελικό Champions League και τέτοια ματς. Είμαι πολύ ήρεμος σε ό,τι αφορά τον τελικό».

- Σε τι πράγμα βελτιώθηκε ο Αλέγκρι;
«Στη μεθοδολογία της δουλειάς μου, στο πώς εξηγώ, στο πώς αναλύω τα λάθη μου. Μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά το να είμαι στον τελικό, με θεωρώ τυχερό που θα είμαι στον πάγκο το Σάββατο στο Κάρντιφ».


- Η Γιουβέντους έχει ωριμάσει πνευματικά, εκείνη προ δύο ετών απέκλεισε την Ρεάλ. Σήμερα την αντιμετωπίζετε. Τι Ρεάλ θα αντιμετωπίσετε;
«Η Ρεάλ έχει ανέβει πολύ στο δεύτερο μισό της σεζόν. Συγχαρητήρια στον Ζιντάν γιατί βρήκε ισορροπία με τον Καζεμίρο».

- Ο Ζιντάν είναι καλός;
«Το να κατακτήσεις το Champions League και το πρωτάθλημα στον πρώτο σου χρόνο, δεν είναι για όλους. Το να διαχειριστείς μια σπουδαία ομάδα δεν είναι εύκολο, υπάρχουν πολλοί τομείς, πολλά πράγματα που μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο μια σεζόν».

- Εχεις νικήσει πολύ με την Μίλαν και ειδικά την Γιουβέντους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ματς της καριέρας σου;
«Είναι το δεύτερο πιο σημαντικό ματς, το πρώτο το έχασα στο Βερολίνο. Αυτή τη φορά πρέπει να φέρουμε στο Τορίνο αυτή την κούπα. Είναι μια μεγάλη και συναρπαστική μάχη, πρόκληση».

- Προετοιμάζεις το plan A με τον Ισκο στην 11άδα τους ή το plan B με τον Μπέιλ;
«Σήμερα όχι, γιατί η προπόνηση είναι ανοιχτή και θα την δείτε. Με τον Μπέιλ είναι πιο οργανωμένοι και με λιγότερη φαντασία, με τον Ισκο είναι πιο απρόβλεπτοι και με περισσότερη φαντασία».

- Αγχος, ηρεμία, ισορροπία, αυτοπεποίθηση και πείνα. Ποιο από αυτά είναι πιο σημαντικό;
«Ισορροπία. Γιατί δεν υπάρχει ρεβάνς. Πνευματική δύναμη για να παραμείνεις στο ματς, το οποίο μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Πνευματική δύναμη».


1 σχόλιο:

  1. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΚΟΟΥΤΣ! ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟ ΑΠΑΝ! ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙ 7 ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΚΙ ΕΧΩ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΥΣ 2, ΩΣ ΠΑΙΧΤΗΣ(ΣΤΟ 5Χ5 ΦΥΣΙΚΑ,XA,XA...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή