17 Μαΐ 2017

Το… κυπελλάκι και ο ρόλος του για να γίνει η Γιουβέντους ξανά υπερδύναμη στην ποδοσφαιρική Ευρώπη

Ο όρος τρεμπλ άρχισε ν’ ακούγεται στη Γιουβέντους μετά το 3-0 επί της Μπαρτσελόνα. Στη ρεβάνς του Καμπ Νου αναθερμάνθηκε ακόμη περισσότερο.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Όταν ήρθε η κλήρωση με τη Μονακό, όλοι ήταν σίγουροι πως η σοβαρή Κυρία θα είναι στον τελικό. Μέχρι τώρα, τα πάντα έχουν γίνει όπως τα είχαμε φανταστεί. Και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε αν το τρεμπλ θα πάρει σάρκα και οστά.

Στο πρωτάθλημα, οι παίκτες του Αλέγκρι έδωσαν παράταση στη στέψη και σήμερα καλούνται να παίξουν έναν τελικό που γνώριζαν εδώ και αρκετό καιρό. Το Coppa Italia ανοίγει τον χορό των τροπαίων. Για να έρθει το δεύτερο, πρέπει να έρθει το πρώτο. Για να έρθει το τρίτο, πρέπει πρώτα να έρθει το πρώτο, μετά το δεύτερο και μετά το τρίτο.


Το σημερινό κύπελλο που θα παιχτεί στο Ολίμπικο θα είναι και για τις δύο ομάδες κάτι παραπάνω από το τρόπαιο ενός υποβαθμισμένου θεσμού που τα τελευταία χρόνια αναζητά αίγλη.

Για τη Λάτσιο θα είναι απλά μια καταπληκτική χρονιά. Τελεία και παύλα. Για τη Γιουβέντους θα είναι η αρχή για μια καταπληκτική χρονιά. Αν οι μπιανκονέρι πάρουν το πρώτο τρόπαιο απέναντι στην ομάδα της Ρώμης, μέσα σε τέσσερις μέρες θα έχουν πανηγυρίσει το νταμπλ. Και έτσι, θα έχουν τρεις εβδομάδες να προετοιμαστούν για κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της Γιουβέντους.

Το φετινό κύπελλο Ιταλίας είναι πιο βαρύ από ένα… κυπελλάκι. Είναι το τρόπαιο που πρέπει να μπει στο παλμαρέ της καλύτερης ιταλικής ομάδας. Γιατί αυτό το… κυπελλάκι θα βοηθήσει τα μέγιστα για να γίνει η Γιουβέντους ξανά υπερδύναμη στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Τα πράγματα δεν είναι πάντα σύνθετα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου