18 Μαΐ 2017

Το άρθρο της Gazzetta dello Sport για τους Ντάνι Αλβες και Αλεξ που οργιάζουν

Στους Ντάνι Αλβες και Αλεξ Σάντρο, οι οποίοι συνεργάστηκαν τέλεια στη φάση του πρώτου γκολ επί της Λάτσιο, εστιάζει η Gazzetta dello Sport.

Παραθέτουμε όσα γράφει η εφημερίδα για τους δύο Βραζιλιάνους, οι οποίοι... οργιάζουν στις δύο πλευρές.

Ντάνι στη σωστή στιγμή
Για τους πιο σκεπτικούς οπαδούς, ένας 34χρονος που είχε κατακτήσει τα πάντα με την πιο δυνατή ομάδα του κόσμου τα τελευταία χρόνια, είχε λίγα να πει. Και το πρώτο διάστημα του μπιανκονέρο Αλβες σχεδόν τους δικαίωνε: Ο Ντάνι σκόραρε στην Κάλιαρι και στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ μέσα σε μία εβδομάδα, αλλά έδειχνε να καταλαβαίνει λίγα από το ποδόσφαιρο μας και πάνω από όλα έμοιαζε με ρίσκο το να επιλεγεί ως δεξιός μπακ, με δεδομένη την μικρή κλίση του στην άμυνα. Ο τραυματισμός στην περόνη τον αφήνει εκτός, μετά επανέρχεται σιγά-σιγά, καθώς γεννάται η Γιούβε των 5 αστέρων.

Περίμενε την σωστή στιγμή, όπως αυτή η Γιούβε, δηλαδή, που μοιάζει με το Γκόλντεν Στέιτ που κυριαρχεί στην κανονική περίοδο περιμένοντας να διαλύσει οποιονδήποτε όταν έρχονται τα πλέι οφ. Ο Ντάνι Αλβες του τελευταίου διμήνου είναι ένα τέρας: Γελοιοποίησε τον Νεϊμάρ και τη «δική του» Μπαρτσελόνα, έσπρωξε την Γιούβε στον τελικό και σκόραρε απόψε κόντρα στη Λάτσιο, έχοντας συμμετοχή σε 5 γκολ στα τελευταία 5 ματς. Στο μεταξύ, ο Αλέγκρι του έδωσε την άδεια για να ανεβαίνει όπως στα χρόνια του Πεπ (στην Μπαρτσελόνα): Ο Μπαρτσάλι πίσω του είναι εγγύηση.


Αλεξ… μπουμ
Ο Σάντρο ήταν ήδη ο τέλειος πλάγιος μπακ για 1,5 χρόνο. Κι αυτός, όπως και ο Αλβες, ευχαριστεί για την δουλειά που κάνει ο Μάντζουκιτς στο να τον καλύψει όταν συναντιούνται στην αριστερή πλευρά. Στον τελικό με την Λάτσιο, όμως, ο Βραζιλιάνος έκλεψε την παράσταση με εκείνη την τρομερή verdeoro (τα χρώματα της Βραζιλίας) μπαλιάς για το 0-1, που μιλούσε την ίδια γλώσσα με τον παραλήπτη. Και σε αυτή την ασίστ σαν εξτρέμ, πρόσθεσε ακόμη μία, με την κεφαλιά-γύρισμα για τον Μπονούτσι. Δύο καθοριστικές πάσες σε μία βραδιά, δεν τις είχε κάνει μέχρι τώρα. Και είμαστε μόνο στην αρχή της «μίνι σεζόν», σωστά Αλέγκρι;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου