26 Μαΐ 2017

Ο Μαρότα εξηγεί τα δύο κριτήρια της Γιουβέντους για ν’ αγοράσει παίκτες και το σχέδιο για τον Ντιμπάλα

Αφού πήραμε μια μικρή γεύση από όσα είπε ο Μπέπε Μαρότα στην Tuttosport, πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Γιουβέντους.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης...

Για τον Αλέγκρι: «Θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί του. Απέδειξε ότι είναι σπουδαίος προπονητής και κέρδισε πολλά μαζί μας, τώρα είναι ένας από τους καλύτερους του κόσμου. Το συμβόλαιο δεν είναι προτεραιότητα τώρα, η προτεραιότητα είναι να πάμε στο Κάρντιφ και να νικήσουμε. Μετά το Κάρντιφ θα κάτσουμε στο τραπέζι και θα συζητήσουμε τα πάντα. Το ιδανικό είναι να συνεχίσουμε με τον Αλέγκρι και δεν σκεφτόμαστε να αλλάξουμε. Δεν το σκεφτόμαστε καν κάτι τέτοιο».

Για την δουλειά που έχει γίνει στη Γιουβέντους: «Οταν ανέλαβε αυτή η διοίκηση τον Μάιο του 2010 βρήκαμε μια βαριά ατμόσφαιρα, αλλά πάνω από όλα έλειπε η ποδοσφαιρική κουλτούρα. Αυτό προσπαθήσαμε να φέρουμε στο κλαμπ ο πρόεδρος και όλοι οι υπόλοιποι της διοίκησης. Ο τελικός του Κάρντιφ είναι η πραγματοποίηση ενός πρότζεκτ, το οποίο σκεφτήκαμε, θέσαμε σε εφαρμογή και πραγματοποιήσαμε. Ο τελικός του Βερολίνου ήταν ένας συνδυασμός παραγόντων που δεν είχαν υπολογιστεί όλοι, αν και παραμένει κι αυτό ένα σημαντικό ταξίδι. Τότε χάναμε σε νοοτροπία και εμπειρία, τομείς που καλύψαμε με δύο τρόπους. Από την μία με την ωρίμανση και την βελτίωση ποδοσφαιριστών που ήταν ήδη στην ομάδα. Από την άλλη με την είσοδο παικτών όπως οι Μάντζουκιτς, Κεντίρα και Ντάνι Αλβες που κατέκτησαν τα πάντα».


Για το πώς επιλέγει ποδοσφαιριστές η Γιουβέντους: «Δύο επίπεδα: Παίρνουμε κάποιον που είναι ήδη σπουδαίος ποδοσφαιριστής, όπως ο Ντάνι Αλβες, ο Μάντζουκιτς, ο Κεντίρα, ο Ιγκουαΐν και άλλοι. Ή, ψάχνουμε το ταλέντο. Προσέξτε όμως, ταλέντο που μπορεί να γίνει μεγάλος παίκτης. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχει μόνο τεχνική ποιότητα ο ποδοσφαιριστής αλλά και αξία ως άνθρωπος, ως χαρακτήρας, για να γίνει μεγάλος παίκτης, όπως για παράδειγμα ο Ντιμπάλα».

Για τον Ντιμπάλα: «Για τον Πάουλο έχουμε ένα πρότζεκτ αλά Ντελ Πιέρο, στο νέο του συμβόλαιο υπολογίσαμε την αξία του ποδοσφαιριστή, η οποία πάει χέρι-χέρι με την ανάπτυξη του κλαμπ. Υπάρχει κοινό έδαφος και η κοινή πρόθεση μας είναι να έχουμε ένα μακρύ ταξίδι μαζί».

Για τις ρήτρες αποδέσμευσης στα συμβόλαια: «Είναι μια τρέλα, ποτέ δεν θα βάλω ρήτρα. Δεν είναι πλεονέκτημα, είναι κάτι που σε φέρνει σε αδύναμη θέση. Αν είχα βάλει ρήτρα στο συμβόλαιο του Πογκμπά, θα λέγαμε ότι 60 εκατ. ευρώ είναι καλά. Τον πουλήσαμε με 110 όμως».

Για την μεταγραφική περίοδο που πλησιάζει: «Το περσινό καλοκαίρι κάναμε ίσως μία από τις καλύτερες μεταγραφικές καμπάνιες στην ιστορία της Γιουβέντους. Δεν θέλω να υπάρχουν προσδοκίες ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί και τώρα. Ξεκάθαρα, όμως, θέλουμε να ενισχύσουμε την ομάδα. Επίσης, θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές τακτικά, αν και έχουμε μια δυνατή ομάδα. Κάτι λείπει στην επίθεση, υπολογίζοντας και τον τραυματισμό του Πιάτσα. Οσο για το κέντρο και την άμυνα, θα δούμε. Παρακολουθούμε ό,τι γίνεται αλλά δεν είναι εύκολο να βρεις παίκτες που θα βελτιώσουν την ομάδα».


Για το αν θα πουληθεί κάποιος από τους καλύτερους παίκτες: «Οχι, απολύτως όχι. Αν κάποιος θέλει να φύγει είναι άλλο θέμα αλλά δεν βλέπω τέτοιο ενδεχόμενο αυτή την στιγμή. Κανείς δεν θέλει να φύγει και εμείς δεν θέλουμε να έχουμε... βιαστικό κέρδος».

Για το αν η Γιουβέντους παίζει χωρίς άξιο αντίπαλο στην Ιταλία: «Δεν συμφωνώ με αυτό. Ρόμα και Νάπολι είχαν πάντα θετικά αποτελέσματα. Νομίζω οποιοσδήποτε ήρθε δεύτερος αυτά τα χρόνια έκανε το πολύ 5-6 ήττες, αριθμοί που δείχνουν πόσο ανταγωνιστικοί είναι. Για δέκα χρόνια ήμουν παράγοντας σε λιγότερο σημαντικές ομάδες και πάντα έβλεπα τη Γιουβέντους ως ένα δυνατό και με νοοτροπία νικητή κλαμπ. Οταν είσαι ο πιο δυνατός, στην Ιταλία σε ζηλεύουν και προσπαθούν να σε μειώσουν. Οι αντίπαλοι μας κατηγόρησαν τη διαιτησία όταν έχασαν, αυτή είναι η κουλτούρα των δικαιολογιών. Είναι μια λάθος νοοτροπία, την οποία πρέπει να εξαφανίσουμε γιατί αφαιρεί ευθύνες από τους ποδοσφαιριστές, τους δίνει μια λάθος νοοτροπία. Αν έχουμε πάρει 100 περισσότερους βαθμούς από Νάπολι και Ρόμα σε αυτά τα έξι χρόνια και δεν ξέρω κι εγώ πόσους περισσότερους από την Μίλαν, η ξεκάθαρη ανωτερότητα μας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Οσο κι αν πουλάει το να μας επιτίθενται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου