2 Ιουν 2017

Αλέγκρι: Ευχαριστούμε τη Ρόμα και τη Νάπολι, μας έδωσαν την απαραίτητη ώθηση να φτάσουμε στον τελικό

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μίλησε στην ιστοσελίδα της UEFA για τον τελικό με την Ρεάλ και... ευχαρίστησε τις Ρόμα και Νάπολι.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους.

Για την Ρεάλ: «Η Ρεάλ έχει πολλά δυνατά σημεία. Είναι μια εκπληκτική ομάδα με τεχνική και ταχύτητα. Πρέπει να είμαστε πολύ χαρούμενοι για το γεγονός ότι είμαστε ξανά στον τελικό, αλλά τώρα ξεκινάμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με το 2015 στο Βερολίνο. Εχει αυξηθεί η αυτοπεποίθηση μας. Είναι δύσκολο να κάνεις προγνωστικά, θα είναι 95 ή 120 λεπτά συναρπαστικά και δεν θα περνάνε εύκολα».

Για τη συνεχή βελτίωση: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε τις Ρόμα και Νάπολι γιατί είναι δύο σπουδαίες ομάδες και το γεγονός ότι πρέπει να τις ανταγωνιστούμε, μας έδωσε την απαραίτητη ώθηση για να φτάσουμε ως τον τελικό του Champions League. Επρεπε να είμαστε πάντα σε ένταση και να μην χαλαρώνουμε καθόλου, σε κανένα ματς. Αν ρίξεις την συγκέντρωση σου, κάτι χάνεις στο δρόμο».


Για τη φετινή Γιουβέντους: «Μετά το 5ο σερί πρωτάθλημα πέρυσι, μετά από δύο σερί κύπελλα, ένα Σούπερ Καπ και παρουσία σε έναν τελικό Champions League, έπρεπε να ανεβάσουμε τον πήχη. Αυτή η ομάδα χρειαζόταν μεγαλύτερους στόχους. Το 4-2-3-1 ήρθε την στιγμή που κατάλαβα ότι η ομάδα δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο με το προηγούμενο σύστημα, λόγω των χαρακτηριστικών των παικτών της. Προσπάθησα να βάλω τον καθένα στο σωστό ρόλο και να αφήσω μεγαλύτερη ελευθερία επιθετικά. Οι ποδοσφαιριστές αμέσως το διασκέδασαν περισσότερο αλλά στην τελική το πιο σημαντικό ήταν η απόλυτη διάθεση τους να θυσιαστούν για την ομάδα. Αυτό είναι που κάνει τη διαφορά στο τέλος. Το να έχεις πολλούς παίκτες μπροστά και καλή ισορροπία στην άμυνα, σημαίνει ότι έχεις χτίσει τις βάσεις για τη νίκη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου