20 Ιουν 2017

Η αίσθηση πως αυτό το καλοκαίρι θα φύγει από τη Γιουβέντους μια βασική της δύναμη

Ενός χαμένου τελικού μύρια έπονται. Και τη στιγμή που προπονητής και ποδοσφαιριστές ξεκουράζονται, επικρατεί μεγάλη ένταση στο στρατόπεδο της Γιουβέντους.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Βασικά θέματα συζήτησης είναι δύο: η στάση του Ντάνι Αλβες και τι έγινε στο ημίχρονο του τελικού του Champions League. Για το πρώτο φαίνεται να έχει βρεθεί ήδη η λύση. Το δεύτερο είναι αρκετά πιο σύνθετο.

Υπάρχουν δύο σημαντικά δεδομένα: τα γραφόμενα της La Repubblica και της La Stampa. Στην Ιταλία λένε «…αφού το έγραψε η La Repubblica, έγινε». Τόσο μεγάλο είναι το κύρος της εφημερίδας. Οσο για τη La Stampa, τα πολλά περισσεύουν για την εφημερίδα των Ανιέλι. Θα σταθούμε στο πολύ απλό: αν η οικογένεια ήθελε να μη βγει τίποτα, δε θα δημοσιευόταν.

Αφού κρατήσουμε τα δύο στοιχεία, ας πάμε παρακάτω. Και στις δύο περιπτώσεις εμπλέκεται ένας ποδοσφαιριστής: ο Λεονάρντο Μπονούτσι. Ο Ιταλός βγήκε και διέψευσε τα πάντα και προς υπεράσπισή του και μίλησε για δικαστική αντεπίθεση.

Ας θυμηθούμε γιατί ο Μπονούτσι είχε μείνει εκτός αποστολής, πριν δυο-τρεις μήνες, πριν το πρώτο ματς με την Πόρτο. Επειδή στο αδιάφορο παιχνίδι με την Παλέρμο είχε δώσει εντολή-οδηγία στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Κάτι τέτοιο λέγεται πως έκανε και τώρα, στο ημίχρονο του Κάρντιφ. Φαίνεται πως του αρέσει του Μπονούτσι να μπλέκεται στα προπονητικά.


Βέβαια, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των Ιταλών, δεν έμεινε στις οδηγίες. Φέρεται να προχώρησε λίγο παρακάτω και οι φήμες λένε πως σήκωσε χέρι κατά του Πάουλο Ντιμπάλα. Κατά του ποδοσφαιριστή που ο Ντάνι Αλβες έδωσε συμβουλή να φύγει για να βρει την υγειά του. Η απαράδεκτη ατάκα του Βραζιλιάνου στον Αργεντίνο έχει, μετά τα όσα έχουν γραφτεί, λίγο μεγαλύτερο νόημα τώρα.

Εγιναν τα πράγματα όμως έτσι; Κανείς δεν μπορεί να δώσει μια σίγουρη απάντηση. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει πως κύλησαν όλα ομάλα. Ο Μπονούτσι φαίνεται να πρωταγωνιστεί αρνητικά σε ένα 15λεπτο που μπορεί να του αλλάξει την καριέρα.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Ιταλός αμυντικός είχε πει πως είχε σκεφτεί, πριν απορρίψει, την πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι. Με τη σειρά της, η Γιουβέντους απέρριψε πρόταση 60 εκατ. ευρώ. Ολα αυτά όταν τα πάντα ήταν ιδανικά στην ομάδα. Σήμερα είναι κάπως διαφορετικά.


Ο Μπονούτσι δείχνει να είναι στη σέντρα. Για τον Ιταλό άσο υπάρχουν κάποια στοιχεία που θα τον έφερναν εκτός ομάδας πιο εύκολα από κάθε άλλη φορά. Πρώτα απ’ όλα, όπως φαίνεται μιλάει πολύ σε στιγμές που πρέπει ν’ ακούει. Παράλληλα, αξίζει δεκάδες εκατομμύρια καθώς είναι ένας από τους καλύτερους στη θέση του. Είναι ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχεία της ομάδας. Επίσης, αλλά πολύ σημαντικό, δεν έχει μαζί του ένα σύμμαχο που θα έπρεπε: τον προπονητή του. Αν την έκανε δύο φορές στον Αλέγκρι, ο αλενατόρε δε θα θέλει να συμβεί και τρίτη.

Τέλος, ο ίδιος ο Μπονούτσι έχει σαρώσει τα πάντα με τη Γιούβε. Είναι ένας από αυτούς που έχει κατακτήσει τα 6 σερί πρωταθλήματα και τα 3 κύπελλα Ιταλίας. Επαιξε δύο τελικούς Champions League, τους έχασε και τους δύο. Μετά τα όσα έχουν γίνει, μια πρόκληση στυλ… Βιντάλ, θα περάσει πιο εύκολα από το μυαλό του. Κορεσμός; Μια νέα πρόκληση; Οπως το δει κανείς, μέσα θα πέσει.

Δεν ξέρω αν η ομάδα εντέχνως οδηγεί τα πράγματα προς αυτή την εξέλιξη ή θα το αποφασίσει πρώτος ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αλλά η αίσθησή μου είναι πως αυτό το καλοκαίρι θα φύγει ένας πρωτοκλασάτος από το Τορίνο. Και αυτός θα είναι ο Λεονάρντο Μπονούτσι.


4 σχόλια:

  1. Να φυγει γιατι μονο προβληματα δημιουργει στην ομαδα. Στον τελικο το πιστευα παρα πολυ οτι θα το παρουμε κ με βαση το προτο ημιχρονο το πιστεψα ακομα περισοτερο,αλλα η εικονα του δευτερου με προβλαματησε τοσο πολυ που ελεγα απο μεσα μου ειναι στημενο το ματσ δεν γινετε τοσο μεγαλη διαφορα.η ομαδα ξενερωσε με τον μπονουτσι κ το ματς εγινε τραγωδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να ηρεμήσουν τα αποδυτήρια. Μάλλον είναι πολύ κλικαδόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το 2015 θέλανε να πουλήσουν τον Βιντάλ.Τράκαρε και ετσι βρήκαν την δικαιολογία για να τον πουλήσουν.Το 2016 θέλανε να πουλήσουν τον Πογκμπά.Εκει υπήρχε Ραιολα άρα...
    Τώρα θέλουν να πουλήσουν Μπονούτσι και ίσως Σάντρο.Πιστεύω ειναι μια καλή ιστορία αυτή που βγήκε έτσι ώστε να πουλήσουν και να συνεχήσουν και με το θέατρο ότι είμαστε ομάδα που δεν πουλάει εκτός όταν βρισκόμαστε κάτω απο ειδικές καταστάσεις.
    Άρα η δικιά μου αίσθηση είναι οτι και αυτό το καλοκαίρι θα φύγει ένας τουλάχιστον πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής οπως έγινε και τα δύο προηγούμενα και θα γίνει και το επόμενο γιατί είμαστε ομάδα που πουλάει.Αυτό είναι κακό ή καλο εξαρτάται πως το βλέπει κανείς.
    Εγώ πιστεύω ότι πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η ομάδα να πουλάει τους πρωτοκλασάτους.Δεν πιστεύω ότι φέτος είμασταν καλύτεροι απο πέρσι,απλά πέρσι είμασταν άτυχοι στην Ευρώπη.Κάθε σεζόν η ομάδα έχει κενά στο ρόστερ.

    υγ.Συγχαρητηρια για το σάιτ παιδιά.Σας παρακολουθώ καιρό και η δουλειά σας είναι εξαιρετική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η ενεργοποιηση της option του Benatia ηταν το πρωτο σημαδι. υπαρχει ακομα ο Chiellini, ο Barzagli και οι δυο πολλα υποσχομενοι νεαροι... δυστυχως ολα αυτα που γραφονται μου μοιαζουν ως τη δικαιολογια για να αποδεχτει ο κοσμος την πωληση του καλυτερου μας αμυντικου. και δεν ειναι φυσικα τυχαιο οτι πρωταγωνιστικο ρολο αναλαμβανει η εφημεριδα της οικογενειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή