4 Ιουν 2017

Αλέγκρι: Θα είμαι στον πάγκο της Γιούβε και τη νέα χρονιά, θα να επιστρέψουμε στον τελικό και να νικήσουμε αυτή τη φορά

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ανακοίνωσε την παραμονή του στη Γιουβέντους, με την οποία πλέον η προτεραιότητα του είναι σαφής, συμπληρώνοντας πως η διοίκηση ξέρει τι να κάνει στις μεταγραφές.

Οι μπιανκονέρι έπαιξαν τον δεύτερο τελικό τους μέσα σε τρία χρόνια αλλά δεν κατάφεραν ούτε αυτή τη φορά να κατακτήσουν το τρόπαιο. Οπως και να έχει, θα προσπαθήσουν ξανά τη νέα σεζόν και θα το κάνουν με τον Αλέγκρι κανονικά στον πάγκο αφού στις δηλώσεις του μετά τον τελικό επιβεβαίωσε αυτό που φαινόταν το τελευταίο διάστημα. Οτι υπάρχει συμφωνία με τη διοίκηση δηλαδή και συνεχίζουν κανονικά τη συνεργασία τους.

«Είμαι υπερήφανος για αυτό που έκαναν οι παίκτες μου κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ηρθαμε εδώ για να κατακτήσουμε το τρόπαιο και δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Ξεκινήσαμε καλά και κάναμε ένα σπουδαίο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ίσως έπρεπε να κλείσουμε έχοντας το προβάδισμα. Στο δεύτερο, δυστυχώς, τα πράγματα στράβωσαν. Μετά το 2-1 τα παρατήσαμε σε πνευματικό επίπεδο... Επρεπε να παραμείνουμε στο ματς και δεν το κάναμε. Αυτό είναι ένα κομμάτι στο οποίο θα πρέπει να βελτιωθούμε τη νέα σεζόν. Αν πρέπει να χρεώσω κάτι στους παίκτες μου, είναι ότι δεν έπρεπε να δεχθούμε το τρίτο γκολ γιατί τις ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε, με το σκορ στο 2-1, θα τις κάναμε. Η ζωή, πάντως, σου δίνει τη δυνατότητα να προσπαθήσεις ξανά. Πρέπει να καταλάβουμε πού πρέπει να βελτιωθούμε, τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά», είπε ο προπονητής της Γιουβέντους στις πρώτες του δηλώσεις στη Mediaset και στη συνέχεια, στη συνέντευξη Τύπου, πρόσθεσε...

Για το μέλλον του: «Τη νέα σεζόν θα έχουμε τον στόχο της κατάκτησης ξανά του πρωταθλήματος και να κάνουμε ξανά ένα σπουδαίο Champions League. Θα είμαι στον πάγκο της Γιουβέντους. Θέλουμε να επιστρέψουμε στον τελικό και να νικήσουμε αυτή τη φορά. Η διοίκηση ξέρει πού πρέπει να βελτιωθούμε αλλά σε αυτούς τους παίκτες μπορούμε να πούμε μόνο grazie».


Για το πού κρίθηκε το ματς: «Το ποδόσφαιρο είναι... κτηνώδες. Στο πρώτο ημίχρονο το σουτ του Πιάνιτς κόντραρε για να μην πάει μέσα, στο δεύτερο ημίχρονο αυτό του Καζεμίρο κόντραρε για να πάει μέσα. Ξέραμε ότι η Ρεάλ είναι δυνατή, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αξίες. Αν ο Ρονάλντο βάζει δύο γκολ στον τελικό του Champions League είναι φυσιολογικό, με δεδομένο ότι είναι ένας παίκτης που έχει βάλει 150 γκολ και έχει 5 Χρυσές Μπάλες. Το μόνο που μπορώ να πω στους παίκτες μου, σαν παρατήρηση, είναι ότι έπρεπε να παραμείνουν στο ματς. Δεν ήταν καθόλου εύκολο για τον Ντιμπάλα ή τον Ιγκουαΐν, ο Σέρχιο Ράμος έκανε ένα τρομερό ματς. Ηταν ο πρώτος τελικός του Πάουλο, υπήρχε και πνευματική πίεση... Κρίμα γιατί στο 3-1 είχαμε και ευκαιρίες. Δεν με εξέπληξε καθόλου η δύναμη της Ρεάλ Μαδρίτης, ίσως εξέπληξε αυτούς που έλεγαν ότι είμαστε το φαβορί».

Για το αν κλείνει ένας κύκλος: «Δεν κλείνει κανένας κύκλος για τη Γιουβέντους. Ο Μπουφόν θα είναι ακόμη ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους, ο Μπαρτσάλι θα παραμείνει κομμάτι της Γιουβέντους και αυτή η ομάδα έχει να δώσει πολλά ακόμη. Η διοίκηση ξέρει πού πρέπει να βελτιωθούμε για να ανεβάσουμε το τεχνικό επίπεδο, η ομάδα είναι έτοιμη να αρχίσει ξανά με νέα κίνητρα. Το ωραίο της ζωής είναι ότι σου δίνει πολλές ευκαιρίες για να προσπαθήσεις ξανά, σου δίνει τη δυνατότητα να σηκωθείς ξανά και να νικήσεις, αυτός θα είναι ο στόχος μας τη νέα σεζόν».

Για το τι είπε στον Κουαδράδο μετά την αποβολή: «Δεν του είπα τίποτα, αλλά τους αγώνες πρέπει να τους τελειώνεις πάντα με 11 παίκτες».

Για τα γεγονότα του Τορίνο: «Λυπόμαστε πολύ όλοι μας για αυτό που έγινε και είμαστε κοντά στους τραυματίες».


3 σχόλια:

  1. Καλά νέα. Ο Μίστερ είναι προπονητής του τσου λου. Το έχει το τουρνουά και αυτό φαινόταν από τότε που ήταν στην Μίλαν. Έχουν εντοπίσει το πραγματικό πρόβλημα που δεν είναι άλλο την απόκτηση πληρέστερου ρόστερ (φάνηκε χθες στις αλλαγές η γύμνια) αλλά και παιχτών πρωταθλητών. Μακάρι να έρθει ο Ινιέστα. Η Γιουβε είναι φαβορι για τελικό και του χρόνου και φέτος θα ρίξει χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης ο Μεγάλος Σάκι το είπε πριν 1 μήνα: τελείωσε η εποχή Μπάρτσα ζούμε την εποχή Ρεάλ και βλέπω την Γιούβε να έρχεται μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΧ ΤΑ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ.. Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΓΚΡΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή