7 Ιουν 2017

Εχει γινεί το απίθανο σε δύο τελικούς για να μην πάρει Champions League η Γιουβέντους

Δύο συμμετοχές τα τελευταία τρία χρόνια σε τελικούς Champions League, δύο απώλειες τροπαίου. Εχετε καταλάβει όμως τι έχει γίνει για να χάσει η Γιουβέντους το κύπελλο;

Η ομάδα του Τορίνο φημίζεται, περισσότερο από οτιδήποτε, για την άμυνά της. Με τον Τζανλουίτζι Μπουφόν κάτω από την εστία και την ιταλική τριάδα Μπονούτσι, Κιελίνι, Μπαρτζάλι μπροστά, η Γιούβε έχει μια από τις καλύτερες και πιο φημισμένες αμυντικές γραμμές του ποδοσφαιρκού κόσμου.

Ε, η αμυντική γραμμή των μπιανκονέρι (αν και δεν ήταν ακριβώς ίδια και στους δύο αγώνες) δέχτηκε 7 γκολ μέσα σε 180 λεπτά! Τρία από την Μπαρτσελόνα, τέσσερα από τη Ρεάλ. Πολλά γκολ και βαριά σκορ.


Ειδικά στον τελικό του Κάρντιφ, η ομάδα δέχτηκε σε ένα ημίχρονο όσα γκολ είχε δεχτεί μια ολόκληρη ευρωπαϊκή σεζόν και στο σύνολο, ένα περισσότερο.

Τα κύπελλα δε χάθηκαν απλά. Χάθηκαν με πανηγυρικό τρόπο για τον αντίπαλο. Ποιος περίμενε να φάει 7 γκολ σε δύο αγώνες ο Τζίτζι, ποιος περίμενε τέτοιο παθητικό για την καλύτερη ιταλική άμυνα, την άμυνα και της σκουάντρα ατζούρα.


1 σχόλιο:

  1. Ε αυτό λέμε, γι` αυ΄τό ο κόσμος είναι θυμωμένος.. Και η Ατλέτικο έχασε 2 τελικούς με τη Ρεάλ, αλλά το πάλαιψε και έπεσε παλικαρίσια, ειδικά στον πρώτο έχασε το κύπελλο μέσα από τα χέρια της ιένα παράδειγμα ήταν ολοφάνερ..: από τη δεξιά μεριά έμπαζε συνέχεια η άμυνα..., ο Μπαρτζάλι άφηνε τη μπάλλα και πέρασε αρκετές φορές στην αρχή του β` ημιχρόνου.. Εγώ το έβλεπα και έλεγα στην παρέα πως πρέπει να γυρίσει πίσω ο Άλβες και να παίξει σμπροστά ο Κουαδράδο, βγάζοντας τον Μπαρτζάλι.. Αυτό το είδε ο Αλέγκρι μετά από μισή ώρα.. όταν είχαμε φάει ήδη 3 γκολ). Γενικά, αν μου επιτρέπεται να πω.. αυτή η αλλαγή ρόλων δε μπορεί να έβγαινε σε καλό. Π.χ. ο Πιάνιτς δεν είναι ανασταλτικός..κουαίν, πρέπει να παίζει εκεί που ξέρει να αποδίδει πολύ.., ο Ιγκουαίν πρέπει να έχει ελεύθερο ρόλο, να βάζει τα γκολ όπως ξέρει.. και θα είναι ακόμα περισσότερα... Chriw il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή