11 Ιουλ 2017

Ο Ντάγκλας Κόστα και οι υπόλοιποι 7

Η συμφωνία για την μεταγραφή του Ντάγκλας Κόστα είναι η 8η ανάμεσα σε Γιουβέντους και Μπάγερν Μονάχου.

Εχουν προηγηθεί, όπως ανέφερε και η Tuttosport σήμερα σε σχετικό θέμα, άλλοι επτά ποδοσφαιριστές που πήγαν απευθείας από την μία στην άλλη ομάδα και είναι οι ακόλουθοι...

Μεχντί Μπενάτια
Το καλοκαίρι του 2014 η Μπάγερν τον αγόρασε από την Ρόμα με 26 εκατ. ευρώ συν άλλα 4 σε μπόνους. Δύο χρόνια μετά, το καλοκαίρι του '16, η Γιουβέντους πήρε δανεικό για 3 εκατ. ευρώ τον Μαροκινό στόπερ και ένα χρόνο μετά τον αγόρασε δίνοντας άλλα 17 στους Βαυαρούς.

Κίνγκσλεϊ Κομάν
Τον Ιούλιο του 2014 η Γιουβέντους έκανε δικό της τον 18χρονο, τότε, Γάλλο εξτρέμ αποκτώντας τον ως ελεύθερο αφού έληξε το συμβόλαιο του με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ενα χρόνο μετά, ο Κομάν παραχωρήθηκε με διετή δανεισμό στην Μπάγερν για 7 εκατ. ευρώ και φέτος οι Γερμανοί έδωσαν στους μπιανκονέρι άλλα 21 για να τον κάνουν δικό τους 100%.


Αρτούρο Βιντάλ
Το καλοκαίρι του 2011 η Γιούβε τον είχε αποκτήσει δίνοντας 11,5 εκατ. ευρώ στην Λεβερκούζεν, παρά το γεγονός ότι ενδιαφερόταν και η Μπάγερν. Οι Βαυαροί, τελικά, δεν ξέχασαν ποτέ τον Χιλιανό χαφ και το καλοκαίρι του 2015, έπειτα από μια επιτυχημένη τετραετία στο Τορίνο, τον απέκτησαν δίνοντας 40 εκατ. ευρώ (37+3) στους μπιανκονέρι.

Χασάν Σαλιχάμιτζιτς
Μέσα σε μια δεκαετία κατέκτησε τα πάντα με την Μπάγερν, στην οποία ήταν πρωταγωνιστής. Το καλοκαίρι του 2007, έχοντας αποφασίσει να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του, υπέγραψε ως ελεύθερος στη Γιουβέντους, στην οποία παρέμεινε για τέσσερα χρόνια. Καλή η παρουσία του την πρώτη διετία, στη συνέχεια δεν έκανε τίποτα αξιόλογο και το καλοκαίρι του '11 έφυγε ως ελεύθερος για την Βόλφσμπουργκ.

Ρόμπερτ Κόβατς
Το 2001 υπέγραψε στην Μπάγερν, παρέμεινε για τέσσερα χρόνια στο Μόναχο και το καλοαίρι του 2005, ως ελεύθερος, ντύθηκε μπιανκονέρο. Ο Κροάτης αμυντικός παρέμεινε δύο χρόνια στο Τορίνο, πανηγυρίζοντας το scudetto του 2006.


Στέφαν Ρόιτερ
Εκανε δύο θητείες στην Μπάγερν και το καλοκαίρι του 1991 η Γιουβέντους συμφώνησε με τους Βαυαρούς στα 4,6 δισ. λιρέτες. Στο Τορίνο, πάντως, δεν έκανε τίποτα ιδιαίτερο αφού οι τραυματισμοί ήταν συνεχείς και τελικά αποχώρησε μόλις ένα χρόνο μετά.

Γιούργκεν Κόλερ
Το καλοκαίρι του 1991 η Γιούβε πλήρωσε 8,5 δισ. λιρέτες στην Μπάγερν για να αποκτήσει έναν από τους καλύτερους Γερμανούς κεντρικούς αμυντικούς. Ο Κόλερ έμεινε τέσσερα χρόνια στο Τορίνο και κατέκτησε πρωτάθλημα (1995), κύπελλο (1995) και κύπελλο ΟΥΕΦΑ (1993), για να αποχωρήσει το 1995 υπογράφοντας στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου