20 Αυγ 2017

Η πορεία για το 7ο ξεκίνησε με τριάρα στην Κάλιαρι

Με το δεξί μπήκε στο φετινό πρωτάθλημα η Γιουβέντους, με το εύκολο 3-0 επί της Κάλιαρι.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επέλεξε, όπως και στο Σούπερ Καπ, να ξεκινήσει με 11 που ήταν και πέρυσι στην ομάδα, με τα πράγματα να πάνε καλά αυτή τη φορά.

Η Γιούβε μπήκε καλά στο ματς, πλησίασε στο γκολ με το φάουλ του Πιάνιτς στο 2’ και τελικά το έβαλε στο 12’ με τον Μάντζουκιτς μετά την σέντρα του Λιχτστάινερ.

Ο Μάριο Μάντζουκιτς πέτυχε το πρώτο γκολ του πρωταθλήματος


Οι μπιανκονέρι είχαν τον έλεγχο και είχαν και διάθεση αλλά στο 38’ κινδύνεψαν άμεσα με ισοφάριση αφού ο διαιτητής, συμβουλευόμενος το βίντεο για πρώτη φορά στην Ιταλία, υπέδειξε πέναλτι για μαρκάρισμα του Αλεξ Σάντρο στον Τσοπ. Ο Μπουφόν όμως είπε «όχι» στον Φαρίας και στο 45’ το ματς τελείωσε με την πολύ ωραία μπαλιά του Πιάνιτς και το επίσης ωραίο τελείωμα του Ντιμπάλα (2-0).


Ο Αργεντίνος θα έβαζε και δεύτερο όμορφο γκολ στο 47’ αν η μπάλα δεν πήγαινε στο οριζόντιο δοκάρι από το πλασέ του, με τη Γιούβε να ρίχνει ρυθμό και να τον ανεβάζει όποτε θέλει, κάνοντας το 3-0 στο 66’ με τον Ιγκουαΐν μετά την συνεργασία Κεντίρα-Αλεξ Σάντρο.

Στην πρεμιέρα με την Κάλιαρι, λογαριασμό άνοιξε και ο Ιγκουαΐν


Ο Αλέγκρι έριξε στο ματς τον Ματουιντί, βγάζοντας το Ιγκουαΐν, όπως και τον Ντάγκλας Κόστα για να γυρίσει το σύστημα σε 4-3-3 και η Γιουβέντους θα μπορούσε να βάλει και 4ο γκολ αν οι παίκτες της ήταν λίγο πιο προσεκτικοί.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Ρουγκάνι, Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο, Μαρκίζιο (62’ Κεντίρα), Πιάνιτς, Κουαδράδο (74’ Ντάγκλας Κόστα), Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν (71’ Ματουιντί)
Κάλιαρι: Κράνιο, Παντοΐν (63’ Ζοάο Πέδρο), Πιζακάνε, Αντρεόλι, Καπουάνο, Φαραγκό, Τσιγκαρίνι (82’ Ντεσένα), Ιονίτα, Μπαρέλα, Φαρίας, Τσοπ (81’ Σάου)


1 σχόλιο:

  1. O Κόστα θα δώσει στην Γιουβε αυτό που δεν είχε, και ζηλεύαμε όλα αυτά τα χρόνια σε Μπάγερν Μπάρτσα και Ρεάλ. Έναν παίχτη σφήνα που θα φέρνει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή σε δευτερόλεπτα από κάθε κατεύθυνση. Βλέπαμε και ζηλεύαμε πχ τον Ριμπερί να είναι μηχανάκι και να κλείνει μέσα από τα πλάγια αναστατώνοντας κάθε άμυνα κι εμείς περιμέναμε καμιά μπαλιά του Μπονούτσι ή να φτάσει η μπάλα μπροστά με το στανιό σε αργή κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή