13 Αυγ 2017

Αλέγκρι: Το καλοκαίρι μιλάνε όλοι -για μια αποδυναμωμένη Γιουβέντους- περισσότερο, αλλά...

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα στη συνέντευξη Τύπου για το Σούπερ Καπ.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους στη συνέντευξη Τύπου της Ρώμης.

Για το πώς μπορεί να ανανεωθεί η δύναμη της Γιουβέντους: «Είναι το πρώτο ματς μετά τον τελικό του Κάρντιφ και το θυμό που είχαμε μετά από εκείνο το ματς θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε για τη φετινή σεζόν. Πρέπει να είμαστε πεπεισμένοι για τη δύναμη μας αλλά να ξέρουμε και ότι χρειάζεται καθημερινή δουλειά. Υπήρξαν αλλαγές στην ομάδα και πριν δύο χρόνια, τότε πήραμε το Σούπερ Καπ αλλά δεν αρχίσαμε καθόλου καλά στο πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να γίνει φέτος. Ο μόνος τρόπος που ξέρω εγώ για να κάνουμε αυτά που πρέπει, είναι να είμαστε ήρεμοι, ισορροπημένοι και να έχουμε τρομερή αποφασιστικότητα για επίτευξη των στόχων. Και ο στόχος μας, όπως λέω κάθε χρόνο, είναι να φτάσει ο Μάρτιος και να είμαστε μέσα σε όλα τα μέτωπα: Πρωτάθλημα, Champions League, κύπελλο».

Για το τι ματς περιμένει αύριο: «Περίπλοκο. Είναι ένας τελικός, η Λάτσιο έκανε καλά φιλικά, δέχθηκε ελάχιστα γκολ, έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί και να έχουμε σεβασμό. Αυτό άλλωστε είναι η διαχρονική δύναμη της Γιουβέντους, ο σεβασμός σε όλους τους αντιπάλους».

Για το αν θα παίξουν οι Ντάγκλας Κόστα και Ντε Σίλιο: «Εχω ακόμη 3-4 ανοιχτές θέσεις στο μυαλό μου. Ο Τζίτζι παίζει, ο Ιγκουαΐν παίζει, ο Ντιμπάλα παίζει. Για τους άλλους θα δούμε. Παίζει και ο Μάντζουκιτς».


Για το γεγονός ότι σκέφτηκε να παραιτηθεί μετά το Κάρντιφ: «Απλά σκέφτηκα αν είχα τη δύναμη να συνεχίσω. Το σκέφτηκα και κατάλαβα ότι με αυτή την ομάδα μπορούμε να αρχίσουμε μια νέα σεζόν, εξίσου σημαντική, και να έχουμε ένα σημαντικό μέλλον».

Για το γεγονός ότι κάνει τη διαφορά για τη Γιουβέντους σε αυτά τα τρία χρόνια: «Οχι, εγώ ως προπονητής, όπως λέω πάντα, προσπαθώ να κάνω τη μικρότερη δυνατή ζημιά. Οι ποδοσφαιριστές, τους οποίους μου παρέχει η διοίκηση, είναι αυτοί που κερδίζουν τους αγώνες. Αν έχεις καλούς παίκτες και κάνεις τη μικρότερη δυνατή ζημιά ως προπονητής, θα νικήσεις. Αν έχεις κακούς ποδοσφαιριστές, είναι δύσκολο να νικήσεις».

Για το ποιος από τους Μπενάτια, Ρουγκάνι και Μπαρτσάλι είναι πιο κοντά στα χαρακτηριστικά του Μπονούτσι: «Ο Λεονάρντο υπήρξε σπουδαίος για τη Γιουβέντους, έδωσε πολλά αλλά και πήρε πολλά από τη Γιουβέντους. Από εκεί και πέρα, έκανε μια επιλογή, πήγε στη Μίλαν. Οπως και να έχει, κανείς ποδοσφαιριστής δεν είναι ίδιος με κάποιον άλλο. Θα είναι λάθος να προσπαθήσουμε να πάρουμε έναν ποδοσφαιριστή που θα του ζητήσουμε να είναι ίδιος με τον Μπονούτσι και να κάνει τα ίδια πράγματα γιατί είναι αδύνατο αυτό. Κάθε ποδοσφαιριστής είναι διαφορετικός, το μεγαλύτερο λάθος θα είναι να ζητήσουμε από κάποιον να κάνει πράγματα που δεν ξέρει».

Για το πώς βλέπει τον Μπετανκούρ: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει σίγουρο μέλλον. Καλός, σοβαρός, έξυπνος. Νομίζω πως θα αποδειχθεί πολύ σημαντικός από τη φετινή σεζόν κιόλας. Μπορεί να παίξει στους δύο του κέντρου στο 4-2-3-1 ή στην τριάδα μπροστά τους».


Για το πώς βλέπει τις αναλύσεις για αποδυναμωμένη Γιουβέντους: «Το καλοκαίρι δεν έχει αγώνες, άρα μιλάνε όλοι περισσότερο. Το ποδόσφαιρο των φιλικών είναι διαφορετικό από τα επίσημα. Αύριο είναι ένα σοβαρό ματς, στο οποίο πρέπει να είμαστε καλοί τεχνικά-τακτικά και να σεβαστούμε τον αντίπαλο. Αυτή την περίοδο, φυσικά, η φυσική μας κατάσταση, τα πόδια μας δεν είναι όπως θα είναι Οκτώβριο-Νοέμβριο, αλλά κάναμε καλή προετοιμασία και υπάρχει αρμονία στο γκρουπ».

Για τον τρόπο με τον οποίο θα δουλέψει ώστε η Γιουβέντους να παραμείνει στην ευρωπαϊκή ελίτ: «Η Γιουβέντους έκανε γιγάντια βήματα τα τελευταία χρόνια, γιατί την τελευταία τριετία έπαιξε σε δύο τελικούς. Πρέπει, όπως λέω πάντα, να είμαστε πάντα στους “8”, από εκεί και πέρα είναι θέμα κληρώσεων για όλους. Το Champions League δεν είναι όπως πριν 30 χρόνια, γιατί πριν 30 χρόνια πήγαιναν στον τελικό ομάδες που τώρα παίρνουν απλά λίγους βαθμούς στον όμιλο. Τώρα υπάρχουν ομάδες που δίνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον αλλά και μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στη διοργάνωση. Ξέρουμε τι έχουμε κάνει, ξέρουμε τι έχουμε χτίσει αυτά τα χρόνια, αλλά τώρα αρχίζει μια νέα σεζόν και αρχίζουμε όλοι, σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, από το ίδιο σημείο στην εκκίνηση. Μηδέν βαθμούς έχουμε όλοι. Θα υπάρξουν, προφανώς, δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της σεζόν αλλά θα τις αντιμετωπίσουμε με ισορροπία και με υπευθυνότητα όπως πάντα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου