13 Αυγ 2017

Μπουφόν: Από την πρώτη προπόνηση της φετινής σεζόν έχω μια περίεργη χαρά, μια περίεργη ευτυχία

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους στη συνέντευξη Τύπου για το Σούπερ Καπ της Κυριακής.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο αρχηγός των μπιανκονέρι.

Για το Νο 10 στον Ντιμπάλα: «Νομίζω πως κανείς στην ομάδα δεν άξιζε περισσότερο από αυτόν να πάρει αυτή τη φανέλα, την οποία του πρότεινε η διοίκηση. Είναι ένα πολύ όμορφο σημάδι αλλά ταυτόχρονα γεμίζει και ευθύνες τον Πάουλο. Ενα ταλέντο όπως αυτός όμως, με αυτή τη θέληση για βελτίωση και νίκες, μπορεί να εκπροσωπήσει άξια αυτή τη φανέλα. Αξιζε και έπρεπε να πάρει αυτή την κληρονομιά».

Για το γεγονός ότι θα είναι το τελευταίο Σούπερ Καπ της καριέρας του: «Δεν το σκέφτομαι, αυτό που σκέφτομαι είναι ότι πρόκειται για ακόμη μία μάχη και αυτό είναι λόγος ικανοποίησης και χαράς. Πάντα κοίταζα και κοιτάζω τα θετικά και όχι τα αρνητικά. Πρέπει να πω ότι από την πρώτη προπόνηση της φετινής σεζόν έχω μια περίεργη χαρά, μια περίεργη ευτυχία, ίσως είναι κομμάτι της τρέλας που έχω και μου επέτρεψε να φτάσω ως εδώ. Αύριο έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς για τη Γιουβέντους και θέλω να απολαύσω αυτά τα συναισθήματα που ξέρω ότι δε θα είναι αιώνια».

Για το πώς βλέπει την άμυνα χωρίς τον Μπονούτσι: «Τη βλέπω όπως πάντα. Δυνατή δηλαδή και είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι ένα από τα δυνατά μας σημεία. Ισως με διαφορετικά κάποια χαρακτηριστικά αλλά με αμυντικούς που ατομικά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από κανέναν. Από εκεί και πέρα, μου φαίνεται πολύ περίεργο και λάθος να βγάζει κάποιος συμπεράσματα από τα φιλικά, όπου κάποιος θα παίξει 20 λεπτά, ένας άλλος για 25, στο ημίχρονο θα αλλάξεις 11 παίκτες κλπ... Νομίζω πως τα πρώτα πορίσματα θα μπορούμε να τα βγάλουμε μετά τα πρώτα 15 επίσημα παιχνίδια. Τώρα δεν έχει νόημα».


Για το ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τη Γιουβέντους μετά από έξι σερί πρωταθλήματα: «Ο κίνδυνος είναι ότι δεν μπορείς να νικάς αιωνίως. Και νομίζω ότι το γεγονός ότι το έχουμε κάνει για έξι σερί χρονιές είναι, αν όχι ανεπανάληπτο, κάτι αδιανόητο, εκπληκτικό. Στο κάτω-κάτω, αν δεν το είχε κανείς σε 100 χρόνια πρωταθλήματος, μάλλον κάτι λέει... Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοι έχουν ενισχυθεί αλλά ξέρουμε επίσης ποιοι είμαστε και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να το αποδείξουμε ξανά στο γήπεδο».

Για το ποια είναι η αίσθηση στα αποδυτήρια, αν δηλαδή πιστεύουν ότι η Γιούβε παραμένει η πιο δυνατή ή λείπει κάτι: «Δεν έχει νόημα να συζητάμε τον Αύγουστο για το ποιος είναι ο πιο δυνατός, σε μια εβδομάδα άλλωστε αρχίζει το πρωτάθλημα και εκεί θα πρέπει να το αποδείξουμε. Πιστεύω ότι η Γιουβέντους, όπως πάντα, είναι πολύ δυνατή ομάδα και το πόσο δυνατή θα πρέπει να το δείξουμε εμείς. Θα εξαρτηθεί από την πείνα μας για νίκες, από την επιθυμία μας να εντυπωσιάσουμε ξανά, από την αποφασιστικότητα και το πάθος με τα οποία θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε οι πιο δυνατοί». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου