17 Αυγ 2017

Εφτά πράγματα, ποδοσφαιρικά και μη, για τον Ματουιντί

Η Corriere dello Sport προσπαθεί να μας... συστήσει καλύτερα τον Μπλες Ματουϊντί.

Η μεταγραφή του Γάλλου χαφ στη Γιουβέντους είναι το πρώτο θέμα του ιταλικού Τύπου σήμερα και η CdS προσπάθησε, μέσω της ιστοσελίδας της, να παρουσιάσει πιο αναλυτικά τον Ματουϊντί, μέσα από επτά «στοιχεία».

Ας δούμε ποια είναι αυτά...

1. Είναι κολλητός με τον Μαμαντού Σακχό της Λίβερπουλ και μάλιστα είχε γίνει viral πριν 1,5 χρόνο το βίντεο του δεύτερου από μια τυχαία συνάντηση τους σε δρόμο του Παρισιού.

2. Ο ράπερ Nisha του έχει αφιερώσει το τραγούδι «Matuidi Charo», με περισσότερες από 70 εκατ. προβολές στο YouTube.

3. Είναι παντρεμένος με την Ιζαμπέλ, με την οποία έχει δύο παιδιά.

4. Κατά κάποιο τρόπο η Γιουβέντους ήταν στο πεπρωμένο του αφού πριν δύο χρόνια σε μια συνέντευξη του στο σάιτ της UEFA, αναφέρθηκε στον ποδοσφαιριστή που αγάπησε περισσότερο: «Ζινεντίν Ζιντάν. Εγραψε ιστορία με το ταλέντο του, την ποιότητα του και τους τίτλους που κατέκτησε».


5. «Ανήκει» στην ευαγγελική εκκλησία χάρη σε έναν Βραζιλιάνο πρώην συμπαίκτη του.

6. Το 2013 σε ένα γκάλοπ του Ifop-Canal+ αναδείχθηκε η 4η πιο αγαπητή προσωπικότητα του γαλλικού ποδοσφαίρου, πίσω από τους Ντιντιέ Ντεσάμπ, Αρσέν Βενγκέρ και Ρεμί Γκαρντ.

7. Γνωρίζει πολύ καλά το σύστημα 4-2-3-1 αφού αυτό χρησιμοποιεί η εθνική Γαλλίας, όπου αποτελεί δίδυμο με τον Πολ Πογκμπά. Η παρουσία του, όμως, επιτρέπει στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να σκεφτεί και το 4-3-3 ή το 4-3-2-1.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου