17 Αυγ 2017

Οι σκέψεις του Αλέγκρι για τα δύο συστήματα που θα παίξει φέτος

Το 4-2-3-1 είναι το βασικό σύστημα της Γιουβέντους πλέον αλλά ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι σκέφτεται (προσωρινά) και το 4-3-3.

Οπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, με την φυσική κατάσταση της ομάδας να μην είναι σε τοπ επίπεδο αυτή την περίοδο, ο προπονητής σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγή συστήματος για ένα διάστημα, για δύο λόγους. Αφενός για να μπει πιο ομαλά στην ομάδα ο Μπλες Ματουιντί, αφετέρου για να λειτουργήσει συνολικά καλύτερα η ομάδα ανασταλτικά.

Ετσι, ο Αλέγκρι φέρεται να σκέφτεται το 4-3-3, το οποίο θεωρείται λιγότερο απαιτητικό, σε ό,τι αφορά το τρέξιμο, από το 4-2-3-1 και παράλληλα με Ματουιντί, Πιάνιτς, Μαρκίζιο (Κεντίρα) θα υπάρχει καλύτερη προστασία για την άμυνα, μέχρι να βρει τα πατήματα της μετά την αποχώρηση του Λεονάρντο Μπονούτσι.


Ολα αυτά, βέβαια, είναι θεωρητικά προς το παρόν, αφού όλα θα φανούν στο γήπεδο. Υπάρχει, πάντως, κάτι που πρέπει να σημειωθεί και το είπε και ο ίδιος ο Αλέγκρι πριν λίγες μέρες: Στα τρία χρόνια του Μαξ στη Γιούβε, η ομάδα κάθε χρόνο ολοκληρώνει την σεζόν με διαφορετικό σύστημα από αυτό με το οποίο την ξεκινάει.

Ο Αλέγκρι δουλεύει παράλληλα, κάθε σεζόν, την εναλλακτική ιδέα του και την παρουσιάζει όταν κρίνει είναι η κατάλληλη στιγμή από όλες τις απόψεις (φυσική κατάσταση, φόρμα, προσαρμογή παικτών κλπ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου