9 Αυγ 2018

Ποιος είναι ο ρόλος του ανθρώπου που βρίσκεται πάντα δίπλα στον Ανιέλι και το «αριστούργημά» του στη Γιουβέντους

Ποιος είναι ο κύριος με τα γυαλιά που εμφανίζεται σε κάθε μεγάλη οικονομική μπίζνα της Γιουβέντους;

Αφιέρωμα | Γιουβέντους

Ολοι ξέρουν τον Αντρέα Ανιέλι. Πόσοι, όμως, ξέρουν τη διοίκηση του; Και δεν αναφερόμαστε στους Πάβελ Νέντβεντ, Μπέπε Μαρότα ή Φάμπιο Παράτιτσι.

Αναφερόμαστε σε αυτούς που κάνουν μια διαφορετική δουλειά, εξίσου ή και πιο σημαντική, χωρίς όμως να έχουν στραμμένα τα φώτα πάνω τους. Το forzajuve.gr γράφει για τον Αλντο Ματσία. Τον άνθρωπο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως… υπουργός Οικονομικών της Γιουβέντους.

Γεννήθηκε στο Τορίνο στις 14 Αυγούστου 1956 και από το 1987 μπήκε στις επιχειρήσεις της οικογένειας Ανιέλι. Με ειδικότητα του τα οικονομικά, ο Ματσία τύγχανε ανέκαθεν της εκτίμησης της οικογένειας και από τον Νοέμβριο του 2006 μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο της Γιούβε και, έκτοτε, δεν ξαναβγήκε.

Τη διαφορά, όμως, άρχισε να την κάνει από την 1η Απριλίου 2011, όταν ο Αντρέα Ανιέλι τον προώθησε στη θέση του επικεφαλής των οικονομικών και ένα μήνα μετά, στις 11 Μαΐου 2011, πήρε προαγωγή στη θέση του γενικού διευθυντή.

Τον ίδιο τίτλο έχει και ο Μαρότα αλλά οι δυο τους καταφέρνουν να συνεργάζονται άψογα, έχοντας χωρίσει τις αρμοδιότητες τους. Ο Μπέπε είναι ουσιαστικά το αφεντικό στο ποδοσφαιρικό κομμάτι και αυτός που έχει υπό την ευθύνη του τα οικονομικά του ποδοσφαιρικού τμήματος.


Ο τεχνοκράτης που δε μιλά ποτέ στα ΜΜΕ
Ο Ματσία έχει την εποπτεία του όλα τα οικονομικά της Γιουβέντους. Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι τον περιγράφουν σαν έναν τεχνοκράτη που ξέρει να κάνει πολύ καλά δύο πράγματα: Να κρατάει υπό έλεγχο τα οικονομικά και να μην μιλάει ποτέ στα ΜΜΕ.

Και δεν χρειάζεται να το κάνει γιατί μιλάνε τα αποτελέσματα της δουλειάς του. Ο Ματσία έχει μνημονευθεί δημοσίως από τον Ανιέλι ως ο ακρογωνιαίος λίθος του τμήματος οικονομικών του κλαμπ και αυτός ήταν που έφερε εις πέρας όλη τη γραφειοκρατική δουλειά, για ένα έργο που θα βάλει τη Γιουβέντους στη νέα εποχή: Το πρότζεκτ της Continassa.

Το πλάνο είχε καταρτιστεί από την οικογένεια Ανιέλι πριν χρόνια αλλά σημαντικό ρόλο στο πώς θα γραφτεί η ιστορία δεν παίζουν μόνο αυτοί που εμπνέουν αλλά και αυτοί που «εκτελούν». Και ο Ματσία εκτελεί όπως πρέπει τα καθήκοντα του.

Η κατασκευή του J-Medical, του υπερσύγχρονου ιατρικού κέντρου της Γιούβε, οφείλεται σε συμφωνίες που είχε πετύχει ο Ματσία, χωρίς την υπογραφή του οποίου δεν μπορεί να εκταμιευθεί κανένα ποσό από τους μπιανκονέρι για κάποιο έργο πνοής.

Οπως είναι, φυσικά, το J-Village που κατασκευάζεται στην Continassa. Αυτό το έργο, ένα τεράστιο πρότζεκτ που θα εκτοξεύσει τα έσοδα της Γιουβέντους, θεωρείται το «capolavoro» του Ματσία. Το αριστούργημα του. Αυτό που θα αποτελέσει από μόνο του απάντηση και απόδειξη, στο γιατί οι Ανιέλι τον εμπιστεύονται τόσα χρόνια.

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το άρθρο.
    Χωρίς τους αφανείς ήρωες και τους στρατιώτες της οικογένειας που λέγεται Γιουβέντους δεν θα υπήρχαν οι επιτυχίες που έχουμε ζήσει.

    Υ.Γ. Το mondojuve τι ακριβώς θα είναι; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραπονιούνται ορισμένοι ότι η ομάδα έχει καβούρια στα ταμεία, που πηγαίνουν τόσα λεφτά από Πογμπά-τσάμπιονς λιγκ γήπεδο κλπ και δεν κάνει η ομάδα ηχηρές μεταγραφές και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι τρέχει μια εντελώς τεχνοκρατική διοίκηση των χρημάτων που σύντομα με όσα άλλα γίνονται θα δούμε την Γιουβε να αγοράζει τον κάθε Νειμάρ για πλάκα. S.J

    ΑπάντησηΔιαγραφή