27 Αυγ 2017

Το αποθεωτικό άρθρο της Gazzetta dello Sport για τον Ντιμπάλα, τα τρελά νούμερα και τη γέννηση ενός ηγέτη

Ο Πάουλο Ντιμπάλα είναι ο πρωταγωνιστής στο ξεκίνημα της σεζόν μετά και το χατ-τρικ στη Γένοβα, με την Gazzetta dello Sport να τον αποθεώνει.

Παραθέτουμε αυτούσιο το σχόλιο της εφημερίδας για τον Αργεντίνο, το οποίο είχε τίτλο «Αυτός είναι ένας Ντιμπάλα που δεν είχαμε ξαναδεί: Με το 10 είναι η δική του Γιούβε».

Το σχόλιο της Gazzetta dello Sport...

«Ο Πάουλο Ντιμπάλα θα πάρει σπίτι του την μπάλα του Τζένοα-Γιούβε ευτυχισμένος σαν μικρό παιδί. Γιατί το πρώτο χατ-τρικ δεν το ξεχνάς ποτέ, με την ελπίδα ότι μια μέρα θα πάρει σπίτι του μια μπάλα από πιο πολύτιμο μέταλλο, από χρυσό. Ενα γκολ με το δεξί πόδι, ένα με το αριστερό και ένα πέναλτι.

Ετσι, για να ολοκληρωθεί το μενού. “Είναι μια αξέχαστη μέρα. Η κριτική μας περιμένει πάντα, αλλά είναι και καλό αυτό γιατί σε σπρώχνει να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό. Είμαι χαρούμενος για το πώς παίζω”, ήταν το πρώτο του σχόλιο αμέσως μετά την λήξη.


Τρελά νούμερα
Ο Ντιμπάλα έφτασε έτσι στα 50 γκολ στη Serie A, τα 34 εκ των οποίων με τη φανέλα της Γιουβέντους. Το ξεκίνημα του στη φετινή σεζόν είναι φανταστικό: 6 γκολ σε τρία ματς, υπολογίζοντας και τα δύο τέρματα στο Σούπερ Καπ, το οποίο όμως χάθηκε με το γκολ του Μούρτζια στις καθυστερήσεις.

Συνεχίζοντας έτσι, η καλύτερη επίδοση σε ό,τι αφορά τα γκολ του στο πρωτάθλημα (19 την σεζόν 2015-16) κινδυνεύει να καταρριφθεί πολύ σύντομα. Εκτός από όλα τα άλλα, άλλωστε, κανείς άλλος δεν θα διεκδικήσει τις εκτελέσεις πέναλτι (13/13 με την Γιουβέντους).


Ηγέτης
Οι αριθμοί είναι ένα σημαντικό κομμάτι τις καρτέλας ενός επιθετικός. Στην περίπτωση του Ντιμπάλα, όμως, είναι περιοριστικό να μιλάμε μόνο με αριθμούς. Στο Μαράσι κόντρα στην Τζένοα, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Serie A ήταν καθοριστικός σε κάθε γραμμή του γηπέδου. Ποιοτικές ενέργειες για να βγουν μπροστά οι μπιανκονέρι, συνδυασμοί με τους συμπαίκτες, σωστές κινήσεις σε συγχρονισμό με την ομάδα.

Ο Αργεντίνος μοιάζει να έχει και περισσότερη... κακία πλέον ψάχνοντας το γκολ όποτε βλέπει την ευκαιρία. Ο ρόλος του στο γήπεδο δεν αμφισβητείται, ο Αλέγκρι τον έχει πάντα πίσω από τον καθαρό φορ. Ενας ηγέτης. Συναισθηματικά και τεχνικά. Με πιστοποιητικό τη φανέλα με το Νο10.

"Απόλαυσε τη και κάνε μας να διασκεδάσουμε", του είχε γράψει στο twitter ο Ντελ Πιέρο. Και το show έχει μόλις αρχίσει...».


1 σχόλιο:

  1. Τον απελευθέρωσαν του έδωσαν ώθηση και σιγά σιγά θα δείξει το μεγαλείου του ως ποδοσφαιριστής. Κύριοι έχουμε το νέο αργεντίνικο πουλέν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή