10 Αυγ 2017

Το συγκλονιστικό άρθρο του Αλέγκρι που περιγράφει σκέψεις και συναισθήματα μετά το χαμένο τελικό με τη Ρεάλ

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μίλησε για τις σκέψεις που ήρθαν στο μυαλό του μετά το Κάρντιφ.

Ο προπονητής της Γιουβέντους αποκαλύπτει σε άρθρο του το πώς έζησε την βραδιά του τελικού με την Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και το μετά, με τις σκέψεις της αποχώρησης να εμφανίζονται για πρώτη φορά.

«Οταν είδα την μπάλα να παίρνει αυτή την κατεύθυνση μετά το γυριστό του Μάντζουκιτς σκέφτηκα "ουάου... ίσως", μετά κατέληξε στα δίχτυα και είπα "ok, ίσως αυτή είναι η ευκαιρία μας". Ηταν μια εκπληκτική κίνηση στο χτίσιμο της από τους παίκτες και ένα όμορφο τελείωμα του Μάντζουκιτς. Στο μυαλό μου, είναι ένα γκολ που δεν θα επαναληφθεί. Δείχνει τη διαφορά του να είναι μία ομάδα στον τελικό του Champions League. Δεν πρέπει να είσαι απλά σπουδαίος. Πρέπει να είσαι σπέσιαλ. Εχουμε σπέσιαλ παίκτες. Δυστυχώς, η Ρεάλ έχει πολλούς τέτοιους», ανέφερε αρχικά ο Αλέγκρι και συνέχισε...

«Στο δεύτερο ημίχρονο ήξερα ότι δεν είχαμε τα εργαλεία που θέλαμε. Είχαμε δύο παίκτες που με δυσκολία στέκονταν όρθιοι λόγω τραυματισμών και η Ρεάλ έπαιξε έξυπνα. Ηταν άνετοι. Για να φτάσεις στον τελικό χρειάζεσαι ταλέντο και τύχη. Για να νικήσεις, πρέπει να είσαι η καλύτερη ομάδα. Και μπορεί να ακουστεί περίεργο, αλλά εκείνη την βραδιά έφυγα ήρεμος από το γήπεδο γιατί ήξερα ότι νίκησε η καλύτερη ομάδα. Είναι τόσο απλό».


Την επόμενη βραδιά, όμως, δεν ήταν τόσο απλό, όπως αποκαλύπτει ο Μαξ. «Επιστρέψαμε στην Ιταλία, το επόμενο βράδυ, όταν ήμουν σπίτι, έπρεπε να κάνω στον εαυτό μου μια σκληρή ερώτηση: Είναι αυτό το τέλος του δρόμου; Είναι αυτό όσο μακριά μπορώ να φτάσω αυτή την ομάδα; Αναρωτήθηκα αν θα πρέπει να γράψω το τελευταίο μου κεφάλαιο στη Γιουβέντους. Ενα μέρος μου, σκεφτόταν να πάω την Δευτέρα και με σεβασμό να παραιτηθώ».

Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν έγινε και ο Αλέγκρι εξήγησε το γιατί. «Οταν σκέφτηκα αυτή την ομάδα της Γιουβέντους, η απόφαση μου έγινε προσωπική. Ξέρω ότι έχω ακόμη πολλά να αποδείξω, όπως ξέρω ότι έχω επίσης πολλά να διδάξω ακόμη. Εκείνη τη βραδιά επομένως, πριν πέσω για ύπνο, αποφάσισα ότι αν το κλαμπ συμφωνούσε με την στρατηγική μου και μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί, θα παραμείνω. Το επόμενο πρωί το μυαλό μου ήταν καθαρό. Πήγα στο γραφείο μου, πήρα το εσπρέσο μου, ήταν μια νέα σεζόν, με νέες ευκαιρίες».

Ολοκληρώνοντας, ο Αλέγκρι περιέγραψε μέσω αναφοράς σε δύο παίκτες αυτή την ομάδα της Γιουβέντους και εξέφρασε την σιγουριά του για τη δυναμική της και τη φετινή σεζόν.


«Πολλά έχουν ειπωθεί στα ΜΜΕ για αυτή την ομάδα και τους παίκτες της. Τι μπορούμε να κάνουμε, τι δεν μπορούμε να κάνουμε... Βλέπω τον Ντιμπάλα σαν ένα λαμπρό παιδί που ετοιμάζεται να αρχίσει το πρώτο έτος στο σχολείο. Βλέπω τον Μπουφόν, έχοντας κατακτήσει Μουντιάλ, σαν να είναι έτοιμος να πάρει το Masters. Ο ένας με την καριέρα μπροστά του, ο άλλος προς το τέλος. Ενας που θέλει να δείξει ότι μπορεί να είναι ένας από τους σπουδαίους της Ευρώπης, ο άλλος που είναι ήδη σπουδαίος αλλά θέλει να ολοκληρώσει τον θρύλο του στην κορυφή.

Ξέρω ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε το Κάρντιφ. Ξέρω ότι μπορούμε να έχουμε μια σπουδαία σεζόν. Ξέρω ότι μπορούμε να έχουμε και πάλι μια σπουδαία παρουσία στο Champions League. Τώρα, επομένως, πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε στην πρεμιέρα της La Scala ακόμη μία φορά. Το καλό με την όπερα είναι ότι υπάρχει νέο show κάθε χρόνο».


1 σχόλιο:

  1. Μας έχει κερδίσει όλους ο Μίστερ. Από τους 2-3 καλύτερους στον κόσμο ετούτη την γενιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή