7 Αυγ 2017

Η ακτινογραφία της νέας Serie A από τον Αντσελότι: ποιος είναι φαβορί, ποιος έχει ενθουσιασμό και ποιος «σκοτεινά σημεία»

Για το νέο πρωτάθλημα μίλησε ο Κάρλο Αντσελότι στην Gazzetta dello Sport.

Ο Ιταλός προπονητής που βρίσκεται στην Μπάγερν θεωρεί πως η Γιούβε είναι η ομάδα σημείο αναφοράς και για το νέο σκουντέτο αλλά χάρηκε από τη σημάδια ενθουσιασμού της Μίλαν.

«Η Γιουβέντους έχει πάρει έξι σερί τίτλους και παραμένει το φαβορί για το νέο πρωτάθλημα ακόμη κι αν έχασε έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Μπονούτσι», είπε αρχικά ο Αντσελότι. Για να συνεχίσει: «Οι ομάδες του Αλέγκρι έχουν τη νοοτροπία νικητή και μπορούν να ξεπερνούν οποιαδήποτε αποχώρηση».

Ο Αντσελότι, όπως ήταν φυσικό, αναφέρθηκε στις κινήσεις της Μίλαν, λέγοντας: «Χαίρομαι που βλέπω να έχει επιστρέψει ο ενθουσιασμός. Ενα γεμάτο Σαν Σίρο στα προκριματικά του Europa League είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Οι οπαδοί της Μίλαν είναι πεινασμένοι».

Για τις μεταγραφές των ροσονέρι, είπε: «Είμαι περίεργες να δω πως θα διαχειριστεί όλους αυτούς του παίκτες ο Μοντέλα αλλά ένα είναι σίγουρο: πρέπει να του δοθεί χρόνος. Μετά από μια ήττα δεν πρέπει να τον σταυρώσουν. Ο δρόμος της επιτυχίας περιλαμβάνει εμπόδια και πτώσεις».


Για την Ιντερ είπε: «Είχαν βάλει τις βάσεις από πέρσι και ο νέος προπονητής θα τους παρακινήσει. Ο Σπαλέτι θα προσθέσει αξία στο σύλλογο». Ερωτηματικό για τον Αντσελότι είναι η Ρόμα καθώς έχει ένα νέο προπονητή που αλλιώς έπρεπε να δουλέψει στη Σασουόλο και αλλιώς τώρα. Επίσης, ο Ιταλός αλενατόρε της Μπάγερν στάθηκε στην πρώτη χρονιά χωρίς τον Τότι στα αποδυτήρια ή την ενδεκάδα των τζαλορόσι.

Για τη Νάπολι, αφού εξήρε τη δουλειά του Σάρι αλλά και τη δεμένη ομάδα που έχει φτιάξει, στάθηκε σε κάποια «σκοτεινά σημεία» όπως είπε, τα οποία δεν μπορεί να διαχειριστεί κατά τη διάρκεια των ματς και εκεί την πατάει μερικές φορές.

Τέλος, αν και έμεινε ενθουσιασμένος από την Αταλάντα θεωρεί πως οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις θα την κρατήσουν πίσω καθώς δεν έχει μάθει να αγωνίζεται σε δύο ταμπλό, ενώ θεωρεί πως Λάτσιο, Φιορεντίνα και Τορίνο θα είναι και αυτές σε υψηλό επίπεδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου