7 Αυγ 2017

Πόσα έχει δώσει και πόσα έχει πάρει για μεταγραφές η Γιούβε και ποια ήταν η «κάβα» από το ρεκόρ εσόδων

Εχοντας μπει στις τελευταίες εβδομάδες της μεταγραφικής περιόδου, ας δούμε τι έχει γίνει ως τώρα στη Γιουβέντους.

Δεν απομένει ούτε μήνας πλέον για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής και αναμένοντας τις τελευταίες κινήσεις, ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση όσων έχουν γίνει ως τώρα. Υπολογίζοντας πάντα και το οικονομικό κομμάτι, το οποίο άλλωστε είναι πολύ σημαντικό για το κλαμπ, όπως δείχνει και λέει η διοίκηση με κάθε ευκαιρία.

Προς το παρόν λοιπόν, η Γιούβε έχει αγοράσει τον Κουαδράδο για 20 εκατ. ευρώ από την Τσέλσι, έκανε δικό της τον Μπενάτια με 17 εκατ. ευρώ στην Μπάγερν ενώ είχε κλείσει από νωρίς και τον Μπετανκούρ με τα 9,5 στην Μπόκα Τζούνιορς. Ο Ντάγκλας Κόστα υπέγραψε στους μπιανκονέρι που θα δώσουν 6 εκατ. ευρώ φέτος για τον δανεισμό του (+40 οψιόν απόκτησης) ενώ τα διπλά (12) κόστισε ο Σέζνι από την Αρσεναλ. Με το ίδιο ποσό, τα 12 εκατ. ευρώ, η Γιουβέντους πήρε και τον Ντε Σίλιο από την Μίλαν, για να κάνει την τελευταία της (μέχρι την επόμενη) κίνηση με τον Μπερναρντέσκι, τον οποίο απέκτησε από την Φιορεντίνα για 40 εκατ. ευρώ.


Την ίδια ώρα, φυσικά, κάποιοι άλλοι έφευγαν από το Τορίνο. Ο Δώνης, για παράδειγμα, κατάφερε να φέρει 4 εκατ. ευρώ στη Γιούβε από την Στουτγκάρδη ενώ στο ταμείο μπήκαν και τα 21 της Μπάγερν για τον Κομάν. Ο Τζάτζα κατάφερε τελικά, έστω με... περιπέτειες, να φέρει 16 εκατ. ευρώ στους μπιανκονέρι, οι οποίοι πήραν άλλα 6 από τη Βαλένθια για τον Νέτο και 7 από την Σασουόλο για τον Κασάτα. Η πιο δυνατή πώληση φυσικά, με μικρό ποσό, ήταν του Μπονούτσι στη Μίλαν με 42.

Τρεις εβδομάδες και τρεις μέρες πριν την λήξη της μεταγραφικής περιόδου, η Γιουβέντους έχει δώσει 116 εκατ. ευρώ και έχει πάρει 96. Ουσιαστικά, σε αυτό το επίπεδο, στη σεζόν με ρεκόρ εσόδων και με «θησαυρό» σχεδόν 130 εκατ. ευρώ από το Champions League, δεν το λες και ζημιά. Χωρίς να υπολογίζουμε τα διαρκείας, τα οποία έφυγαν σε χρόνο ρεκόρ παρά τις αυξήσεις, ή το γεγονός ότι το Stadium λέγεται πλέον Allianz.


3 σχόλια:

  1. Αν και στη δουλειά μπράβο σας γιατί δεν μας αφήνεται ανημερωτους. Εχω να γράψω κάνα μήνα γιατί πρωί βράδυ τρέχω αλλά βρίσκω χρόνο να μάθω τα νέα. Στο θέμα μας τώρα. Οκ δώσαμε λεφτά κακά τα ψέματα αν βάλουμε και τη δόση του Πιπίτα μέσα αλλά και τον καλύτερο ιταλό της νέας γενιάς κατα την άποψή μου, αλλά αυτή είναι η νέα αρχή μας;;;; Δλδ την ωρα που παίζονται ποσά ακραία για παίχτες που ηταν δευτεροτριτοι στις ομάδες τους εμείς προσπαθούμε να πάρουμε οτι να ναι;;; Και να μην θέλει ο Μίστερ ενα μπαμ καλοκαιρινό με το καινούργιο σήμα και το νεο όνομα του γηπέδου έπρεπε ή πρέπει να γίνει. ΓΙΟΥΒΕ είμαστε, έχουμε δυο τελικούς σε τρία χρόνια αυτό θεωρούμε ταβάνι;;; Δεν μπορώ να καταλάβω και τον Ανιέλι γιατί δεν ανοίγει έστω για μια μεταγγραφή το πορτοφόλι του και αν πέσουν εξω οι υπολογισμοί των χρημάτων να τα καλύψει μονο και μόνο για να δείξει οτι οκ δώσαμε τον Μπόνου αλλά θέλαμε και τον δώσαμε γιατί να....πήραμε τον Βεράτι πχ που τον θέλουμε και τον γουσταρουμε. Εχουμε ακόμα τρεις εβδομάδες. Ελπίζω να δουμε κάτι καλό και για το κέντρο ή και για την άμυνα ακόμα γιατί κακά τα ψέματα μεγάλη η απώλεια του ανακατουσουρα. FINO ALLA FINE FORZA JUVE!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα.έχει δίκιο ο ADP σε όλα.οπωσδήποτε μία δυνατή κίνηση γιατί δεν ξέρω ρε παιδιά,ένα μούδιασμα νομίζω υπάρχει..γενικό!κ η ομάδα φαίνεται παράξενη κι έτσι με μία μεταγραφή ηχηρή θα ανέβουμε όλοι!πάμε γερά
    Γιάννης θεσ/νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή