14 Αυγ 2017

Μια Γιούβε χωρίς φρεσκάδα και με ασύνδετες γραμμές έχασε το Σούπερ Καπ από τη Λάτσιο

Η Λάτσιο κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ιταλίας μετά τη νίκη της με 2-3 επί της Γιουβέντους σε ένα ματς που μπήκαν τρία γκολ τα τελευταία 8 λεπτά!

Η ομάδα της Ρώμης κατέκτησε δίκαια το τρόπαιο καθώς η εμφάνιση των πρωταθλητών και κυπελλούχων Ιταλίας ήταν κατώτερη του αναμενομένου.

Χωρίς κάποιο νέο πρόσωπο αποφάσισε να παρατάξει τη Γιουβέντους ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Από τη στιγμή που ο Μπαρτζάλι επιλέχθηκε για τη δεξιά πλευρά του 4-2-3-1, ο Ιταλός προπονητής έβαλε τον Μπενάτια στη θέση του Μπονούτσι. Οι δύο της μεσαίας γραμμής ήταν οι ίδιοι με πέρσι (Κεντίρα, Πιάνιτς), όπως και μπροστινή τετράδα (Κουαδράδο, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα και Ιγκουαΐν).


Η Γιουβέντους έκανε ένα πιεστικό ξεκίνημα με μια μίνι… πολιορκία για 3-4 λεπτά στην αρχή (με κάποια σουτ, αποκρούσεις της Λάτσιο και κόρνερ). Αυτό που ακολούθησε, όμως, δεν είχε καμία σχέση με ό,τι περίμενε να δει ο κόσμος της στο πρώτο επίσημο ματς.

Ο Ιμόμπιλε άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι


Στο τελευταίο φιλικό, στην αναμέτρηση με την Τότεναμ πριν μία εβδομάδα, οι μπιανκονέρι ηττήθηκαν με 2-0 και περισσότερο προβλημάτισε η εμφάνιση παρά το αποτέλεσμα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και μετά το Σούπερ Καπ, το οποίο κατέληξε στην τροπαιοθήκη της Λάτσιο.

Η Γιούβε έχασε έναν τίτλο αλλά σε αυτό το 90λεπτο έδειξε μια ομάδα χωρίς πλάνο, χωρίς να επικοινωνεί η άμυνα με το κέντρο και το κέντρο με την επίθεση. Εδειξε ανέτοιμη και για μία τέτοια κακή εικόνα δεν είναι δικαιολογία πως βρισκόμαστε στην προετοιμασία. Στην προετοιμασία βρισκόταν και η Λάτσιο.

Το πρώτο γκολ του Ντιμπάλα με απευθείας χτύπημα φάουλ


Το θέμα δεν είναι τόσο η απώλεια του συγκεκριμένου τίτλου όσο η αίσθηση που έβγαζε η Γιουβέντους. Και αυτή ήταν δίχως φρεσκάδα και δίχως διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο. Το τελευταίο πεντάλεπτο και η επιστροφή από 0-2 (δύο γκολ ο Ιμόμπιλε, ένα με πέναλτι στο 32’ και ένα με κεφαλιά στο 54’) σε 2-2 δεν μπορεί ν’ αλλάξει την εικόνα των 85 λεπτών που προηγήθηκαν.


Μπορεί ο Πάουλο Ντιμπάλα στο πρώτο του ματς με το «10» στην πλάτη πέτυχε δύο γκολ (ένα με χτύπημα φάουλ στο 86’ και το δεύτερο με χτύπημα πέναλτι στο 91’) αλλά η εμφάνιση του Αργεντίνου ήταν στο ίδιο τέμπο με την υπόλοιπη ομάδα. Και μια συνολικά κακή εμφάνιση έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο.

Το γκολ του Μουρτζία ανάτρεψε την… ανατροπή της Γιούβε


Ενώ η Γιούβε επέστρεψε στο ματς και η αναμέτρηση ήθελε κάποια δευτερόλεπτα να πάει στην παράταση, δέχτηκε στην πρώτη επίθεση μετά το 2-2 το τρίτο γκολ. Οι λατσιάλι αναπτύχθηκαν από δεξιά και ο Μουρτζία που είχε μπει πριν δέκα λεπτά στο ματς έκανε το τελικό 2-3 με ένα σουτ από το κέντρο της άμυνας των μπιανκονέρι.

Δε θα σταματήσει η Γη να γυρίζει μετά την απώλεια του Σούπερ Καπ Ιταλίας ούτε από εδώ -στο Νο 1 σάιτ για τη Γιουβέντους- έχετε μάθει να διαβάζετε καταστροφολογίες. Το θέμα είναι πως η Γιούβε του Μαξ θέλει μπόλικη δουλίτσα. Δεν είναι το φόρτε του έτσι κι αλλιώς τα θεαματικά ξεκινήματα…

Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Αλεξ Σάντρο, Κιελίνι, Μπενάτια (56’ Ντε Σίλιο), Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο (57’ Ντάγκλας Κόστα), Μάντζουκιτς (72’ Μπερναρντέσκι), Ντιμπάλα, Ιγκουαΐν.
Λάτσιο: Στρακόσια, Γουάλας, Ντε Φράι, Ράντου, Μπάστα (75’ Μάρουσιτς), Παρόλο, Λέιβα (80’ Μουρτζία), Λουίς Αλμπέρτο, Λούλιτς (75’ Λουκάκου), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Ιμόμπιλε.


12 σχόλια:

  1. Καταρχήν όποιος θέλει την ομάδα του να βγάζει φωτιές τον Αύγουστο απλά δεν ξέρει από μπάλα. Όποια ομάδα παίζει καλή μπάλα τον Αύγουστο ξεφουσκώνει τον Δεκέμβρη. Επίσης η ομάδα δεν είναι έτοιμη δεν έπαιξαν καν οι νέες μεταγραφές και δεν έχει καν ολοκληρώσει τις μεταγραφές. Την φετινή Γιουβε θα την δούμε μετά τον Νοέμβριο και ολοκληρωμένη μετά τον Ιανουάριο. Ο μίστερ δεν είναι χαζός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά και αναφέρονται όλα αυτά που λες με άλλες λέξεις στην κριτική του ματς. Αυτό δεν αλλάζει την εικόνα που είδαμε όμως. Αλλο μια ομάδα ανέτοιμη και άλλο μια ομάδα χωρίς φρεσκάδα. Forza Juve!

      Διαγραφή
  2. Νομίζω πως η απόκτηση ενός αμυντικού μέσου που και να 《δέρνει》 αλλά και να μπορεί να προωθήσει το παιχνίδι κρίνεται απαραίτητη.
    Ερώτηση:εκτός του ιγκουαίν και του μάντζουκιτς δεν χρειαζόμαστε άλλο φορ;
    Έτσι κι αλλιώς ο μάριο παίζει πλάγια.
    Γιάννης thess.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ειναι χαζος αλλα τον μπαρτσαλι τον βαζει δεξι μπακ..οπως στο καρντιφ.
    ο μπενατια δεν κανει για γιουβε..κακα τα ψεματα. τωρα οσον αφορα κεντιρα και κουαδραδο αν δεν μπορουν αλλο, ας φυγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάντως είδα εκτός από φρεσκάδα να λείπουν και ιδέες,πράγμα που αν έχουν από τον Αύγουστο δεν θα στερέψει τον Μάρτιο. Έχουμε ένα κανόνι στην θέση του σέντερ φορ και η μπάλα δεν φτάνει ούτε με αίτηση. Είπαμε να χτίζουμε παιχνίδι από πίσω,ο Πιανιτς σε λίγο θα φορέσει γάντια και θα πάρει το νο 1 στην πλάτη,πιο πίσω δεν γίνεται...σώνει και ντε να τον βαφτίσουμε Πίρλο. Πάλι Κεντιρα αντί Μαρκίζιο, πάλι Ρουγκανι πάγκο, πάλι δεξί μπάκ Μπαρτσαλι κ πάλι Ματζουκιτς αριστερό εξτρέμ. Η ομάδα πέρυσι σάρωσε από Γενάρη και μετά με κομβικό ματς αυτό με την Λάτσιο. Φέτος ποιος μας λέει ότι θα ρολαρει και πάλι όταν θα καίνε τα ματς,γιατί το πρώτο μισό δεν θα βλεπομαστε πάλι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε τα παπαγαλάκια. Καλώς τα. Ήμουν σίγουρος ότι ακόμη και αν κερδίζαμε θα λέγατε για δεν πήραμε ακόμη τον Μέσι.
    Έλεος με τους ανίδεους. Ο άλλος λέει γιατι δεν έπαιξε με βασικούς. Ρε φίλε τυφλός είσαι; Εκτος μπονουτσι και Άλβες όλοι οι υπόλοιποι τι είναι; Εκτός και ως σωστός ελληναρας οπαδός θέλεις τις μεταγραφές να δίνονται αμέσως θέση βασικού. Πάνε ζέστανε κανένα κουτάλι ρε πιτσιρίκα.
    Όσο αφορά φρεσκάδα κτλ. Η ομάδα κάθε φορά με Κόντε και αλεγκρι ήταν έτσι τον Αύγουστο. Αλλά μετα τους πατούσαν όλους. Κάθε φορά Ίντερ μιλάω Ρόμα Λάτσιο Νάπολι Ιούλιο και Αύγουστο τους χρίζουν πρωταθλητές και στο φέτος φαπα.
    Δεν είναι μάνατζερ παιδάκια το πραγματικό ποδοσφαίρο. Άλλωστε γι'αυτό δεν σαν παίζουν ούτε και στην αλάνα της γειτονιάς σας. Μην πω ούτε στο προ/ΦΙΦΑ. Φρεσκάδα και αρμονία μέσα στην ομάδα θα έρθει μόνο μετά από πολύ δουλειά. Και ακόμη είναι Αύγουστος.
    Ρε τα παπαγαλάκια...

    Αρτέμης από το Καστελόριζο ο ένας και μοναδικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε τον Αρτέμη από το Καστελόριζο με τις μοναδικές ασυναρτησίες.... Γραφικός και τιμητής των παντων, κλασσικός μαμιάς του πληκτρολογίου χωρίς επιχειρήματα να απαντήσει αλλά αρλουμπες.... Μια συμβουλή,διάβαζε καλά αυτά που γράφουν οι λοιποί και μετά απάντησε πάνω σε αυτά και όχι ότι σου κατέβει στο κεφάλι. Εμείς τα παιδάκια που δεν μας παιζουν στην γειτονιά ούτε στα ηλεκτρονικά έτσι κάνουμε. Τώρα που ζέστανα το κουτάλι μου εγώ ο ανίδεος είδα πως...
    Ο Αλεγκρι ξεκίνησε 11 παίχτες που παίζουν ένα χρόνο μαζί και η ομάδα δεν έκανε ούτε τα βασικά. Μηδέν ανάπτυξη από δεξιά λόγω Μπαρτσαλι με αποτέλεσμα μονόπλευρη ανάπτυξη από αριστερά με Σάντρο και γιομες. Το κέντρο το έσβησε ο Ιντζακι τοποθετώντας 6 παιχτες στο δικό του με αποτέλεσμα να μην βρίσκεται χώρος για τον Ντιμπάλα. Οπότε αυτό το αντιμετωπίζεις δίνοντας πλάτος στην ομάδα με κανονικά εξτρέμ που σκούπισαν τον πάγκο και όχι με τον τίμιο,αμυντικά μόνο Μαντζουκιτς. Μόλις έγιναν οι αλλαγές μάτια έχεις και είδες... Ιγκουαιν μόνιμα εξαφανισμένος από πέρυσι, μηδενική προσαρμογή παιχνιδιού επάνω του. Άμυνα τρικυμία εν κρανίο.
    Στο τελευταίο σούπερ καπ του Τζίτζι δεν ήθελα τέτοια τραγική εμφάνιση,ούτε το πόδι στο γκάζι από την αλλη και τέλος οι δικαιολογίες πως η ομάδα θέλει χρόνο. Μια αξιοπρεπή εμφάνιση και όχι αυτό το τουρλουμπουκι....
    Τρύφων ο κομμωτής από το fame story...ο παντοτινός
    Α και παρακαλώ απάντηση με γεγονότα και όχι αν είχαμε Μέσι Ρονάλντο και Ζιντάν, ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρύφων ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.
      Ζέστανε για ακόμη λίγο το κουτάλι αφού βλέπω ότι δεν έχεις προβλήμα σε αυτό.
      Μετά καταλαβε ένα πράγμα.
      Η Λάτσιο απλά εχτές ήταν καλύτερη και πιο διαβασμενη. Πόσο πιο απλά να στο πω. Δεν ξέρω αν μιλάς άλλες γλώσσες για να στο πω και εκεί.
      Ήταν μια ήττα καθαρή. Προφανώς ως επαγγελματίας προπονητής από εχτες το βράδυ θα έβαλες τον ατζέντη σου να πείσει τον μαρροτα να σου προτείνει συμβόλαιο αλλά δεν διάβασα κάτι στην Λα στάμπα ή στην Τουτοσπορτ. Άρα μάλλον δεν το έκανες.
      Όλων εδώ μέσα τα σχόλια περί τακτικής κτλ ειναι ακόμη πιο γραφικά και ανόητα από αυτά του Αλέφαντου. Ειδικοί , επιστήμονες και προπονητές χωρίς ίχνος γνώσης. Όσο γνώσεις έχεις περί πραγματικής πολιτικής άλλες τόσες έχεις περί πραγματικής προπονητικής.
      Γι'αυτό όπως σου είπα κουτάλι , φυστικοβουτηρο και χαλαρωτικές αναπνοές.
      Αρτέμης από Καστελόριζο ο ένας και μοναδικός

      Διαγραφή
  7. Και δεκα γκολ να τρωγαμε παλι Γιουβε θα ημασταν...Γιουβε σε ολα,οτι και να ειναι αυτα..οσοι απο εμας την ζησαμε κιολας την περιοδο 2006-7 καταλαβαινομαστε και καλυτερα πιστευω.Εν κατακλειδι αυτο που θελω να πω και εχω προσεξει ειναι με το συστημα της ομαδας,παιζουμε 4-2-3-1 που σημαινει οτι εχουμε μονο δυο καθαρους κετρικους οι οποιοι ζοριζονται υπερβολικα οταν παιζουμε με ομαδες που χρησιμοποιουν 3-4 σε μεγαλα ματς κυριως...σκυλι ο μαντζουκιτς τρεχαντηρι ο κουαδραδο αλλα κανεις τους δεν ειναι παιχτης box to box η κοφτης,δηλαδη δυσκολα θα ανταπεξελθουν ολη την σεζον σαν παιχτες κεντρου,η ομαδα πρεπει να βαλει αλλο εναν καθαρι κεντρικο στο συστημα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αδέρφια μη μαλώνετε!όσο και να μας πείραξε η ήττα δεν σημαίνει πως κάποιος από εδώ μέσα είναι λιγότερο γιουβεντινος από τον άλλο ή ξέρει περισσότερα.στο τέλος της σεζον θα τα πούμε και πάλι ως νταμπλούχοι(δύσκολο το ξέρω)!vinci per noi magica JUVENTUS
    Γιάννης thess

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρτέμη με τις μοναδικές..... ασυναρτησίες, εγώ δεν έχω πρόβλημα με το κουτάλι όπως προείπα αλλά εσύ το επαναμβανεις για αποδείξεις τι? Δεν ξερεις να απαντάς και προφανώς δεν ξερεις , γιατί δεν ξερεις να διαβάζεις και να αντιλαμβανεσαι. Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου γιατί και να το κάνω δεν χαμπαριαζεις.
    Μέγας Κωνσταντίνος ο μαρμαρωμενος βασιλιάς από την Κωνσταντιδού πόλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή